Afvallen na de zwangerschap: nog 10 kilo te gaan!

Door

Na vakantie, ziekte en legio aan ander excuses is het dan toch eindelijk de maandag aangebroken dat ik een start ga maken met mijn gezonde nieuwe levensstijl en langzaam nog 10 kilogram zal afvallen. Nog 10 kilo die ik graag wil afvallen na de zwangerschap. Ik wil het voor mijzelf natuurlijk wel haalbaar houden, dus ik ga met twee dingen beginnen: hardlopen en calorieën tellen.

Afvallen na de zwangerschap

Een hele tijd geleden schreef ik al een blog over afvallen na de zwangerschap. Ik was maar liefst 30(!) kilo aangekomen en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Hoe dat mij afging lees je hier. Maar nu heb ik dus nog 10 kilo te gaan.

Missie 1: Hardlopen

Hardlopen heb ik een hele tijd gedaan voor ik zwanger werd van mijn zoontje. Net als half Nederland ben ik toen fanatiek begonnen met de ‘Start to run’ podcast (inmiddels veelgebruikte app). Een programma die je in 30 lessen begeleid naar een half uur achter elkaar hardlopen. Met kekke muziekjes en een vriendelijke Belgische dame, die je af en toe vertelt hoe fier ze op je is, kom je les na les dichterbij het doel van 5 kilometer onafgebroken hardlopen. Hardlopen is voor mij als functioneel sporter ideaal (ik sport omdat ik nu eenmaal erg van eten houd), omdat je maar heel even weg bent (maximaal 35 minuten), je redelijk wat calorieën verbrand en je daadwerkelijk elke les vooruitgang ziet. Dit laatste werkt voor mij enorm motiverend om vol te houden. Nu heb ik ook nog eens het geluk in een prachtige omgeving te wonen en binnen twee minuten tussen de weilanden te lopen. Wat wil je nog meer! De eerste 9 lessen zijn inmiddels een feit en ik heb nog steeds zin in de volgende lessen… dat voorspelt dus veel goeds!

Missie 2: op de teller

Ook met calorieën tellen heb ik goede ervaringen en ook daarvoor gebruik ik een app. Hierin kan ik producten scannen, maaltijden en recepten opslaan om later nog eens te gebruiken en doelen ingeven en aanpassen. Ideaal is dat deze app ook gekoppeld is aan mijn hardloopapp en gelijk mijn verbrande calorieën bij mijn maximum aantal optelt. Ik weet dus gelijk na het hardlopen of ik nog een stuk chocolade kan nemen! Door bij te houden wat ik eet en hoeveel calorieën bepaalde producten bevatten, word ik mij meer bewust van de keuzes die ik maak, maar hoef ik mijzelf niets te verbieden. Ik kan best een patatje eten ‘s avonds, maar dan kan ik beter geen broodje halen tussen de middag.

Tips zijn welkom

Zo ben ik alweer een eind op weg en een paar kilo lichter, maar ik ben er nog niet. In de komende weken wil ik mij ook meer gaan verdiepen in gezonde recepten die redelijk snel op tafel staan en mijn zoontje van 1 ook kan eten. Via de reacties bij mijn vorige blog en via social media heb ik al een aantal kookboeken aangeraden gekregen, maar daar kunnen er nog meer bij! Hebben jullie dus tips voor websites, facebookpagina’s of kookboeken met goede en lekkere recepten dan hoor ik het graag! De volgende keer zal ik mijn favoriete recepten bespreken.

Meer lezen?

Wil je meer blogs van Annabel lezen? Kijk dan even hier.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
4 Comments
 • Maud
  januari 6, 2018

  Ik ben bijna 5 kg vet kwijt in een kleine 12 weken tijd.. Ik at veel kwark (met havermout), veel groente en fruit.. En savonds regelmatig kip met rijst! En dus geen chocolade na het hardlopen of sporten.. 😉 Succes!

  • Annabel
   februari 13, 2018

   Hoi Maud,

   Sorry voor mijn late reactie, maar ik was ten tijde van het verschijnen van de blog hoog zwanger en was daardoor even druk met andere dingen. Inmiddels is mijn tweede zoontje 3 weken oud en kan ik concluderen dat ik straks echt weer aan de bak moet om ook deze zwangerschapskilo’s er weer af te krijgen. Ik ga jouw tips daar zeker bij gebruiken! Dat wordt ontbijten met havermout!

 • Mier
  januari 7, 2018

  Hi Annabel, ik heb een stappenteller ( een fit bit horloge) en ik loop dagelijks minimaal 13.000 stappen (ik heb een hekel aan hardlopen…) en ik ben daardoor zeker 5 kilo afgevallen; een echte aanrader! En Pilates, perfect! Veel succes! Groetjes, M.

  • Annabel
   februari 13, 2018

   Wauw 13000 stappen!!!! Dat klinkt alsof je geen seconde stil zit. Wat knap! Hoe zorg jij dat je aan zoveel stappen komt?

   Ik ga mij eens in zo’n sporthorloge verdiepen!