Ecologisch schoonmaken? VETTT test HYGENIQ

Door

Een tijd geleden kreeg ik de kans om de producten van HYGENIQ uit te proberen. HYGENIQ is een bedrijf uit Enschede dat schoonmaakproducten produceert welke 100% organisch en veilig zijn. In deze producten zitten geen chemicaliën en geen schadelijke stoffen.


Een superkindvriendelijk schoonmaakproduct

Toen mij gevraagd werd of ik dit uit wilde proberen moest ik even nadenken, want zo’n schoonmaak-queen ben ik helemaal niet. En eerlijk is eerlijk, mijn schoonmaakproducten selecteerde ik tot voor kort enkel op verpakking en geur. Toch was ik nieuwsgierig en ging er mee aan de slag. Het geeft een fijn idee dat in een huis met kinderen deze producten zo veilig mogelijk zijn. Uiteraard staat het spul nog steeds achter slot en grendel, maar volgens HYGENIQ is dit niet nodig.


Ecologisch schoonmaken

De schoonmaakproducten zitten verpakt in sprayvorm. De allesreiniger is daardoor makkelijk in gebruik. Een beetje sprayen over de tafel of vensterbank, doekje er over en klaar! Het ruikt ook nog eens heerlijk en het maakt echt goed schoon. Ook manlief en onze hulp zijn enthousiast!

Allesreiniger, ovenreiniger, kalkreiniger en nare-geurtjes spray

Naast de allesreiniger heb ik ook de ovenreiniger, de kalkreiniger en de nare-geurtjes spray gebruikt. Ook deze producten zijn prettig in gebruik door de spray. En ze ruiken aangenaam, maar niets ruikt zo lekker als de allesreiniger!

En het leuke van alles, de jongens kunnen nu gewoon lekker helpen met schoonmaken en soppen zonder dat ik me zorgen hoef te maken over eventuele schadelijke stoffen.

De schoonmaakproducten van HYGENIQ zijn onder andere te koop bij Bol.com en Albert Heijn.


HYGENIQ: Product van het jaar 2020

Niet alleen ik ben enthousiast, HYGENIQ is door consumenten en een testpanel verkozen tot product van het jaar 2020! En extra leuk omdat het bedrijf uit Enschede komt.

Nieuwsgierig geworden naar Ecologisch schoonmaken? Jij kunt een set HYGENIQ producten winnen!

De winactie is verlopen. De winnaar is per e-mail op de hoogte gebracht.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
7 Comments
 • Jessica
  januari 15, 2020

  Als hulp bij verschillende mensen heb ik te maken met veel verschillende merken. Thuis heb ik meestal method, ook een ecologisch schoonmaak middel. De ovenreiniger ben ik zeer benieuwd naar, binnenkort maar eens kijken bij de AH. En de nare geurtjes spray, 2 woorden:puber & hond, need i say more…..

 • Anita H.
  januari 15, 2020

  Hoe je het ook wendt of keert, zo nu en dan heb je natuurlijk schoonmaakmiddelen nodig. Liever winnen dan kopen, dat hoef ik verder niet uit te leggen. Nu gebruik ik al jaren verzorgingsproducten op natuurlijke basis. Tot voor kort was ik nog niet zo kieskeurig wat poetsspullen betrof, maar dat ben ik nu toch langzaam aan het veranderen. Beter voor mijn lijf (en eczeemhuid!) en beter voor het milieu. Dit merk ken ik nog niet en ik ben wel benieuwd.

 • Famke
  januari 15, 2020

  Graag! Ik ben wel benieuwd naar deze middelen op natuurlijke basis! Uiteraard beter voor onze huidjes!

 • Marloes
  januari 15, 2020

  Ik waag een kansje hoor! Dit product klinkt wel heel interessant!

 • Loes Spelberg
  januari 15, 2020

  Klinkt super goed! Zal graag kans maken, met een dochter van 6 die dol is op slijm en een kleine hond( die alles wat los en vast zit eet) lijkt me dat een mooi product omdat het ecologisch is. En dus veilig voor onze dochter en voor de hond. ??

 • Lionne Braker
  januari 15, 2020

  Ecologisch schoonmaken? Ja graag!
  Ik probeer ons huishouden stap voor stap duurzamer te maken. Ecologische schoonmaakproducten ontbreken bij mij nog, daarom wil ik graag een setje proberen.
  Het koken gebeurt inmiddels voornamelijk met biologische producten en ik was mijn haren nu met een vegan shampoo bar. Deze zijn goed voor 3 plastic shampoo flessen!
  Ecologisch schoonmaken is één van de vervolgstappen…

  Bedankt voor deze leuke actie!

 • Loes
  januari 18, 2020

  Yes please! Ben heel erg op zoek naar dit soort dingen, hoe je meer duurzaam en ecologisch kunt zijn. Vooral in het huishouden vind ik dat lastig. Het lijkt me leuk om dit te proberen, vooral omdat het een lokaal product is!