Haal je schaatsen van zolder, hier kun je schaatsen op natuurijs!

Yeaaah eindelijk kunnen we onze verstofte ijzers weer uit de kast halen! We kunnen schaatsen op natuurijs! Iets waar velen van ons al lang naar uitkeken. Ook wij kunnen niet wachten om ons zoontje te laten zien hoe leuk het is! Wij hebben last minute nog schaatsen ingekocht (een tip voor degene die nog op zoek zijn, ze hebben een hele leuke actie bij de Lidl) en zijn er dus helemaal klaar voor!  Maar waar kunnen we eigenlijk schaatsen? Ik heb de plekken voor je op een rijtje gezet!

Aanvullingen zijn van harte welkom. Check vooral even de website voor de actuele openingstijden;

schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs, prachtig toch?

Hengelo

De combibaan in Hengelo is normaal gesproken een skeelerbaan. Maar als het vriest wordt deze gebruikt als natuurijsbaan.

‘Twentse Bierbrouwerij Schaatsbaan’ De Twentse bierbrouwerij gaat verhuizen naar de Zegger en heeft sinds gisteren een heel toffe familie-ijsbaan geopend.

Zenderen

Ook bij de ijsclub in Zenderen is een halve baan open gegooid sinds vandaag. Hier hebben we zelf een bezoekje gebracht. Het is hier nog vrij rustig en na het schaatsen kun je genieten van een warme chocolademelk. Wat wil je nog meer?

Haaksbergen

IJSCH is vandaag overdag na 12.00 gesloten omdat de zon in de middag te sterk is, maar vanaf 18.00 zijn ze weer geopend. Gisteravond waren hier de eerste marathons op natuurijs.

Oldenzaal

De Oldenzaalse ijsclub is vandaag geopend van 11.00 – 21.00. Deze ijsbaan ligt in het prachtige recreatiegebied Het Hulsbeek. De mooie omgeving maakt dat het hier gezellig schaatsen is. Het in de zon gelegen ijs is helaas nog niet dik genoeg. Vandaar dat er drie baantjes zijn uitgezet op de delen welke wel dik genoeg zijn.

Wierden

In Wierden geven ze de ijsbaan momenteel rust, zodat er vanavond vanaf een uur of 18.30 weer geschaatst kan worden.

Losser

Ook de ijsbaan in Losser is geopend. De baan is open vanaf 11:00 tot 17:30 en van 19:00 tot 21:30 dit geldt bij goede omstandigheden ook voor de vrijdag en zaterdag.

Lonneker

Ijsclub Lonneker, is nog in beraad maar gaat wellicht open vanmiddag. Volg de verdere berichtgeving op hun website, facebookpagina en twitter.

Enschede

Er kan ook geschaatst worden op de Stokhorst vijver in de wijk het Stokhorst in Enschede.

Glanerbrug

Er werd vandaag ook geschaatst bij het Heldersplein in Glanerbrug. Dus woon je hier in de buurt, neem dan snel een kijkje.

Delden

Mijn “all time favorite” is schaatsen in het Twickelse bos. Helaas blijft het nostalgische moment nog even uit, want de ijsbaan in Delden is nog gesloten. Hopelijk openen ze nog komende dagen.

schaatsen op natuurijs

Heel veel plezier!!

Over Daphne

Meer blogs van Daphne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.