Gratis uitje: beklim de uitkijktoren Isterberg in Duitsland

Door

Heb je zin in een lekker ochtend of middag buiten, denk dan eens aan een bezoekje aan de uitkijktoren Isterberg in Duitsland. Je kan dit bezoekje aan de uitkijktoren combineren met een wandeling in het bos en/of met een speeltuin/eetgelegenheid in de buurt. In deze blog lees je er alles over!

Uitkijktoren Isterberg

De uitkijktoren Isterberg in Duitsland bevindt zich tussen Nordhorn en Bad Bentheim. Vul in google maps Aussichtsturm Isterberg in en het zou goed moeten komen. Ik woon zelf in Denekamp en vanaf Denekamp is het een kwartier met de auto. Vanuit Enschede ben je ongeveer een half uur onderweg.

De uitkijktoren is zo’n 35 meter hoog en bevat 110 treden. Boven op bevindt zich een groot platform. Daarop heb je een 360 graden prachtig uitzicht over de omgeving. Je kan onder andere Kasteel Bentheim zien liggen. Het leukste is het als je op een heldere dag gaat en rond zonsondergang zal het ook prachtig zijn.

Boven op het platform kun je lekker zitten op een bankje. Parkeren en entree zijn gratis. De uitkijktoren is de hele dag geopend.

Wandelen bij uitkijktoren Isterberg in Duitsland

Vlakbij de uitkijktoren is een bos waar je een heerlijk wandelingetje kunt maken. Er staat op een bord een route van een paar kilometer aangegeven, maar je kan ook gerust zelf een beetje rondwandelen. Er zijn ook allerlei rotspartijen waarop je kunt klimmen. Dus vooral voor peuter en kleuters die van klimmen houden een waar paradijs.

Hapje eten of verder spelen?

Er is een restaurant vlakbij de uitkijktoren Isterberg in Duitsland, alleen die zat dicht toen wij er waren. Dus reden we door naar Elsa am See. Vanaf de uitkijktoren is dit een ritje met de auto van ongeveer een kwartier. Een heerlijk strandje met klim-speeltoestel voor onze zoon en een lekkere maaltijd voor ons allemaal.

Je kan ook doorrijden naar het Kasteel Bentheim. Bij het winkelcentrum kun je parkeren en bevind zich een heerlijke Duitse bakker. Naast het winkelcentrum, onder het kasteel, is een mooie speeltuin in het kasteelpark waar de kinderen zich nog even verder kunnen uitleven.

Pier 99 in Nordhorn is ook vlakbij de uitkijktoren Isterberg in Duitsland. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Vechtesee.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.