De Zoete Zusjes hebben een eigen boek!

Door

YouTube-helden Saar en Janna, beter bekend als de Zoete Zusjes hebben nu naast een mega-YouTube kanaal ook een eigen boek. Met het boek  ‘Woensdag middag met De Zoete Zusjes’ willen ze inspiratie geven om zelf te gaan knutselen, bakken of spelletjes te gaan doen. Mijn dochters, Pippa (7) en Coco(3) zijn groot fan van De Zoete Zusjes en waren door het dolle toen het boek bij ons op de deurmat lag.

Woensdagmiddag met De Zoete Zusjes

Op de één of andere manier hebben Janna en Saar een magische werking op mijn dochters. Ze vinden het te gek om naar hun video’s te kijken. Favoriet zijn de video’s van hun reis door Zuid-Afrika en die van het zwembad bij DisneyLand. De meeste video’s zijn overigens video’s die gewoon thuis opgenomen zijn.

Het enthousiasme was groot toen het boek binnen was. Het heeft iets magische dat je je  YouTube helden ineens in een ‘boek’ tegenkomt. Pippa nam het boek van voor tot achter helemaal door. Maar er echt mee aan de slag gaan dat gebeurde nog niet echt. Het boek is opgedeeld in 5 categorieën: Spelletjes, Slijm, Koken en Bakken, Naar Buiten en DIY.

Ik heb Pippa en Coco gevraagd om allebei iets uit te kiezen wat we dan samen gaan maken. Coco koos voor de regenboogijsjes, Pippa wil graag een grabbelton maken.

De regenboogijsjes DIY
Zoete zusjes
De Grabbelton DIY

Wat vinden we van het boek van De Zoete Zusjes?

Wat ik vooral heel leuk vind is dat het boek van De Zoete Zusjes inspireert om samen creatief aan de slag te gaan. Dat vind ik persoonlijk toch een stuk leuker dan dat mijn kinderen voor YouTube zitten. Ik merkte dat Pippa had verwacht dat er meer te lezen in zou staan, ze zit in groep 3 en vind lezen te gek. Ze had meer een ‘leesboek’ verwacht.  In het begin van het boek staan pagina’s uit het vriendenboekje van Janna en Saar, Pippa vond het geweldig om dat te lezen. Want tja, ze blijft groot fan van deze meisjes. Ik vind het erg leuk dat het boek aanzet om zelf aan de slag te gaan. Maar daar hebben ze bij mij wel een klein zetje bij nodig ontdekte ik…de regenboogijsjes zijn inmiddels een feit.

Het was een grote hit!

Leuk als verjaardagscadeau!

Ik vind het een heel tof verjaardagscadeau. Heb je een verjaardag van een kindje die op YouTube ook naar De Zoete Zusjes kijkt dan scoor je hier zeker punten mee!

Het boek van de Zoete Zusjes is te koop bij Boekhandel Broekhuis. Zowel in de winkel als online. Het boek kost 15 Euro.

WINNEN! (Let op: winactie is verlopen)

In samenwerking met Boekhandel Broekhuis Oldenzaal mogen we een boek van De Zoete Zusjes verloten. De winnaar (A. Spieker) is inmiddels op de hoogte gebracht.

Deze blogpost bevat producten die VETTT gekregen heeft.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
10 Comments
 • Angela Spieker
  augustus 11, 2019

  Ooohhh…..wat gaat mijn jongste dochter van 5 1/2 dit leuk vinden! Op YouTube kijkt ze de zoete zusjes zeer regelmatig. Vooral de Home Alone versie van de Zoete zusjes is favoriet…,…zelfs midden in de zomer. Ik zie dan liever dit boek met de regenboogijsjes 😉

 • Anouk
  augustus 11, 2019

  Mijn dochter kan 24/7 kijken..ban Nederland tot aan de vakantie ..mama ik wil de zoete zusjes zien.. zelfs dr broertje vind t nu leuk en dat is toch echt een die hard zack quack fan. .. zou dr verrassen als we het boek van de zoete zusjes na de vakantie kunnen ontvangen ??

 • Emmelie
  augustus 11, 2019

  De YouTube hit bij onze dames…. we hebben zelf 2 zoete zusjes thuis…. ze spelen saar en jonna gewoon na tijdens hun rollenspel ?
  Het boek zal ook vast een succes zijn bij onze dames…al besef ik me wel.dat mama dan waarschijnlijk weer druk zal zijn met van alles uitproberen en knutselen ? …. ach we hebben nog vakantie….haha

 • Douwe en Silke van der Hoeven
  augustus 11, 2019

  Mijn dochter en zoon kijken heel veel de vlogs van de zoete zusjes! Zó leuk. Ook dat ze soms iets laten zien, wat niet helemaal perfect gaat. Het boek zullen ze ook geweldig vinden!

 • Linda
  augustus 11, 2019

  Wat een super leuke actie! Alle 3 mijn kinderen zijn dol op de zoete zusjes.
  EN natuurlijk op hun broertje Bram.
  Leuke is dat ik mijn 2 meiden ook altijd de zoete zusjes noemt .. en m’n zoontje noem ik soms voor de grap Bram.
  Maar mijn kinderen heetten Anoek Isa en Sep.

 • Jorien Nijmeijer
  augustus 11, 2019

  Wat leuk zeg!! Hier ook een dochter die fan is van de zoete zusjes! Lijkt me super om samen aan de slag te gaan! ?????

 • Edith
  augustus 11, 2019

  Aaah zooo tof en vett als het zoete zusje Suze dit wint! Zij is vrijdag de 16e jarig en wordt dan 7?. Ze is wild van de zoete zusjes en heeft dit Boek gevraagd als cadeau! Zij en haar zus Myrthe kijken graag naar deze meiden!! Dus super als we dit winnen ????

 • Esther Scholten
  augustus 12, 2019

  Mijn dochters kunnen wel 24/7 kijken naar de zoete zusjes. Van Nederland tot aan de vakanties en de ‘kerstfilms’. Zelf kijk ik stiekem ook vaak mee, erg leuk?. Inmiddels alles tig-keer gezien!! Zou supergaaf zijn om het boek te winnen en samen aan de slag te gaan.

 • Carla Rothman
  augustus 12, 2019

  In tegenstelling tot de meeste andere mensen die commentaar hebben gegeven kennen zowel mijn dochters als ik ‘De Zoete Zusjes’ niet..
  Dus een VETTT goede reden om via deze winactie kennis te maken met Saar en Janna en mijn dochters van 5 en 8 jaar nog meer te stimuleren creatief bezig te zijn.

  • Vettt.nl
   augustus 13, 2019

   Ja, inderdaad jullie zijn bijzonder een uitzondering :-).