Op avontuur met je helden van tv bij Mattel Play!

Door

Wat is Mattel Play? Een goeie vraag. Het is het derde Mattel Play pretpark ter wereld en is onderdeel van het vakantiepark de Schatberg. Het is een soort speelparadijs. Wat wel zeker is, is dat het uniek is. Weinig speelgelegenheden blinken zo uit in perfectie, decoratie en beleving. Het lijkt op een binnenspeeltuin, maar het is toch net even anders…  Het is vooral ontdekken en genieten. Het bestaat uit verschillende thema’s met verschillende speelmogelijkheden waar kinderen zich wanen in de werelden van hun favoriete helden. Zelfs al ouder is het genieten. Het is wel een stukje rijden; je reist ervoor af naar Sevenum in Limburg.

Fan van Brandweerman Sam

Onze kinderen zijn alle drie fan van Brandweerman Sam en Paw Patrol (welke kinderen niet ?). Ik zag een tijdje geleden iets over het park Mattel Play waar de helden van Brandweerman Sam voorbij komen, maar ook Bob de Bouwer, Thomas de Trein en Angelina Ballerina. Onze kinderen vinden dit alle drie geweldig. En als we er een keer naar toe willen, dan is dat nu de tijd, ze vinden dit nu nog leuk. Het is best een eindje rijden (Sevenum, Limburg). Dus we hebben dit park op de terugweg van een weekje Beekse Bergen (hier komt nog een blog over) een bezoekje gebracht.

Mattel Play

Eén en al beleving bij Mattel Play Sevenum

Na een heerlijke week bij de Beekse Bergen stond ons nog een geweldige afsluiter te wachten. Ik had hoge verwachtingen, maar wist ook niet helemaal wat we konden verwachten. Je komt binnen en mag meteen d.m.v. een green screen met je held op de foto en dan is het spelen geblazen. Onze kinderen renden vervolgens meteen op de shovel van Bob de Bouwer en de auto van Brandweerman Sam af.

Angelina Ballerina

Je komt binnen en je ziet meteen alle helden. We zagen aan onze linkerhand Angelina Ballerina. De bloemetjes kun je buiten zetten en je kunt heerlijk muziek maken. Achter de danstuin is de balletzaal van Angelina, je kleedt je om in een roze tutu rok en leer je danspasjes voor de spiegel voor het uiteindelijke toneelstuk. Vervolgens maak je nog een geweldige pirouette op het podium en dan is het feest compleet. Het toppunt is dat je ook nog kunt knuffelen met Angelina Ballerina. 

Mattel Play

Bob de Bouwer

Op naar Bob de Bouwer en Wendy. De werkplaats in, bouwhelm op, veiligheidshesjes aan en bouwen maar. Voordat Bob aan het werk gaat, moet de broodtrommel in de schaftkeet gevuld worden met een heerlijke eigen gemaakte hamburger. Inchecken met je kaartje en starten maar! De grote shovel van Bob de Bouwer, daar kun je niet omheen. De geluiden, zwaailampen en knopjes maken veel indruk. Ondanks dat de shovel niet veel kan, is hij ontzettend populair. In dit gedeelte kun je vooral bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Je kunt met je eigen kruiwagen met stenen een echt huis bouwen. Zand graven met een graafmachine en met kleine blokjes je eigen creatie maken.

Mattel Play

Brandweerman Sam

De brandweerauto staat je al aan te kijken om te proberen. Dit gedeelte ziet er ook weer gelikt uit. Helemaal tot de puntjes over nagedacht. Als ouder word je aangetrokken om ook even weer kind te zijn. Je slaat alarm, je roept door de megafoon waar er brand is, Commandant Staal is er niks bij ?. Brandweerhelm op en in de brandweerauto, klaar voor actie! Allerlei knoppen kun je bedienen om zo ook het echte effect van Brandweerman Sam mee te maken. Deze hebben ze ook echt ervaren. Ze moeten Norbert Puk zoeken die vast zit, er is brand op zee die geblust moet worden, de jetski moet uit de stalling gehaald worden en er is brand in de woning. Echt overal is aan gedacht en elk detail is vormgegeven. Ze kunnen van de brandweerpaal naar beneden glijden en naar beneden springen op het zacht valkussen. Diewertje Puk haar supermarkt is helemaal nagemaakt. Wij waren positief verrast door deze gave speelzone.

Mattel Play

Megablocks en podium

Beneden in het midden is een grote bak met Mega Blocks. Hier kunnen de allerkleinsten lekker spelen. Bouwwerkjes maken, vanaf de grond of vanaf de muur. Ook is er een podium waar kinderen naar een film of toneelstuk kunnen kijken.

Nog meer te doen

Onze kinderen vonden zelfs de lift al een attractie. Boven aangekomen vind je hier een Roller Disco baan. En een mega zone waar volop gebouwd kan worden met steentjes. Maar ook Thomas de Trein is hier aanwezig. Met een echt station waar je je kaartje moet laten afstempelen.

Mattel Play

Rollerdisco en Mega Construx

Ze hebben boven een gave ronde rollerscatebaan met genoeg rolschaatsen en veiligheidsuitrusting. Verderop vind je de Mega construx. Dat is een alternatief van legoblokjes. Genoeg variaties om objecten te bouwen. Maar ze laten ook zien wat je nog meer kunt dan bouwen, zoals blokjes op een transportband omhoog takelen, op een plaat bouwen testend op aardbevingsbestendigheid.

Thomas de Trein

Aangekomen in de wereld van Thomas de Trein vind je weer genoeg variatie om te gaan spelen. Van de glijbaan uit de kraan tot je kaartjes knippen op het station. In het midden vind je Thomas de Trein met traptreintjes. Daarachter een gave blauwe ballenbak met Harold de helicopter en Crancky de kraan met een coole glijbaan. De mooi ontworpen station is een eye catcher. Verder kun je een duik nemen in de zachte kolenbak. Hier was weer aan alle details gedacht.

Mattel Play

ABC restaurant

Na afloop hebben wij een hapje gegeten in het ABC Restaurant. Wat er alleen al super uit ziet, laat staan hoe lekker het was. Je weet niet waar je moet beginnen want alle wereldgerechten zien er geweldig uit. Maar het smaakte ook nog een heerlijk. Ze hebben van alles. Van sushi, tot wafels en van steaks tot suikerspin. Het restaurant was ook voorzien van een speelgedeelte. Maar de kinderen vonden het alleen al geweldig om hun eigen eten uit te zoeken en hun eigen eten serveren. Denk aan pannenkoeken versieren en ijsjes maken.

Mattel Play
Mattel Play

Geweldige ervaring

Wij vonden het een supergeslaagde dag, Mattel Play is een supergaaf park. Zeker een aanrader om naar toe te gaan als je in de buurt bent. Onze kinderen zijn 3, 3 en 4 en vonden het geweldig. Het gedeelte van Brandweerman Sam, Thomas de Trein en Bob de Bouwer waren hun favoriet. Ik zou het anderen zeker aanraden om naar toe te gaan en het restaurant als afsluiter was de kers op de taart. Hoewel we niet wisten wat we er van kon verwachten, heeft alles onze verwachting overtroffen.

Ben je ook benieuwd naar Mattel Play, kijk dan op de website: Mattel Play. Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.