Uitjes omgeving Denekamp: 10 leuke uitjes rondom Denekamp!

Door

Wil je iets leuks doen met kinderen in de omgeving Denekamp? Blogger Diana woont in Denekamp, ze deelt de leukste plekken en uitjes rondom ‘haar’ Denekamp met jullie. Hieronder haar top 10 met uitjes omgeving Denekamp.

Uitjes omgeving Denekamp: De IJskuip

In Denekamp moet je zijn voor heerlijk schepijs, milkshakes, softijs of een lekker bak koffie. Ze hebben een nieuwe veranda waar je lekker kunt zitten als de kinderen zich uitleven in de speeltuin. En de kinderen kunnen ook nog koeien, kippen, varken Vanessa en konijn Flappie bewonderen. We schreven op Vettt eerder al een blog over De IJskuip in Denekamp.

Uitjes omgeving Denekamp
De fantastische speeltuin bij De IJskuip

Speeltuin en terras: Café Restaurant Rouwers (Ootmarsum)

Vlakbij het eeuwenoude plaatsje Ootmarsum vindt je dit horecabedrijf. Rouwers staat bekend om zijn uitstekend prijs-kwaliteit verhouding en de gezellig sfeer. Het terras en de speeltuin hebben een update gehad. Ook is er een gedeelte overdekt en verwarmd. Ze hebben een ruime parkeerplaats.

uitjes omgeving denekamp
De speeltuin bij Rouwers

Restaurant Dijk 59 (Losser)

Tussen Losser en De Lutte ligt dit restaurant. Je kan er lekker lunchen, borrelen of eten op het terras. Voor kinderen is er een geweldige speeltuin.

Familierestaurant Troubadour

Op een heerlijke, rustige locatie net buiten het Twentse dorp Tubbergen bevindt zich dit familierestaurant met uitgebreide menukaart. Er is een grote buiten- en binnenspeeltuin.

Daarnaast bieden ze ook twee andere activiteiten. Namelijk een QR code speurtocht voor het hele gezin. Je gaat met je knapzak met snoep en attributen op zoek naar de schatkist. In deze kist zit ook nog een leuke verrassing. Meest geschikt voor kinderen van 6-11 jaar, jongere kinderen van 4/5 jaar kunnen natuurlijk gezellig meelopen en zeker meedoen met enkele opdrachten.

Voor kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar kun je hier ook shortgolfen op de 9 of 18 holes golfbaan.

de troubadour
De speelplek buiten Bij De Troubadour

Speeltuin Morskieft in Reutum

Tussen Almelo en Ootmarsum kunnen kinderen bij weer of geen weer altijd plezier beleven bij Morskieft. Ze kunnen hier klimmen, klauteren en springen.  Je kunt er nu online een tijdsblok reserveren. Voor de volwassen is er een (overdekt) terras. Ruime parkeergelegenheid. Hopelijk gaat hun escaperoom en black light midgetgolf ook weer snel open. Over het Midgetgolfen schreven we eerder op Vettt een blog.

Actief Twente

Onder de slogan “samen is altijd leuker…” hebben ze hier een aantal coronaproof uitjes samengesteld. Je kan diverse tochten maken samen met je kinderen met bijvoorbeeld een e-chopper. Ook hebben ze hier een Twente Toer Rally. Je kan dan met eigen auto of met een gehuurde oldtimer een prachtige toch maken door het mooie Overijssel met een goed gevulde picknickmand. Voor de kinderen hebben ze spelletjes/opdrachten voor onderweg. En bij terugkomst een leuke verrassing als beloning. Ook kan je er klootschieten en nog veel meer.

Familie uitje e-puch van Actief Twente
Een te gek familie-uitje. Met z’n twee op de e-puch

Bomen klimmen, midgetgolfen, spelen of schatzoeken in Het Lutterzand

Spelen met water en zand in het natuurgebied Lutterzand Het Lutterzand is een heerlijk natuurgebied lang het riviertje de Dinkel. Je kan hier wandelen met de kinderen, maar nog veel beter is spelen met water en zand. Dus droge kleren in de auto, laarzen aan en emmer en schep mee. Je ziet je kinderen genieten, terwijl jij heerlijk in het zonnetje in het zand zit. Ook staan hier diverse bomen waar de kinderen heerlijk in kunnen klimmen.

Ook hebben ze in dit prachtige gebied drie leuke horecagelegenheden, Florilympha, Het Paviljoen en de Lutte Hutte. Bij Florilympha hebben ze nu een erg leuk coronaproof uitje voor het hele gezin, namelijk de 18 holes midgetgolfbaan. Ellen schreef er voor Vettt een blog over, alles over het midgetgolfen met je gezin bij Florilympha lees je in de blog.

meivakantie

Ook is Florilympha een van de deelnemende bedrijven van de toern&smikkeln tocht. Met het hele gezin uit eten in je auto langs een prachtige route door Twente.


Een andere horeca gelegenheid is het Paviljoen Lutterzand. De buitenspeeltuin is open en ze hebben een leuk uitje voor kinderen van 6 /m 12 jaar, namelijk schatgraven. De kinderen gaan op pad met een tablet en een metaaldetector. Hiervoor is reserveren noodzakelijk. En heb je midden in het bos zin aan koffie of een ijsje, dan kan je terecht op een sfeervol plekje bij de Lutte Hutte.

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand
Ravi groef naar de schat die Casper ontdekte.

Havezathe Het Everloo

In Rossum hebben ze een prachtig natuurgebied met onder andere twee wandelavonturen om samen te wandelen met je kinderen. Ze hebben hier een Douwe Dabbert en een Harry Potter tocht opgezet als leuk en spannend gezinsuitje. Je moet wel even reserveren via 06-20341769. Kosten 7,50 euro per kind. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten, arrangementen, groepsuitjes, overnachtingen te boeken via de Beleefspecialist Twente al vanaf 2 persoenen op onder andere de locatie bij Havezathe het Everloo.

Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven diverse authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden

Museum Natura Docet Wonderryck Twente

Deze zomer (2021) staat Natura Docet Wonderryck helemaal in het teken van dino’s! Na 30 jaar komen de Dino’s terug in Denekamp. Het hele museum en de landschapstuin zal in het teken staan deze zomer van deze bijzondere wezens groot en klein. Er valt nog zo veel te ontdekken over Dino’s. Houd de website in de gaten wanneer ze weer open gaan.

En als jullie dan toch in Denekamp zijn. Vergeet dan vooral onze lokale horeca niet. Ik schreef al eerder een blog over deze tien top restaurant in Denekamp coronatijd, maar je kan er nu ook weer heerlijk op het terras zitten. Fijne zomer!

uitjes omgeving denekamp
Toch best interessant…

Ken jij nog meer leuke uitjes omgeving Denekamp?

Heb jij nog aanvullingen op bovengenoemde top 10 van Diana? Plaats gerust een berichtje onder deze blog met jouw tips en aanvullingen. Superhandig voor mensen die dit lezen en op zoek zijn naar de leuke plekken rondom Denekamp.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.