Review: tiptoi wereldatlas starterset van Ravensburger

Toen Bram (7) en ik afgelopen november op het Spellenspektakel aanwezig waren, kwamen we op een gegeven moment langs de stand van Ravensburger. Daar lagen alle boeken van ‘tiptoi’ prachtig uitgestald, met koptelefoons erbij en heerlijke zitzakken om even bij te komen, te relaxen en te ontdekken. Het trok Bram meteen aan en al snel plofte hij in een van de zitzakken en dook weg in de wereldatlas. Koptelefoon op en even helemaal wegdromen en ontdekken. Aangezien ik hem er bijna niet meer weg kreeg en ik mijn enthousiasme deelde op Instagram kregen wij er eentje van Ravensburger opgestuurd om thuis nog even rustig verder te ontdekken! Super leuk! Zo kan ik jullie ook precies vertellen waarom wij fan zijn van tiptop van Ravensburger.

De wereld ontdekken met deze starterset van tiptoi

Ik zal jullie allereerst uitleggen wat de ‘tiptoi’ nou precies is. Het is een interactief leersysteem voor boeken, spellen en puzzels. Wij kregen ‘De grote wereldatlas’ opgestuurd. Dit is een prachtig dik boek met mooie harde kaft en papier (kan dus goed tegen een stootje!) vol met mooie illustraties die je vervolgens allemaal kunt ontdekken met de dikke tiptoi stift die erbij geleverd zit. In de stift zit een luidsprekertje dat je op weg helpt. De pen moet je eerst even uit elkaar halen om er batterijen in te doen en vervolgens te activeren met het boek dat je op dat moment wilt gebruiken, zodat de pen uiteraard weet welk boek je leest.

Tiptoi wereldatlas Starterset; ontdekken maar!

Als je dit hebt voltooid kun je gaan ontdekken. Je ziet alle continenten van de aarde en kunt op werkelijk álle plaatjes je pen houden. Dan krijg je verteld op welk deel van de aarde je bent, welke zee je hebt aangetikt en op welk dier je je pen houdt. Ga je op een persoon staan dan wordt daar iets over verteld en ga zo maar door.

Het is een onwijs leerzaam systeem. Zo leren kinderen op een speelse manier iets over de continenten en zeeën, alle landen en bijbehorende hoofdsteden, verschillende dieren en landschappen, mensen, talen en culturen. Ook kun je als je iets verder gevorderd bent een spelletje doen. Zo vraagt de pen je bijvoorbeeld een bepaald plaatje te zoeken en dat moet vervolgens aangetikt worden.

Verschillende sets van tiptoi

Er zijn heel veel verschillende sets te koop van tiptoi en je hoeft niet iedere keer een nieuwe pen aan te schaffen. Als je een starterset koopt dan zit de pen erbij. Vervolgens past de pen bij ieder nieuw boek. De set die wij hebben is voor 49,25 Euro te koop bij Bol.com.

Maar er zijn nog veel meer sets. Je hebt bijvoorbeeld ook een tiptoi boek over dino’s, dieren, het menselijk lichaam, op de boerderij, paarden en pony’s en ga zo maar door. Neem een kijkje op de website van Ravensburger om te zien welk thema jouw kind het meeste aanspreekt. Wij vinden dit onwijs leuk en leerzaam speelgoed en Bram is er helemaal gek op! Bij de wereldatlas starterset zit ook nog eens een prachtige grote poster, die je op je kamer kunt hangen en ook nog eens kunt gebruiken met de pen! VETTT goedgekeurd dus!

Welke sets van tiptoi raad jij aan?

Helemaal te gek dat wij de tiptoi wereldatlas Starterset mochten testen. Ik ben benieuw; ben jij al bekend met tiptoi van Ravensburger? Vertel ons jouw ervaringen. Ik ben heel benieuwd welke set van tiptoi jij aanraadt! Ben je op zoek naar nog meer cadeau-inspiratie? In deze blog deelt blogger Maryke tips voor cadeau’s voor jongens van 8 jaar.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.