Marscha ging deze zomer aan de slag met een paar heerlijke recepten voor ijsjes. Voor de zomereditie van het VETTT Magazine, maakte Marscha deze regenboogijsjes. Het recept voor het zelf maken van deze ijsjes vind je hier.
Wat heb je nodig voor de regenboogijsjes?
De regenboogijsjes bestaan uit meerdere lagen. Iedere kleur maak je apart.
Wat heb je nodig Voor 10 tot 12 ijsjes:
- Keukenmachine of Blender
- Een houder voor ijsjes, bijvoorbeeld deze vormpjes voor ijslolly’s van de HEMA
Roze:
– ½ banaan
– 2 el Griekse yoghurt
– 50 gram frambozen
– 50 gram kersen
Geel:
– ½ banaan
– 2 el griekse yoghurt
– 100 gram mango
Groen:
– ½ banaan
– 2 el Griekse yoghurt
– 100 gram ananas
– flinke hand spinazie
Blauw:
– ½ banaan
– 2 el Griekse yoghurt
– 100 gram ananas
– enkele druppels blauwe kleurstof
Paars:
– ½ banaan
– 2 el Griekse yoghurt
– 100 gram blauwe bessen
12 ijshouders
1. Voor elke kleur doe je de ingrediënten in de blender of keukenmachine tot je een gladde massa hebt.
Mocht het niet goed blenden, dan kun je een beetje water toevoegen.
2. Giet het ijs laagje voor laagje in de houdertjes.
Wil je strakke lijnen, doe elk laagje dan eerst 30 tot 60 minuten in de diepvries
3. Heb je alle laagjes klaar, doe de ijsjes dan een aantal uren in de diepvries om ze hard te laten worden.
Nog meer recepten om zelf ijs te maken?
Marscha maakte naast de regenboogijsjes ook ananas-limoenijsjes en banaan-chocolade ijsjes. Je vindt de recepten in haar blog: zelf ijsjes maken. Yvette schreef eerder al een blog over het zelf maken van Smoothy-ijsjes.
Deze blogpost bevat affiliate links. In de disclaimer lees je hier meer over.