Mooie herinneringen maken kost niks!

Heerlijk om leuke uitjes te ondernemen met de kinderen. Zo gaan we weleens naar de dierentuin, het zwembad of naar een trampolinepark. Maar veel vaker zoek ik de uitjes die niks kosten. En die herinneringen die we dan maken, zijn zeker net zo leuk! Hieronder een aantal activiteiten op een rij waar geen kosten aan verbonden zijn. Ga jij ook snel nieuwe herinneringen maken?

Naar het bos & picknicken

Maak een hut of klim in een boom. Je bent zo een middag onder de pannen. Overal is wel een bos in de buurt, bijvoorbeeld bij het Lutterzand, de Holterberg, Twickel, de Lemelerberg of het Ledeboerpark in Enschede. Doe de kinderen oude kleren en laarzen aan, neem een picknickkleed, een verrekijker en wat te eten en drinken mee en ga dan heerlijk het bos in. Dit kan ook bij een speelbos natuurlijk. Bij slecht weer is het ook geweldig om binnen een hut te maken met kleden en wasknijpers.

Herinneringen maken

Verstoppertje

Deze is onvergetelijk, ook zeker één van mijn mooiste herinneringen uit mijn eigen jeugd. Zowel buiten als binnen uit te voeren. Maak van tevoren wel duidelijke afspraken.

Naar het water

Bij mooi weer zoek je het water op. Bijvoorbeeld naar een rivier of een recreatieplas. Wij brengen er úren en úren door. Mijn jongens plonsen nog wel eens van een brug of steiger, spetteren vooral elkaar nat, ze doen een poging om een zandkasteel te maken of graven elkaar in (of mij). Een hengel uitgooien kan ook, maar soms is het al genoeg om met je voeten in het water te poedelen.Herinneringen maken

Doe de disco

Doe de lampen uit, de gordijnen dicht en zet de muziek eens lekker hard… dansen maar. Dit staat garant voor veel lol!

Speurtocht of nachtwandeling

Zet met stoepkrijt een leuke speurtocht uit (oudere kinderen kunnen het zelf). De kinderen volgen de pijlen en lopen zo een rondje door de buurt. Bedenk onderweg nog een paar leuke doe-opdrachten. Als je kinderen wat ouder zijn, kun je ook in het donker een spannende nachtwandeling maken. Vergeet dan vooral je zaklamp niet.

Beestjes vangen

Pak een emmer of een insectendoos en ga dan op jacht: naar insecten, wormen of kikkers. Zeker als ze wat vangen, vergeten ze dat vast nooit meer.

Herinneringen maken

BBQ

Dit moet je gewoon af en toe doen: de barbecue aan! Maar dan niet alleen voor een stukje vlees, maar vooral voor de marshmallows. Prik de marshmallow op een stokje en verwarm ‘m boven de bbq. Die worden zo heerlijk zacht van binnen, ze smelten. Ik beloof mezelf altijd, dat ik er maar een paar neem (nog nooit gelukt), echt té lekker.

Herinneringen maken

Tip:
Wij deden recentelijk een ontdekking: snijd een banaan open (met schil) en stop er allemaal Rolo’s in… Bak de banaan op de bbq. Haal de schil eraf en smullen maar. Ook heel fijn als toetje.

Heel veel plezier met mooie herinneringen maken, daar heb je er nooit genoeg van!

Herinneringen maken

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.