Waar kun je sleeen in Twente? De leukste plekken!

Door

Yes, eindelijk. Er ligt sneeuw! En hoe? Niet normaal veel. In ieder geval genoeg om er lekker met je slee op uit te trekken. We vroegen jullie naar de leukste plekken om te sleeën in Twente. We hebben al jullie reacties verzameld en in deze blog verwerkt. Een aantal liggen overigens net buiten Twente! Met het weer dat voorspelt is, is het misschien niet verstandig om in de auto te stappen. Maar wellicht is één van onderstaande plekjes wel bij jou in de buurt! En heb jij zelf nog aanvullingen, laat gerust een berichtje achter onder deze blog.

Waar kun je sleeen in Twente?

We vroegen jullie op onze Facebookpagina en op Instagram naar jullie tips voor de leukste heuvels in Twente. De ultieme plekken om met je slee op avontuur te gaan. Dit waren jullie tips:

Sleeen in Haaksbergen

 1. De bult bij kinderboerderij SCholtenhagenpark
 2. Watermolle in Haaksbergen, deze plek is echt prachtig en hier is tevens de kiosk bij droog weer geopend voor take-out. Ze hebben er zelf wat sleetjes liggen!
 3. De bult bij de Volmer, in de wijk ’t Wolferink. Een mooie bult met grasveld ervoor dus genoeg ruimte om flink te sleeen.

Sleeen in Oldenzaal

 1. De heuvels bij Het Hulsbeek
 2. Tankenberg op landgoed Egheria tikt maar liefst de 85 meter aan. Je kunt parkeren aan de Bentheimerstraat 9 in De Lutte. Opwarmen? Ga dan even langs de take-out van Pannenkoekhoes De Stroper. Kijk voor de openingstijden op hun website.

Sleeen in Hengelo

 1. Hengelo vlakbij Hanos is een mooie berg. Jaren geleden was het er superdruk, gisteren heerlijk rustig.
 2. Bij de bult bij de speeltuin aan de Boerhaavelaan.
 3. Houtmaatweg Hengelo, viaduct vlak bij de snelweg A1

Sleeen in De Lutte

 1. Het Lutterzand
  Een prachtig natuurgebied, heerlijk om met de slee doorheen te gaan en op verschillende plekken vind je ook goede spots om te sleeën. Paviljoen ’t Lutterzand en Florilympha zijn geopend voor take-away. Kijk op de website voor de openingstijden.

Sleeen in Enschede

 1. De bult bij Wesselerbrink, achter de kinderboerderij
 2. Het helling naast het fietstunneltje van de Helmerhoek. Hier wordt ruimte gemaakt (schapen netten zijn verplaatst) om goed te kunnen sleeen!
 3. De helling in Het Volkspark
 4. Vliegveld Twente. Hier zijn verschillende heuvels te vinden. Bij punt 5. op deze kaart is er één. Nog niet zelf getest 🙂

Sleeen in Losser

 1. De Zandbergen in Losser. Verschillende heuvels vind je hier, je kunt je auto op verschillende plekken kwijt, onder andere aan de Ravenhorstweg. Je loopt dan zo het gebied in!

Sleeen in Almelo

 1. Bij het trimbos achter het Nijreesbos zit een leuke heuvel.

Sleeen in Hellendoorn

 1. Hellendoornse Berg: De diepe Zandkuil
  Je parkeert de auto bij Landgoed De Uitkijk en vanaf daar loop je naar de diepe zandkuil (ongeveer 400 meter). Hiervoor begin je rechts achteraan op de parkeerplaats het zandpad door het bos te volgen, je loopt alsmaar rechtdoor, je steekt een weggetje over en gaat nog een stuk rechtdoor. Dan zie je een hele grote zandkuil voor je. Landgoed De Uitkijk is geopend voor Take Away. Kijk voor de openingstijden op de website.

Sleeen in Neede

 1. Needse Berg. Ik vond een oud artikel in de Tubantia met wat meer info over deze sneeuwplek op de Needse Berg.

Sleeen in Holten: Holterberg

 1. De maximale hoogte ligt hier nét onder de 60 meter. In dit gebied vind je volop heuvels om naar beneden te glijden! Je parkeert je auto bij Woody’s en vanaf hier kun je het gebied ontdekken!

Sleeen in Nijverdal: Holterberg

 1. Net aan de andere kant van De Holterberg. Je parkeert je auto bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, waar Buitengewoon Lekker geopend is voor take-out. Kijk voor de openingstijden op hun website. Vanaf hier loop je het gebied in en zul je verschillende heuvels tegen komen!

Weet jij nog leuke plekken om te sleeen in Twente?

Heb jij nog aanvullingen? Ken je nog toffe plekken waar je kunt sleeën in Twente? Laat ze gerust weten in een berichtje hieronder, dan kunnen wij dit overzicht aanpassen!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.