5 x leuke binnenuitjes met kinderen in Twente en vlak daarbuiten

Laatste update: juli 2023

Ben je op zoek naar een leuk binnenuitje met kinderen in Twente? Hieronder tippen we 5 leuke binnenuitjes met kinderen.

1. Leuke binnenuitjes met kinderen: Ontdek het bakkerijmuseum in Hattem

Midden in het pittoreske stadje Hattem (vlakbij Zwolle) ligt het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. En wat is dat een aanrader! Kinderen ontdekken spelenderwijs alles over brood en banket en gaan op zoek naar de muisjes die stiekem snoepen van het meel. In de vakanties en op zaterdagen bakken kinderen onder begeleiding zelf iets lekkers. Mis ook vooral de legendarische familievoorstelling met bakker Fred niet.

2. Binnenuitje: Edelstenen zoeken in Borculo

Zin in een middag vol fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen? In het Kristalmuseum in Borculo vind je ze allemaal. Je verkent het museum aan de hand van een leerzame speurtocht en je mag zelf edelstenen zoeken. Lekker aan de slag met zand, zeef en water. De gevonden steentjes mogen mee naar huis!

Vette binnenuitjes met kids Steentjes zoeken Kristalmuseum

3. Binnenuitjes met kinderen: Dagje pret bij Beerze Bulten in Beerze

De perfecte plek voor een dagje uitrazen op een koude winterdag. Bij Beerze Bulten is er giga veel te beleven. Zo kunnen kinderen urenlang klimmen en klauteren in speelparadijs het Giga Konijnenhol, keihard meezingen tijdens de theatershow van Bultje het konijn of een balletje gooien op de bowlingbaan. Ze hebben er zelfs een overdekt zwemparadijs!

Vette binnenuitjes met kids Theater Beerze Bulten

4. Binnenuitje: Verwonder jezelf bij Wonderryck Denekamp

Ga op avontuur en verwonder jezelf over de bijzondere collectie dieren in de verschillende Wonderkamers van museum Wonderryck. In het Funky Forest kun je je eigen digitale bos bouwen en de bomen zien groeien. Vergeet ook het museumcafé niet te bezoeken, naast heel veel lekkers hebben ze ook allerlei leuke spelletjes!

5. Binnenuitje: bezoek Funzone en ga indoor spelen, jumpen, funbowlen of Glow in the dark golven!

Al deze activiteiten vind je onder 1 dak bij Funzone in Enschede op Het Reulver. Daarmee is het ook ideaal voor kinderen van verschillende leeftijden. Je kunt voor 1 activiteit gaan maar je kunt ook verschillende activiteiten combineren! Voor meer informatie en om te reserveren ga ja naar de website.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.