Suppen op het Hulsbeek bij het Outdoor Challenge Park

De zomer van 2020 is toch anders dan andere zomers. Veel mensen blijven thuis en vieren de vakantie in de eigen omgeving. Als je er deze zomer toch eventjes helemaal uit wilt zijn en een echt vakantiegevoel wilt ervaren, kun je gewoon in Twente blijven en gaan suppen op Het Hulsbeek. Bij het Outdoor Challenge Park, gelegen op het Hulsbeek, kun je sups, kano´s en kayaks huren en lekker een middag het water op!

Suppen op Het Hulsbeek bij Het Outdoor Challenge Park

Ik kom mijn hele leven al op het Hulsbeek bij lekker weer, maar was nog nooit bij het Outdoor Challenge Park geweest. Zelf had ik het idee dat het park diende voor teambuildingsactiviteiten. Deze kun je óók doen bij het Outdoor Challenge Park, net als een bedrijfsuitje of kinderfeestje vieren. Maar je kunt ook als gezin, of met vrienden een Sup, Kano of Kayak huren. Dit kost €10,50 per vaartuig, per uur. Mijn vriendin en ik willen al tijden eens gaan suppen, dus lagen er voor ons twee sups klaar op deze zonnige middag.

Suppen

Suppen staat voor Stand-Up-Paddle. Op een supboard (soort surfboard) sta je rechtop en met een lange peddel beweeg je jezelf voort op het water. Mijn vriendin en ik hebben beiden nog nooit eerder gesupt. Gelukkig wilde Luc van het Outdoor Challenge Park het ons rustig even uitleggen. We krijgen allebei een zwemvest aan en Luc laat ons zien hoe we moeten staan om het best in balans te blijven. En daarna moeten we het gewoon gaan proberen. Gelukkig is het park in een heel rustig deel van het Hulsbeek gelegen, dus behalve een enkele kano komen we op het eerste stuk niemand tegen en kunnen we even handig worden met ons board.

Het Hulsbeek verkennen per sup

Het valt ons op hoe snel je handig wordt met je peddel en board en goed kunt sturen onder de soms smalle bruggetjes. Je kunt in ‘de baai’ van het park blijven suppen, maar er zijn ook verschillende uitgangen waarbij je naar een ander deel van het Hulsbeek supt. Wij durven het op een gegeven moment wel aan om ook wat andere delen van het Hulsbeek te gaan bekijken vanaf ons board. En waar wij heel verrast over zijn is de variatie aan natuur die je dan ziet. Eenmaal wat verder het Hulsbeek op komen we langs de strandjes en bekende bruggetjes. Maar in het eerste deel is het heel bossig en zouden we ons zo in de Ardennen kunnen wanen. Oprecht vakantie dus!

Leuk voor kinderen!

Ik kies er vandaag voor om met een vriendin te gaan. Allereerst omdat ik zelf nog nooit heb gesupt, dus wil het eens proberen. Bovendien vind ik het heerlijk om in de vakantie soms ook even tijd voor mezelf te hebben. Dan is suppen bij het Hulsbeek wel een aanrader. Doordat suppen heel rustig gaat, word je er zelf ook helemaal rustig van. Maar als je graag iets mét je kinderen wilt ondernemen kan dit ook heel goed bij het Outdoor Challenge Park. Zeker met iets oudere kinderen is suppen heel goed te doen. Zelf zou ik met de boys (6 en 4) denk ik eerder een kano huren. Dat gaan we binnenkort ook zeker doen.

Proost!

Na het ‘harde werken’ zetten we weer voet aan wal. We merken dan wel aan onze voeten en benen dat we toch nog enigszins verkrampt op ons board hebben gestaan. Het was nog een beetje wennen. We waren er ook erg op gebrand om weer droog aan te komen en dat is gelukt. Het zonnetje is inmiddels nog uitbundiger gaan schijnen. En dat komt goed uit, want bij het park zit een heel gezellig barretje. Zomers muziekje erbij, allebei een ice tea en onze benen in de zon. Top einde van een heerlijke middag!

Wil je ook een middag op vakantie in Twente en suppen op Het Hulsbeek? Kijk eens op Outdoorchallengepark wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.