5 x Leuke musea met kinderen in Twente en omgeving

Door

Hoe leuk is het om af en toe met je kinderen een museum te bezoeken. En in en om Twente zijn er een paar hele gave te ontdekken. We hebben 5 leuke musea met kinderen op een rijtje gezet, laat je inspireren!

5 x Musea met kinderen in Twente

Kinderen gaan een museum vaak heel anders door dan jijzelf, soms is dat lastig maar eigenlijk is het ook heel mooi. Kinderen zien vaak juist net die kleine dingen die jou niet opvallen. Veel musea hebben leuke kinderrondleidingen of kinderprogramma’s.

#1 De Museumfabriek in Enschede

De Museumfabriek is een museum voor de hele familie. Met wisselende tentoonstellingen. In de Makerspace kun je lekker creatief aan de slag gaan, erg leuk voor de afwisseling. Bij de kassa is er de mogelijkheid om een familiekaart aan te schaffen, voor 24 euro heb je dan het hele jaar met je gezin toegang tot het museum.

Deze zomer zijn er allerlei extra activiteiten. De Museumfabriek staat in het teken van ‘Een Zomer Lang Spelen’, met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud.
Meer informatie: www.museumfabriek.nl

#2 Museum buurtspoorweg (Haaksbergen)

Ga terug in de tijd en stap in de stoomtrein! Tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt een fantastische stoomtrein. Voor, tijdens en na de rit leer je ook nog eens van alles. Een machtig mooi uitje voor alle leeftijden!

Voor meer informatie: www.museumbuurtspoorweg.nl
buurtspoorweg

#3 Wonderryck Denekamp + Big Insects

In Denekamp vind je het oudste natuurhistorische museum van Nederland: Natura Docet Wonderryck. Het is echt een museum voor jong en oud. Er is een enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. In het Funky Forest kun je je eigen bos bouwen en je sluit een bezoek af in het fantastische tuincafé. Tijdens de schoolvakanties worden er altijd leuke activiteiten georganiseerd. Zo bracht Vettt-blogger Maryke een bezoek toen python Loes van wel heel dichtbij te bewonderen was. Je leest er alles over in haar blog over Wonderryck in Denekamp.

2020: Deze hele zomervakantie kun je in de tuin van Wonderryck genieten van Big Insects. Sta oog in oog met reusachtige insecten.

Natura Docet Wonderryck Twente

#4 Techniekmuseum Oyfo in Hengelo

Op loopafstand van het Centraal Station in Hengelo vind je Techniekmuseum Oyfo. Een heel gaaf en interactief museum dat volledig in het teken staat van techniek. Tijdens de vakanties kun je bij Oyfo Techniekmuseum weer leuke, grappige of interessante technische Doepakketjes maken! In de museumshop kun je zien wat je allemaal kunt maken. Denk aan een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. 

Meer informatie: www.oyfo.nl

vakantie

#5 Natuurmuseum de Holterberg (Holten)

Tegenover Woody’s in Holten vind je Natuurmuseum de Holterberg. Het museum is geschikt voor alle leeftijden en in de schoolvakanties zijn er altijd verschillende kinderactiviteiten die worden georganiseerd. In het museum is een kinderspeurtocht, zodat de kinderen lekker door het museum kunnen speuren. Na het museumbezoek is een bezoek aan het Bos van Daantje Das aan de overkant zeker een aanrader!
Meer informatie: Natuurmuseum de Holterberg

Woodys Holten

Nog meer leuke musea met kinderen in Twente en omgeving

Er zijn nog zoveel meer leuke musea in de omgeving te ontdekken. We schreven al eerder over o.a Het Openluchtmuseum in Arnhem. Maar ook over Het Palthe Huis in Oldenzaal en ver buiten Twente; Nemo in Amsterdam. Je vindt een overzicht van deze blogs hier: Musea met kinderen.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.