Ponywandeling in Mander met Shetlander Sas

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Dankjewel Stal Denink in Mander dat dit mogelijk is, want wat is dit leuk voor kinderen!

Ponywandeling: een boswandeling, maar dan leuker

Waarom wist ik niet dat dit bestaat? En in Mander nog wel, voor ons in Tubbergen om de hoek. Naast buitenritten voor volwassenen kun je hier dus een boswandeling maken met een pony. Een uurtje, twee uurtjes, wat jij wil! Zo komen mijn kinderen wél achter de iPad vandaan voor een boswandeling!

De stal

We komen aan bij Stal Denink en mogen direct de stal in. Een heel aantal paarden staat ons nieuwsgierig aan te staren en het stalhondje Bobby springt vrolijk tegen de kinderen op. En de stalpoes laat zich gezellig aaien door de boys. Wat een heerlijk begin al. En dan staat daar Sas, de Shetlander, al te wachten op ons. En wat is ze mooooooi!

Wie mag eerst met Sas op stap?

De boys mogen haar uitgebreid borstelen en knuffelen. En dat laat Sas graag toe. Het liefst doorzoekt ze onze tassen op zoek naar een verdwaalde boterham. Ondertussen wordt Sas gezadeld, de stijgbeugels op maat gezet en vertrekken maar. Maar nee, eerst volgt natuurlijk nog de discussie wie het eerste op Sas mag. Als dat belangrijke detail geregeld is, kunnen we echt vertrekken.

Fanatieke pony

Het is een zonnige winterdag en Sas heeft er duidelijk zin in! Al hinnikend vertrekt ze fanatiek en bij het eerste drafje ligt mijn ruitertje al in een deuk. We hebben een fantastisch uur in het bos. Wat is Sas lief, fanatiek en natuurlijk eigenwijs zoals elke shetlander. Het Springendal is sowieso een prachtig gebied en met een pony erbij is het nog meer genieten.

Ponywandeling

Pannenkoeken of gehaktballen?

De volgende keer reserveren we niet alleen de ponywalk met Sas, maar ook een tafeltje bij Watermolen Bels in Mander. Dit pannenkoekenrestaurant ligt vlakbij Stal Denink en als je binnenkomt lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. In de lente geniet je op het terras met kinderspeeltuin. Op het erf scharrelen ook nog eens kippen, eendjes en een trotse pauw. En Sas? Die bind je even goed vast en ze wacht geduldig tot je weer klaar bent.

Ponywandeling

Ook leuk: de combinatie met Ria’s Eetcafé. Dit eetcafé ligt vlakbij Stal Denink en hier kun je vooraf of na de rit ook heerlijk eten (tip: Ria’s Gehaktbal). Reserveren is een must, want Ria’s Eetcafé is ontzettend populair (en terecht weet ik uit ervaring). Voor kinderen hebben ze hier ook goede kindermenu’s met leuke verrassingen. Niet voor niets het lievelingsrestaurant van mijn boys…

Praktisch

Een wandeling met Sas kost € 25,00, je bent dan 1 a 2 uur onderweg. Op tijd reserveren is handig. Check voor meer informatie de site www.staldenink.nl.  De rit met Sas is in principe zonder begeleiding. Vergeet je geen appeltje of boterham voor Sas? Want die verdient ze zeker!

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.