Kinderfeestje in een museum? Dat kan bij het Palthe Huis Oldenzaal!

Eindelijk was het dan zover! Guusje was jarig, ze werd 7 en mocht uiteraard een kinderfeestje geven! Al weken lang ging het er thuis over en Guusje had allerlei wilde plannen. Ik kwam in contact met het Palthe Huis en hoorde dat zij ook kinderfeestjes gaven! Leuk om eens een keer wat anders uit te proberen en zo ontstond ons plan: het kinderfeestje van Guusje gingen we vieren in het museum, in het Palthe Huis in Oldenzaal!

Wat is het Palthe Huis Oldenzaal?

Bij een bezoek aan het Palthe Huis is het alsof je in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaar je hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben. De geschiedenis is haast voelbaar in het huis. Naast het woonhuis van de familie Palthe zijn ook de stadspresentatie over het ontstaan van de stad Oldenzaal en de beroemde stoel van Huttenkloas zeker de moeite waard om te bekijken. Volgens de website is een bezoek aan het Palthe Huis een belevenis voor jong en oud, dat belooft wat!

kinderfeestje palthe huis
Verkleed als jonkvrouwen door het huis

Verkleden

Nadat de dames vriendelijk ontvangen waren mochten ze meteen door naar boven. Het kinderfeestje startte namelijk met verkleden! Allerlei jurken van ‘vroeger’ hingen klaar en daar waren de meiden wel voor in! Binnen mum van tijd had ik geen schoolmeisjes meer om me heen, maar prachtige jonkvrouwen! Er waren zelfs ouderwetse poederdozen, waar ze wel erg om moesten lachen! Wie wil er nou een spierwit gezicht? Dan liever make-up met glitters, ook daar was aan gedacht!

palthe huis
Speurtocht door het Palthe Huis

In het Palthe Huis op zoek naar…

Wat ik erg leuk vond is dat de dames lekker de ruimte kregen door het museum te struinen. Bij een kinderfeestje hoort toch ontspanning en dat kon hier ook echt. Ze kregen allerlei uitleg, maar mochten vooral zelf gaan ontdekken. Aan de hand van nagemaakte afbeeldingen gingen ze op zoek naar schilderijen in het museum. Het mooiste is nog de mening van de kinderen over de portetten, grappig met welke blik ze daar naar kijken.

palthe huis
Jonkvrouwen in de dop

Aan de knutsel in het Palthe Huis

Na een welkome pauze (mét kinderchampagne, wat een feest!) mochten ze aan de knutsel! Dat werd erg gewaardeerd. Er lag van alles voor ze klaar. Zo konden ze bijvoorbeeld een waaier knutselen, zoals de dames van adel vroeger ook gebruikten. Ook mochten ze portretten tekenen en knutselden ze gezamenlijk een mooie feestslinger voor Guusje. Deze ging als aandenken aan het kinderfeestje mee naar huis!

palthe huis
Tekenen van een portret, net echt!

Zoveel te doen!

Naast dat het Palthe Huis erg leuk is voor een kinderfeestje, zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen. Het museum is erg toegankelijk voor kinderen. ‘Het mysterie van de haarspeld’ schijnt een echte aanrader te zijn, dat moeten we dan nog maar eens een keer uitproberen. Ann schreef er voor Vettt al eens een blog over. Wat ook speciaal is zijn de wandelingen vanuit het Palthe Huis met kaarslicht door Oldenzaal. Al met al zeker de moeite waard om eens uit te proberen en te combineren met een bezoekje aan Oldenzaal! Heel veel plezier alvast!

palthe huis
Knutselen van een mooie slinger voor Guusje!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.