Vakantie met kinderen: ervaar het landleven bij de Kleine Wildenberg

Door

Ben jij op zoek naar een leuke accommodatie in de natuur met kinderen? Een plek waar je met je gezin, met opa en oma of juist met meerdere gezinnen naartoe kunt gaan? Zoek niet verder. De Kleine Wildenberg in Diepenveen (vlakbij Deventer) is waar je wilt zijn. In september 2020 was ik er met collega Maryke voor een ‘workation’ en in Maart 2021 kwam ik terug met mijn oudste dochter. Wat genieten!

Wat maakt De Kleine Wildenberg zo fijn?

Alles. Echt! De Kleine Wildenberg ligt net buiten Deventer in Diepenveen. Het is een combinatie van zorgboerderij en recreatieboerderij. Op en om de boerderij gebeurd van alles. Zo is er een moestuin (waar je uit mag plukken), er groeien vijgen aan de bomen, er lopen ezels en varkens. ‘s Ochtends mag je zelf de schuur in lopen om eitjes uit het kippenhok te rapen. En als je er toch bent dan knuffel je gelijk even met de cavia’s.

De kleine wildenberg
Zelf eitjes rapen uit het kippenhok, hoe leuk!
De kleine Wildenberg
De ezels van De Kleine Wildenberg, je kunt hier ook een ezelwandeling maken!
Kleine Wildenberg
Overal zie je en lopen boerderijdieren
De kleine wildenberg
De eigenaren van de Kleine Wildenberg hebben een leuke kinderroute uitgezet, die volg je door de klompen te volgen.
Kinderen mogen aan het einde van de dag meehelpen met het voeren van de dieren.

Kleinschalige accommodatie

Er zijn op het erf van De Kleine Wildenberg zes accommodaties te huren. Vijf van de accommodaties bevinden zich in hetzelfde gebouw, de 6e is een Pipo wagen die vind je aan de overkant van het landweggetje uitkijkend op de weilanden. De Pipo wagen is in de winter (vanwege de kou) niet te reserveren. De accommodaties varieren van 2 tot 8 persoons accommodaties. Wil je met familie of vrienden weg? Dan kun je dus perfect naast elkaar verblijven maar wel in een andere accommodatie. Wij verbleven in de 8-persoons accommodatie. Een heerlijke plek!

Ons huisje helemaal links.
kleine wildenberg
We zaten in het 8-persoonshuisje (De Klaproos)

Wat is er te doen bij De Kleine Wildenberg?

Kinderen spelen in de speeltuin, kunnen op het erf fietsen of skelter rijden op een van de vele voertuigen die in de schuur staat. Hier ervaren ze echt het vrije boerderijleven. ‘s Ochtends raap je zelf de eitjes en op een regenachtige dag kijk je in de hooibioscoop een filmpje. Lekker chillen in de schuur en op stapels hooi naar een film die op de beamer wordt geprojecteerd. Fantastisch toch?

Dit is nog maar een klein deel. Naast kindervoertuigen, staat er ook een bakfiets, een tandem en nog veel meer fietsen ook voor volwassenen.
Rondje erf 🙂
De tandem is eigendom van De Kleine Wildenberg, we fietsten op de tandem richting Deventer. Je fietst langs de IJssel en de uiterwaarden naar de stad in zo’n 25 minuutjes.

Liggen de kinderen lekker op bed? Dan duik je zelf in de jacuzzi, die beschikbaar is voor gasten van De Kleine Wildenberg. Vanaf je accommodatie lopen er verschillende wandel- en fietsroutes. Je wandelt bijvoorbeeld langs het prachtige Hotel Gaia, kasteel de Haere of je fietst naar Deventer vanaf je accommodatie.

We liepen naar Landgoed De Haere. Waar er tijdens de 2e lockdown op zaterdag en zondag een Take-out met Koffie en heel veel gebak is…

Eigenlijk is het hier zo fijn dat je het liefst zo min mogelijk wilt doen. Stil staan, genieten en samen zijn. En even wat tijd voor jezelf terwijl de kinderen zich op het erf vermaken.

Een Jacuzzi mét prachtig uitzicht!
Hotel Gaia
Hotel Gaia, op loopafstand van De Kleine Wildenberg

Nooit meer naar huis!

In september planden Maryke en ik een werkweekend bij De Kleine Wildeberg. We waren er dus zonder man en kinderen. Dat was ook heerlijk hoor. Laptopje stond op tafel en iedere dag maakten we een lange ochtend- of lunchwandeling. Eigenaresse Margreet vertelde ons precies wat leuke routes zijn. Zowel Margreet als haar man zijn sowieso super inspirerend en ontzettend gastvrij. Ze hebben de boerderij van Margreets moeder overgenomen. Hun banen in loondienst gaven ze op om met hun gezin hun droom te leven. De zorgboerderij bereidde ze uit met deze fijne comfortabele en gezellig ingerichte accommodaties.

In Maart 2021 kwam ik terug met mijn oudste dochter, wat hebben wij wederom genoten bij De Kleine Wildenberg.

Meer weten over De Kleine Wildenberg?

Ben je benieuwd geworden naar deze prachtige accommodatie in Diepenveen? Op de website van De Kleine Wildenberg vind je alle informatie en de verschillende accommodaties en de beschikbaarheid.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.