Haal je schaatsen van zolder: ga schaatsen op natuurijs!

Door

Let op: deze blog is geschreven in 2018 en bijgewerkt op 10 februari 2021. Kijk voor de actuele schaatsinfo op de desbetreffende website.

Yeaaah eindelijk kunnen we onze verstofte ijzers weer uit de kast halen! We kunnen schaatsen op natuurijs! Iets waar velen van ons al lang naar uitkeken. Ook wij kunnen niet wachten om ons zoontje te laten zien hoe leuk het is! Wij hebben last minute nog schaatsen ingekocht (een tip voor degene die nog op zoek zijn, ze hebben een hele leuke actie bij de Lidl) en zijn er dus helemaal klaar voor!  Maar waar kunnen we eigenlijk schaatsen? Ik heb de plekken voor je op een rijtje gezet!

Aanvullingen zijn van harte welkom. Check vooral even de website voor de actuele openingstijden;

schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs, prachtig toch?

Hengelo

De combibaan in Hengelo is normaal gesproken een skeelerbaan. Maar als het vriest wordt deze gebruikt als natuurijsbaan. Houd de website in de gaten om te kijken of de baan open is.

Zenderen

Ook bij de ijsclub in Zenderen vind je een buitenbaan. Zodra de baan open is kun je op de website zien hoeveel bezoekers er zijn en of er nog bezoekers toegelaten worden tot de ijsbaan.

Haaksbergen

IJSCH gaat in 2021 helaas niet open, vanwege de Corona-pandemie.

Oldenzaal

De Oldenzaalse ijsclub hoop erop ook open te kunnen. Op de website vind je meer informatie over een eventuele opening. Er geldt in 2021 een max. van 100 bezoekers.

Wierden

In Wierden hopen ze de IJsbaan op woensdag 10 februari te openen. Ook hier geldt een maximaal aantal bezoekers. Kijk op de website van de Wierdense IJsclub voor meer informatie.

Losser

De ijsbaan in Losser heeft besloten dit jaar niet meer open te gaan.

Lonneker

Ijsclub Lonneker hoopt de baan ook te kunnen open. De opening zal alleen voor leden zijn. Je kunt voor €20,- met het hele gezin lid worden door je aan te melden via de website, www.ijsclublonneker.nl. Uiteraard zolang er plek is.

Enschede

Er zijn verschillende vijvers in Enschede waar geschaatst kan worden bij voldoende ijs. Onder andere bij de Stokhorst vijver in de wijk het Stokhorst in Enschede. Op dit moment is nog niet bekend of het ijs dik genoeg is.

Glanerbrug

Er werd eerder ook geschaatst bij het Heldersplein in Glanerbrug. Dus woon je hier in de buurt, neem daar eens een kijkje of er al geschaatst kan worden.

Delden

Mijn “all time favorite” is schaatsen in het Twickelse bos. Helaas blijft het nostalgische moment nog even uit, want de ijsbaan in Delden is nog gesloten. Hopelijk openen ze nog komende dagen. In 2021 is de Ijsbaan Delden alleen voor abonnementhouders geopend. Hou daarvoor de website in de gaten. Daar vind je ook de prijzen voor de abonnementen.

schaatsen op natuurijs

Heel veel plezier!!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.