Zuid-Limburg ontdekken in de winter: CityKamp Valkenburg

Als ik zeg: ‘Zuid-Limburg’, waar denk jij dan aan? Laat me raden; prachtig glooiend landschap, leuke dorpjes, Bourgondisch leven; kortom vakantie!

Elke keer als wij naar Zuid-Limburg gaan krijg ik het gevoel alsof we in het buitenland zijn in eigen land. Wat een prachtige plek. Nog nooit eerder waren wij er in de winter! Er of er dan wat te beleven is? Jazeker; meer dan genoeg om er heerlijk te genieten!

Citykamp Valkenburg
Onze accomodatie van CityKamp

CityKamp Valkenburg

Aan de rand van Valkenburg ligt CityKamp Valkenburg, een camping met naast kampeerplekken ook eigentijdse chalets. Voor degene die mijn blogs al vaker hebben gelezen weten dat ik een enorme kampeerliefhebber ben ( zie Kamperen met kinderen: 10 praktische tips (vettt.nl) Deze winter togen wij naar een chalet van CityKamp en dat gaf toch een beetje dat kampeergevoel; de rust, de ruimte om ons heen, de natuur. Vooral het samenzijn met elkaar is heerlijk!

Citykamp Valkenburg
Waar zouden we zijn zonder gluhwein? 🙂

CityKamp is een onderdeel van de Franse keten Huttopia en biedt stadscampings aan in Franse steden en nu dus ook Nederlandse! De locatie in Valkenburg is de eerste vestiging in Nederland en pas deze zomer geopend. Nog helemaal nieuw dus! Huttopia is pionier in de nieuwe kunst van het kamperen, verenigt al 20 jaar natuur en comfort door mooie accommodaties van tent en hout aan te bieden in het hart van uitzonderlijke natuurgebieden: tussen meren, rivieren, bossen, zeeën en bergen, alle soorten natuur zijn bij Huttopia te vinden! Dat dit aanspreekt moge wel duidelijk zijn!

Wandelen in Zuid-Limburg

Actief naar buiten!

De dagen dat wij in Zuid-Limburg waren hebben we volop benut! Vanaf ons chalet was Valkenburg maar een korte wandeling verder. Valkenburg is een heerlijke stad, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De gluhwein en chocolademelk stond overal voor ons klaar!

Een échte aanrader is het bezoeken van de mergelgroeves in Maastricht, aan de voet van de Sint Pietersberg. We hebben hier een prachtige wandeling gedaan, langs en door de mervelgroeves. Onderweg werden we verrast met prachtige uitzichten. In de vallei broeden Oehoes en dat sprak enorm tot de verbeelding van onze middelste zoon. Toen hij in het schemer de Oehoe ook nog hoorde schreeuwen was het feest helemaal compleet.

Mergelgroeve in Maastricht, fotogenieke plek!

Buitenland om de hoek!

Het leuke van Zuid-Limburg is dat én Duitsland én België om de hoek liggen. Voor dat éxtra beetje vakantiegevoel. In het Duitse Nationalpark Eifel maakten we een wandeling rondom het terrein van Vogelsang. (voor de lezers met wat oudere kinderen; dit is een voormalig opleidingskamp van de NSDAP). In België bezochten we de stad Luik, super gezellig met kerstmarkten in het centrum. De Franse taal die je daar hoort maakte het helemaal af!

Frans plaatje!

Wandelen langs de Geul

Vlak voordat we weer naar Twente reden maakten we nog een wandeling langs de Geul. Langs deze meanderende rivier vonden we beversporen! Hoe leuk! Zorg wel voor goed schoeisel en kleding wat vies mag worden! De klei-achtige löss glibbert lekker onder je voeten!

Beversporen langs de Geul

Als klap op de vuurpijl zagen we niet alleen sporen van wilde zwijnen, maar liep ons er ook nog eentje voorbij! Wild was deze niet echt te noemen, maar toch!

Citykamp Valkenburg
Wild of zomaar een zwijn?

Op onze lijst!

Al met al heerlijk om er even tussenuit te zijn! Deze locatie staat op ons lijstje; wij gaan hier zeker terugkomen! En voor de fietsliefhebbers onder ons; Zuid-Limburg is natuurlijk één van dé hotspots om te wielrennen in Nederland! Met de Cauberg om de hoek is dit een uitstekende uitvalsbasis voor een fietstocht!

Citykamp Valkenburg

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.