Een leuke unicorn traktatie maken?

Door

Coco wordt maandag 4 jaar. In de week voor de kerstvakantie, je weet wel die hele drukke week :-), ging ze voor het laatst naar haar gastouder. Voor haar afscheid wilde ze heel graag een unicorn traktatie maken. We keken wat op pinterest rond, zochten op ‘unicorn traktatie’, en zagen de mooiste creaties. We vonden uiteindelijk deze toffe unicorn traktatie, dat moest hem worden!

Stickers en potjes voor de Unicorn Traktatie

Op Pinterest ontdekte ik dat de stickers en potjes uit de webshop van SuzyB komen. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar zij hebben echt leuke dingen! Je vindt er allerlei feestartikelen, cadeautjes, kinderkamer must-haves en traktatiebenodigdheden. Extra leuk, SuzyB bleek ook helemaal enthousiast over Vettt en ze wilde wel samenwerken. Op het gebied van trakteren heeft ze echt van alles. Denk aan traktatiezakjes, sluitstickers, artikelen die bij een themafeestje passen en nog veel meer! We zouden de sleepy eyes stickers en de glazenpotjes toegestuurd krijgen om een unicorn traktatie mee te maken.

De Unicorn traktatie werd iets anders…

De volgende dag had ik het pakketje al in huis. Ik was alleen lichtelijk in shock toen ik het open maakte. Het zag er fantastisch uit hoor, dat was het probleem niet alleen had ik van de traktatie benodigdheden de papieren bakjes gekregen in plaats van de potjes. Oeps! Tijd om het terug te sturen en nieuwe te bestellen was er niet, ik doe dit soort dingen altijd op het allerlaatste moment :-). Het kwam er wel op neer dat ik een eigen variant maakte. Een bijkomend voordeel is dat deze bakjes dicht zitten, en je er dus van alles in kunt doen. Het hoeft niet persé mooi te zijn want je ziet het toch niet!

Wat heb je nodig voor deze variant op de Unicorn traktatie?

Ik maakte 8 unicorn traktaties, hiervoor had ik de volgende spullen nodig:

 1. De sleepy eyes stickers kwamen uit de webshop van SuzyB
 2. De traktatiebakjes kwamen ook uit de webshop van Suzy B
 3. Voor de Hoorn gebruikte ik glanzend papier dat ik op karton plakte voor de stevigheid, dat had ik nog bij de knutselspullen liggen.
 4. Twee nepbloemen voor de versiering (Action)
 5. Karton voor de oortjes. Dat hadden we al in huis hadden.
 6. Prittstift gebruikt ik om het dunne glanzende papier op het karton te bevestigen voor extra stevigheid
 7. Lijmpistool
 8. Schaar
 9. Vulling voor in je traktatiebakje (denk aan schuimpjes, een klein cadeautje, manna (de gekleurde pofrijst op de foto hierboven, etc.)
unicorn trakatie

Hoe maak je deze Eenhoorn traktatie?

Het was best wat werk vond ik zelf, ik had het geluk dat de kinderen hielpen. Daarnaast hoefde ik maar 8 traktaties te maken, dat is toch een stuk relaxter dan wanneer je voor een hele klas aan de slag moet :-).

 1. Plak de oogjes op de juiste plek
 2. Maak de hoorn. Ik maakte eerste een malletje van karton. Die ik steeds over trok. Op de foto is dat glanzend paars. Doordat mijn glanspapier heel dun was, moest ik het eerst op karton plakken met de lijmstift.
  Hou er hier rekening mee dat je ‘plakruimte’ over houdt. De onderkant plak je nameijk vast op het bakje met het lijmpistool. De bovenkant plakte ik ook aan elkaar met het lijmpistool
 3. De nepbloemen haal je van de steel en verdeeld je over de bakjes.
 4. Voor de oren knipte ik een malletje en vervolgens knipt ik 8 paar oren uit in verschillende kleuren.
 5. Je plakt de verschillende onderdelen vast.
 6. Je vult het bakje en klaar! Ik kwam deze zakjes bij de Action tegen. Unicorn zakjes met daarin koekjes…
unicorn trakatie

Nog meer traktatie inspiratie

Deze unicorn traktatie kan eigenlijk niet mislukken. Zoek je nog meer inspiratie voor traktaties? Er verschenen op Vettt al eerder blogs over leuke traktaties. Zo maakte Loes deze gave dierentraktatie voor haar peuter. Maryke en ik maakte voor kerst deze sneeuwpoppen. En Femke maakte eerder deze gezonde afscheidstraktatie voor de opvang.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.