Knutselen voor Pasen deze washandkuikens!

De dagen worden alweer wat langer. En dat is wel het eerste teken dat de lente eraan komt. En bij de lente hoort Pasen. Veel mensen kleden het thuis wel gezellig aan met de paasdagen. Door paastakken in huis te halen bijvoorbeeld. Pasen is ook een leuke gelegenheid om samen met kinderen te gaan knutselen. Deze washandkuikens zijn niet alleen voor de paasdagen geschikt, maar kan nog veel langer blijven staan, vanwege het heerlijke lentegevoel!

Deze washandkuikens zijn voor iedereen geschikt

Deze knutsel is bij mij op school ieder jaar favoriet. Of ik hem nu met kinderen in groep 5 of in groep 8 maak, iedereen is altijd enthousiast over het eindresultaat. En dat is misschien nog wel het leukst aan dit washandkuikentje; ook de kinderen die normaal niet meteen op de stoel staan te springen bij het woord ‘knutselen’ worden hier blij van. Want al ziet het eindresultaat er spectaculair uit, het is verrassend makkelijk in elkaar te draaien. Ik durf het zelfs aan om het met mijn bijna-kleuter te proberen.

Benodigdheden voor deze washandkuikens

  • Lijm en schaar
  • Washandje
  • Watjes
  • Lint en touw
  • Strook karton
  • Oogjes
  • Vilt
  • Veertjes/eitjes/stro

Washandkuikens

Aan de slag met de washandkuikens

Neem het washandje en vul de twee hoekjes aan de binnenzijde met watjes. Knoop deze daarna dicht met een touwtje.

Washandkuikens
Vouw de strook papier (van ongeveer 6 cm breed) rond en meet af dat deze net kleiner is dan de opening van het washandje. Plak de strook dan aan elkaar. Stop deze cirkel in het washandje, zo ver dat de strook precies in het washandje verdwijnt. Duw de twee gevulde hoekjes na naar beneden, zodat je de kopjes nog net boven het nestje ziet uit steken.

Washandkuikens

Maak de kuikentjes af door er oogjes op te plakken en ze vilten snaveltjes te geven. Het nestje kan nog extra worden aangekleed door er kleine stukjes stro, veertjes en/of eitjes in te leggen.

Washandkuikens
Toegegeven, Tijn’s resultaat was echt wel teamwork van hem en z’n fantastische moeder… maar hij vond het geweldig en wilde er meteen nog een voor z’n neef maken. En het liefst nog een voor oma, opa, enz. enz. Dus het was een grote hit. Maar de roze kuikens, die zijn natuurlijk van hem!

Nog meer DIY’S!

Wil je nog meer inspiratie voor leuke Do It Yourselves? Check deze link dan even, daar vind je alle blogs met DIY’s bij elkaar!

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.