Kampeervakantie met het gezin? Ik ontdek Leading Campings!

Door

Het is weer die tijd van het jaar: wat gaan we doen in de zomervakantie? Vorig jaar boekten we een glamping vakantie in Bretagne. Collega-blogger Maryke schreef eerder al over haar campervakantie richting Portugal, wat hier ook hoog op de wensenlijst staat. Ik vond het glampen van afgelopen jaar overigens te gek én Bretagne is ook fantastisch. Maar ik ga liever niet twee keer naar dezelfde plek. We zoeken vooral kleinschalige campings in de natuur waar je een accommodatie kunt huren, liefst een tent. En ik heb een voorkeur voor Frankrijk of Italië.

Geselecteerde campings door heel Europa

Tijdens deze zoektocht stuitte ik op Leading Campings. Leading Campings is een samenwerkingsverband van bijna 40 topcampings in Europa die allemaal kwaliteit, milieu en extra voordelen voor gasten als focus punt hebben. Vooral geschikt voor liefhebbers van natuur, buiten en uiteraard kamperen. Het is dus geen keten, maar ze hebben al een voorselectie gemaakt van topcampings die aan hun criteria voldoen. De campings uit het aanbod zijn allemaal zelfstandig en hebben hun eigen ‘stijl’. Van kleinschalig tot echt grote campings.

Mijn favorieten in Frankrijk

In Frankrijk heeft Leading Campings 5 campings in het aanbod, waarvan ook één in Bretagne. Bretagne is wel echt een favoriet geworden na afgelopen vakantie. We hebben nog lang niet alles gezien, dus het blijft zeker een optie deze zomer. Op deze camping zijn ook echt hele leuke dingen te doen. Zo is er een circus als deel van de animatie en de kinderactiviteiten worden georganiseerd vanuit een yurt. Oh en er is ook nog een klimparcours in het bos. De foto hierboven is van het zwembad van deze camping. Voor 10 dagen zouden wij hier in het begin van de zomervakantie vanaf 1225 Euro in een 4-persoons cottage kunnen verblijven. Ik check ook altijd nog even de recensies op Zoover, deze campings scoort een 9,2!

Een tweede gebied die hoog op mijn wensenlijst staat, tevens in Frankrijk is de Ardeche. Ook in dit gebied is een camping met huuraccommodaties te vinden op de site van Leading Campings. Een 5-sterrencamping die echt luxe oogt en omgeven is door prachtige natuur. Er is een zwembad, maar voor verkoeling kun je ook de kano instappen voor een tochtje over de Ardèche. Hier vindt ik een 4-persoons stacaravan voor 10 dagen in juli (zomervakantie) vanaf 1475 Euro. Op Zoover scoort deze camping ook hoog, ze krijgen een 8,7.

Favoriet in Italië

In Italië valt mijn oog op een camping Barco Reale in Toscane. Wat ik hier heel leuk vindt is dat je ook tenten kunt huren. Dat geeft mij meer het camping gevoel dan een stacaravan of huisje. Zo kun je op deze camping een ‘Charmping’ huren. Kijk dan, hier krijg ik dus helemaal een camping gevoel van! Té leuk toch? Deze blijkt ook nog beschikbaar in de periode dat wij zouden willen en kost voor 10 dagen 930 Euro.

Heerlijk toch?

Safaritenten zijn ook aanwezig, in dezelfde periode kun je die boeken voor 1630 Euro. Zo’n ingerichte safaritent heeft natuurlijk veel meer voorzieningen en comfort. Ook heeft deze camping twee simpele zwembaden. Ik vind dat prima en mijn kinderen hebben daar ook genoeg aan, ik vind het zelf wel fijn als het een beetje overzichtelijk is. De camping scoort een 7,2 op Zoover.

Wat een uitzichtje!

Leading Campings heeft een eigen spaarpas: de Leading Card

Wat leuk en handig is, Leading Campings heeft een eigen membership. Als je naar één van de Leading Campings gaat kun je de Leading Card bestellen, je betaald dan éénmalig 10 Euro. Met de Card geniet je van allerlei voordelen en word je (V.I.C), Very Important Camper :-). Daarnaast spaar je met iedere overnachting bonuspunten. Die je kunt inleveren tegen interessante kortingen en/of gratis producten!

Hebben jullie de vakantie al rond?

Ik ben benieuwd, hebben jullie de vakantieplannen al rond? Of heb je nog goede tips voor leuke campings? Deel het vooral met ons, vinden we leuk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.