Winterwaarbeek: winterse taferelen in Hengelo!

Door

In de kerstvakantie was de Waarbeek omgetoverd tot nostalgische winterkermis, met gezellige lampjes, kampvuren en warme chocolademelk. Ja, nostalgisch is het inderdaad. Wie is hier als kind nou niet geweest? Ik bracht de Winterwaarbeek een bezoekje, samen met de kinderen uiteraard.

Eén en al gezelligheid tijdens de Winterwaarbeek

Het park is lekker winters aangekleed met overal sneeuwpoppen, kerstbomen en een schaatsbaan! Uit de luidsprekers klinkt gezellige muziek en er is een gezellig kraampje met picknicktafels, waar een heerlijk bekertje glühwein of warme chocolademelk te krijgen is. Boven het kampvuur mogen we zelfs marshmallows roosteren.

Vliegtuigjes zijn niet meer zo cool

Maar daar hebben Ben en Yfke echt nog geen tijd voor. Ze weten niet hoe snel ze naar de rodelbaan moeten komen, toch nog steeds één van de leukste attracties van de Waarbeek. Ook de zweefmolen, de oldtimers en de botsauto’s vallen nog steeds in de smaak bij Ben en Yfke. Voor de vliegtuigjes voelt Ben (8 jaar) zich inmiddels wel te groot. Hij neemt plaats in één van de vliegtuigjes, maar bedenkt zich en haast zich naar de zweefmolen, die toch wat cooler is.

Winterwaarbeek

Even opwarmen

Tussen de middag eten we een pannenkoek in het restaurant. Hier kunnen we meteen even opwarmen, want de Winterwaarbeek doet z’n naam eer aan, ondanks het zonnetje is het toch behoorlijk koud. Nadat we weer zijn opgewarmd, doen we het rondje nog een keer en trakteer ik mezelf op een heerlijk bekertje glühwein. Als laatste binden de kinderen de schaatsen nog even onder voor een rondje op het (nep)ijs.

Winterwaarbeek

Tijd om naar huis te gaan

We hebben een hele gezellige dag gehad, maar Ben vond het wel erg jammer dat niet alle attracties geopend waren en juist de spannendste ritjes gesloten waren. Dat mocht de pret echter niet drukken. We hebben ons er een hele dag vermaakt en komen nog een keer terug als alle attracties geopend zijn!

Winterwaarbeek

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.