Fidget Toys kopen: waar en goedkoop graag!

Door

Zie jij jouw kinderen ineens met plakband, ringetjes en lege pillenstrips in de weer? Grote kans dat ze Fidget Toys aan het maken zijn!

Fidget Toys, de naam doet je misschien denken aan de fidget spinner. Toen mijn 9-jarige voor het eerst met de term Fidget Toys kwam, vroeg ik om uitleg. Ik had er namelijk nog nooit van gehoord! “Het zijn speeltjes die je zelf kunt maken of kunt kopen en daar kun je in friemelen”. Okay. Helder. Het begon dus met het zelf maken (want gezien op tik tok), maar Ali Express blijkt ook een heus walhalla voor de fidget toy fans!

Fidget toys, de rage van 2021

Januari 2021, we zitten maximaal thuis. Je krijgt dus ook net wat meer mee van de rage die op dit moment onder de kinderen leeft. Voor nu lijken fidget toys het hélemaal te zijn. En je kunt ze dus zelf maken, maar de échte fidget toys blijken nog interessanter.

Wat zijn fidget toys?

Fidget Toys staat eigenlijk voor ‘friemelspeelgoed’. Het zijn speeltjes die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen die moeilijk stil kunnen zitten, of moeite hebben om zich te concentreren. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door kinderen en volwassenen met ADHD, ADDD, Autismespectrum of hooggevoeligheid. Het zijn speeltjes waar je dus ook rustig van wordt, net als deze Mindjar die Femke eerder maakte. Op dit moment is het onder veel kinderen vooral een rage, ze zien het op school, op TikTok en op YouTube.

Een fidget toy kopen, waar?

De 9-jarige ziet het helemaal voor zich; ze wil van haar zakgeld Fidget Toys kopen. We gaan samen op onderzoek uit. Al vrij snel ontdekken we dat Ali Express de goedkoopste optie is. We zoeken verder naar Fidget Toys op Ali Express en de keuze blijkt reuze. Klik hier om zelf de goedkoopste Fidget Toys te bestellen.

Populaire fidget toys

We kennen allemaal de fidget spinner nog wel. De fidget spinner is ook een fidget toy, maar er zijn er nog zoveel meer. Wij bestelden een set met allerlei verschillende fidget toys. Ik hoorde mijn dochter al allerlei namen noemen, als poppits, mochi’s en bike chain. Wist ik veel. Dit pakket met fidget toys hebben wij gekozen.

Fidget toys

Hier zitten een aantal populaire fidget toys in. De meest populaire fidget toys op dit moment zijn volgens de 9-jarige:

 1. Poppits
  pop it toys
 2. Mesh & Marble
  mesh and marble
 3. Bike Chain
  fidget toy kopen
 4. Tracks Snaps
  fidget spinners
 5. Squeez Poppers
  Fidget toy kopen
 6. Tangle
  fidget spinners
 7. Fidget Ball
  fidget toys
 8. Mochi’s
  fidget toys kopen
 9. Monkey Noodles
  fidget toys kopen

Waar koop je fidget toys?

Zowel op Aliexpress, Amazon als op Wish worden ze volop aangeboden. Wij bestelden onze Fidget Toys op Aliexpress, het duurde een aantal weken voordat ze binnen waren. Dus is jouw kind ook fan? Wacht niet te lang met bestellen!

Op Bol.com kun je ook Fidget Toys kopen, daar betaal je over het algemeen wel wat meer. Maar dan heb je wel weer een veel snellere levering.

Zelf deze fidget speeltjes maken

Dat zelf maken van Fidget Toys vinden kinderen ook fantastisch. Op Pinterest vind je heel veel voorbeelden, we hebben op dit Pinterestbord een aantal favorieten verzameld.

Heb jij ook Fidget Toy fans in huis?

Hier zijn de Fidget Toys dus helemaal hot. Ik ben heel benieuwd, heeft deze rage jullie huis ook al bereikt en wil jouw kind ook zo graag de Fidget Toys kopen?

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.