Kinderuitspraken bewaren met milestone cards

Ken je dat? Je hoort je kind iets megagrappigs zeggen of iets slims vragen en je denkt: “Dit moet ik onthouden!” Kids hebben gelukkig nog die pure logica, die soms zo briljant en tegelijkertijd ook zo simpel kan zijn. Vaak kun je  je een paar uur later al niet meer precies herinneren wat er nou zo hilarisch was en denk je: “Had ik het maar opgeschreven…”. Kinderuitspraken bewaren, steeds meer ouders doen het! 

Ik kreeg ooit van een vriendin een doosje met allemaal fijn geïllustreerde lege kaartjes: de Milestone Mini Cards. Niet alleen leuk om kinderuitspraken op te schrijven, maar ook om belangrijke gebeurtenissen vast te leggen, zoals de eerste woordjes, de eerste keer zwemmen, sneeuw zien of uit logeren. Of hun lievelingseten, favoriete liedje, meest (voor)gelezen boek, mooiste cadeau dat ze ooit kregen, of wat ze – op dat moment – later willen worden.  Kortom: alles wat je maar wilt onthouden. Persoonlijk vind ik die verzameling uitspraken en filosofische gesprekjes het allerleukst.

Oké, een paar dan:

  • Ik moet zo hard lachen dat ik traantjes uit mijn ogen zweet.
  • Nee mam, ik ga straks naar de wc, ik laat het nu eerst even opdrogen in mijn buik
  • Mijn papa heeft bloot haar.
  • Kijk! Een kudde bloemen…
  • Hee, er is een gat gevallen in mijn legging!
  • Ik ben geen ménsje, ik ben een méisje.

De Milestone Mini cards zijn te koop bij Bol.com voor 21,99.

Meer inspiratie om je kinderuitspraken te bewaren

Er is trouwens veel keuze in soorten milestone cards, kijk voor inspiratie maar eens op Instagram en Etsy. Er bestaat ook een erg populair Facebook-account, waar je superleuke uitspraken kan spotten én posten: whatsupjeboterham. Hoe leuk!

Het klinkt misschien bejaard, maar het is gewoon zo dat de tijd écht snel gaat en je écht veel vergeet. En voordat je het weet… tja, dan kun je misschien de uitspraken weer gebruiken om je puber een beetje te plagen of gewoon om herinneringen op te halen natuurlijk.

Tips voor het bewaren van de kinderuitspraken

  • pimp je foto- of plakboeken (als je die hebt) met je milestone cards
  • maak een poster van je allerleukste kinderquote; leuk deco materiaal voor de kinderkamer
  • laat je kind zelf een uitspraak opschrijven in dat leuke wiebelige kinderhandschrift
  • ook leuk als kraamcadeau: de baby milestone cards

Kinderuitspraken bewaren, doe jij het?

Ik ben benieuwd wat jij doet met je leuke kinderuitspraken, bewaar je ze? En zo ja, hoe doe jij dat? Gebruik jij ook Milestone cards en, zo ja, welke?

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.