Kamperen bij de Zandstuve: wat een luxe en wat een feestje!

In de zomervakantie willen we voor het eerst gaan kamperen met een caravan. We kunnen de caravan lenen van Vettt-blogger en schoonzus Marisa, wat te gek is! Maar we hebben als gezin nooit eerder met een caravan gekampeerd, dus wilden we graag een weekje proefdraaien. In Nederland, waar we de taal spreken en hulp kunnen inschakelen indien nodig. Opties genoeg voor leuke campings in de buurt natuurlijk. Maar voor onze jongens was er nog maar één mogelijkheid; we moeten naar de Zandstuve. Na een kijkdag in koud februari waren de jongens al mega-enthousiast namelijk. Sindsdien zijn ze wild fan van Cobus de Uil en staat de ‘Zandstuve spotify lijst’ non-stop aan in de auto. In de meivakantie gingen wij dus kamperen bij de Zandstuve!

Kampeerdorp de Zandstuve

De Zandstuve ligt in Rheeze (Hardenberg), in de prachtige Vechtstreek. Het is een grote camping, maar doordat de camping opgedeeld is in veldjes, doet het toch knus aan. Op ieder veldje staat bovendien minimaal 1 speeltoestel. Naast kampeerplaatsen zijn er ook nog vele andere accommodaties te huur wanneer je zelf geen tent of caravan hebt.

caravan

Waarom naar de Zandstuve?

Toen we nog met ons tweeën kampeerden, vonden we het leuk om kleine campings te bezoeken. Idyllisch gelegen en alle ruimte voor jezelf. En weinig (kleine) kinderen, eerlijk is eerlijk, dat vonden we ook fijn. Als je nog steeds op zoek bent naar zo’n soort camping, dan moet je niet naar de Zandstuve…
Onze kampeerwensen zijn wat veranderd na de komst van onze boys. Al kan je Joes met een schep bij een bak zand of steentjes neerzetten en hij vermaakt zich, z’n broer is een ander verhaal. Die wórdt graag vermaakt. Het liefst door ons. Maar wij hebben ook vakantie. En dan ben je heel, heel blij met een camping als de Zandstuve, want er is een boordevol recreatieprogramma. Maar dan (voor campingbegrippen) heel professioneel! Wij vonden het theater wel echt het hoogtepunt. Iedere avond is er een show, waar Cobus de Uil een rol in heeft, maar ook vier andere figuren die dagelijks terugkeren in de animatie. Bella de Zeenimf, Berk de Zandwachter, Bliz Wintervos en Buur Zonnevuur.
De eerder genoemde spotify lijst staat op de camping ook non-stop aan en de boys konden dan ook op dag twee de dansjes al meedoen. Riemer en ik waren bang dat we de liedjes aan het einde van de week echt niet meer konden horen. Maar we groeiden er eigenlijk wel lekker in! Ik deed de dansjes nog nét niet mee.
De maatjes van mascotte Cobus doen ook alle andere recreatieactiviteiten. Zoals alle ochtenden knutselen, ‘s middags vaak een familie-activiteit. En voor de oudere kinderen is er Chilz. Een club waar je alleen bij mag als je 10+ bent. Die kinderen kregen zelfs een speciaal polsbandje en voelden zich heel belangrijk. Maar als je gewoon lekker op je kampeerplek wilt blijven hangen en uren bij het speeltoestel wilt spelen, zoals onze Joes, dan kan dat natuurlijk ook!

speeltuintje

Nederlands weer is geen probleem

Kamperen is het leukst wanneer de zon schijnt. En wij hadden tijdens onze vakantieweek vettt mazzel met veel zon. Maar het blijft Nederland en hier is niets zo veranderlijk als het weer. Gelukkig is de Zandstuve daar helemaal op ingericht. Naast het grote binnenzwembad (er is trouwens ook een buitenzwembad met een spectaculaire glijbaan), is er een groot indoor speelkasteel. Daar waren Tijn en Joes heel veel te vinden. Voor de eerder genoemde recreatie is er ook een grote zaal, dat als theater dient, maar ook de knutselruimte is. Ze hebben op de Zandstuve de boel gewoon top voor elkaar. Bij het knutselen liggen alle materialen en voorbeelden netjes klaar. Er wordt zelfs samen weer opgeruimd. Bij het theater kan iedereen het goed zien, is het geluid en het verhaal goed. De jongens hadden dan ook het gevoel alsof ze de hele week in een soort ‘pretpark’ waren, doordat het thema zo goed is doorgevoerd.

theater

Vijf sterren camping

Zelf word ik op een camping echt ongelukkig als het sanitair vies is. Nu was de Zandstuve wel extreem het tegenovergestelde. Wij hebben thuis net twee weken een nieuwe badkamer, maar die is minder luxe dan dit sanitair! Er is speciaal kindersanitair, maar er zijn ook familieruimtes en zelfs de mogelijkheid tot privésanitair. En heel ruim van opzet, heerlijk. Jammer wel, dat we de afwas nog zelf moesten doen ;).
Verder is alles aanwezig wat je op een luxueuze camping verwacht. Er is een winkeltje, een ijstentje, een restaurant, je kunt er pizza en patat afhalen of zelfs laten bezorgen! Eigenlijk hoef je de camping niet af. Maar dat zou super jammer zijn, want de omgeving is zo prachtig.

sanitair

Omgeving

Meteen tegenover de camping ligt al een wandelroute. Zelfs Joes kon er op z’n kleine pootjes al een toffe wandeling maken. Door het bos, met grote klimbomen liepen we naar de grote zandbulten een klein stukje verderop. Wat een mooie plek! Maar er is nog veel meer mooie natuur te ontdekken in het Vechtdal. Zowel wandelend als met de fiets. En wanneer je ook graag even gaat shoppen in de vakantie, ligt Hardenberg maar 2 km verderop.

Onze boys vonden de hele week één groot succesverhaal en ze hebben zich zo gruwelijk vermaakt. En wij daardoor ook. Toen we weer naar huis vertrokken, vroeg Tijn wanneer we weer gaan. Wordt toch een tegenvaller voor hem dat we deze zomer naar Frankrijk willen, zonder Cobus… Blijkbaar hanteert hij nu een nieuwe standaard en die lat ligt wel behoorlijk hoog.

Ook geïnteresseerd in een vakantie bij de Zandstuve? Kijk eens op zandstuve.nl.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.