Gezonde traktatie: Appelmonster!

Toen we met een deel van het Vettt team deelnamen aan een workshop foodstyling en fotografie van Stefanie Spoelder, maakten Yvette en ik deze gezonde appelmonsters. Zo’n appelmonster ziet er heel creatief uit en ze zijn in een wip in elkaar gedraaid! 

De ingrediënten voor deze gezonde appelmonster-traktatie

  • Appels (verrassend!)
  • Pindakaas
  • Zonnebloempitten
  • Aardbeien
  • Plakoogjes
Appelmonster

De ingredienten

Aan de slag met de traktatie!

Je hoeft echt geen kunstacademie te hebben gevolgd voordat je zo’n appelmonster kunt maken. Begin met het snijden van de appels, in kwarten. En snijd dan weer een hapje uit ieder kwart om een bekje te creëren. Daar smeer je een dun laagje pindakaas in. Voor kinderen die niet van pindakaas houden (lees: mijn kinderen…) kun je het ook met jam, of chocopasta bekleden, zolang je maar een plaklaagje hebt. Want daar leg je dan het tongetje van het monster op, in de vorm van een aardbei. De zonnebloempittanden druk je zo in de appel. En dan hebben de monsters nog oogjes nodig. Wij hebben voor oogjes gekozen die niet zelf kleven, zodat we ze met de pindakaas op de appel konden plakken en ook weer makkelijk te verwijderen zijn. De gouden tip is namelijk om die plastic gevallen toch maar niet op te eten.

Ze deden het zó leuk op de foto, deze appelmonsters! Maar eerlijk is eerlijk, toen Joes vorige week trakteerde bij z’n KDV heb ik toch iets anders in elkaar gedraaid. Voornamelijk omdat de appel best wel snel verkleurt en het er na een aantal uren toch minder fris uitzag dan in het begin. Maar het is toch een geweldige manier om fruit extra aantrekkelijk te maken? Dus ik ga m’n jongens er nog wel mee verrassen tijdens ons fruitmomentje thuis een dezer dagen. Vast een vettte hit!

appelmonster

Behind the scenes…

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.