lekkere taartjes eten in Twente: Vettt tipt 12 hotspots

Ik las laatst dat de koffietentjes als paddenstoelen uit de grond schieten in Twente. Dat was mij ook al opgevallen. En dat vinden wij bij Vettt alleen maar een goede ontwikkeling! Want er is altijd wel een reden voor koffie. Of een bakkie thee. Maar dan wel met een zelfgebakken taartje graag. Hieronder tip ik twaalf hotspots in Twente, waar je lekkere taartjes kunt eten.

Hotspots in Twente voor taartjes

Chocoladetaart, cheese- of carrotcake: in de koffietentjes hieronder staan lekkere taartjes op de kaart. Moet kunnen! Zo af en toe dan hè…Na een ochtendje shoppen bijvoorbeeld, of op een vrije studiemiddag of als je wat te vieren hebt! Heb je te maken met bepaalde allergieën? Collega-blogger Marisa schreef een reeks blogs met o.a plekken waar je allergievriendelijk taartjes en andere lekkers kunt eten.

#1 Theetuin Ik en mijn moeder in Enschede

Wij zijn fan van dit gezellige theehuisje midden in ’t Wooldrikspark met een speelhoek voor kleine kinderen. Ook fijn: kinderboerderij, speeltuin en trapveldje liggen om de hoek… Tip: de Witte Toblerone taart moet je een keer geproefd hebben, mmm…

#2 De Gouden Kruimel in Ootmarsum

Nog niet zo lang gelden ontdekte ik De Gouden Kruimel, een gezellig klein koffiehuisje mét chocolaterie en hemelse taartjes. Midden in kunststadje Ootmarsum. Je waant je in de tijd van Anton Pieck op dit bijzonder knusse adres. Mooi te combineren met een wandeling over het boswachterspad in het Springendal.

#3 De Branderie in Enschede

Wat een geluk dat Nicole Brinks van de Branderie laatst haar recept deelde voor winterse pannenkoeken. Maar voor de taartjes moeten we toch echt naar de lunchroom op ’t van Heekplein. Bepaald geen straf! Fijne plek om even bij te komen na een ochtendje shoppen in Enschede.

#4 De Zoete Bezigheid in Almelo

Bij binnenkomst word je verrast door de gezellige nostalgische sfeer, de meubels in brocante stijl en de vitrine met lekkers… En oh ja de wanden vol met kraaltjes, linten en mooie bedeltjes natuurlijk. Want naast heerlijke taartjes eten, kun je hier ook je eigen sieraden maken. Leuk uitstapje voor de woensdagmiddag!

Taartjes eten in Twente: De Zoete Bezigheid
De Zoete Bezigheid, Almelo

#5 Rosy’s in Enschede

‘Word jij ook blij, van koffie met iets lekker erbij?’ Staat er op het bord voor het kleine maar fijne koffietentje van Rosalie Groote Haar. Ik sprak er laatst af met een vriendin en de cheesecake smaakt in ieder geval naar meer… Rosy’s ligt vlakbij de bibliotheek aan het van Loenshof in Enschede.

#6 Katdeau in Hengelo

Twente’s eerste knusse kattencafé. Onder het genot van een stuk Oreotaart kun je hier kennismaken met Borrel, Nootje, Cashew, Pretzel en Tuc. Stuk voor stuk hartendiefjes van Sphynxkatten, volgens eigenaresse Dominique. Reserveer wel een plekje, het kattencafe is klein en erg populair.

#7 Nienkes Cupcakes in Enschede

Dat Nienke fantastische cupcakes bakt, is in Enschede inmiddels wel bekend. Iedere cupcake is een mini taartje op zich. Aanraders zijn de red velvet en de citroen mascarpone… Naast cupcakes kun je bij Nienkes ook luchtige muffins en cheesecake op een stokje proberen.

Taartjes eten in Twente: Nienke's Cupcakes
Nienke’s Cupcakes, Enschede

#8 Theehuis Lemelerberg in Lemele

Een tip van collega blogger Marije: Bij Theehuis de Lemelerberg maken ze de lekkerste appelstrüdel. Een fijne plek ook voor een mooie zondagmiddagwandeling. Speciaal voor gezinnen is er de 4 kilometer lange kinderwandelroute Spoor van de Leeuw. Naast het theehuis ligt speelbos Het hol van de Leeuw.

#9 Stoet in Enschede

We zijn fan van de bijzondere sfeer in Stoet. Want met de grote kinderhoek én de bieb in de buurt kun je je hier wel even vermaken. En of het nu voor de cheesecake, de appeltaart of het zoetplankje is, we blijven hier maar terugkomen…

#10 Blond in Oldenzaal

Heerlijk hip en knus huiskamergevoel bij Blond in Oldenzaal. En de perentaart met caramel: applaus… Yvette schreef een tijd geleden al eens een blog over deze hotspot.

#11 Het Gouden Randje in Enschede

Een pareltje van een theewinkel met meer dan 100 soorten losse thee. Gelukkig hebben ze er ook heel goede koffie. Eigenaresse Jonny bakt ook nog eens smaakvolle taartjes met zo min mogelijk suiker. Een knusse, rustige plek in de Zuiderhagen.

#12 Mrs Brown in Enschede

Als er een Vettt meeting is, staan er vaak lekkernijen van Miss Brown op tafel. Ze opende nog niet zo lang gelden een ruime plek aan de Pijpenstraat in Enschede. Taarten met een ruig randje en goddelijke smaken: van tartelette tot giga triple-chocolatecake.

Taartjes eten in Twente: Mrs. Brown
Mrs. Brown, Enschede

Meer tips

Veel plezier met bovenstaande adresjes en ik ben benieuwd naar jullie hotspots in Twente voor taartjes. Laat ze hieronder achter! Ook dol op High Tea? Eerder verscheen op Vettt ook een blog van mij met leuke adresjes voor een High tea met kinderen in Twente.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Indra Simons
  maart 7, 2020

  Van Doorn en Doorn aan de rand van Roombeek in Enschede ?
  Heerlijke, bijzonder lunchgerechte en taartjes. Plùs speeltoestel voor de deur en mooi uitzicht op de wijk.

 • Anne
  maart 8, 2020

  Je moet ook echt een keer naar Dennenoord in Vasse ??? zoooo lekker en leuk!