Ikea hack: learning tower

Door

Kerst 2018

Koken, ik ben er gek op! Uren kon ik in de keuken staan om uitgebreide maaltijden klaar te maken, maar sinds mijn zoontje geboren is gaat het niet meer zo makkelijk. Mijn kleine man is ook gek op eten en ontzettend nieuwsgierig. Als ik aan het koken ben, staat hij dan ook constant aan mijn been te hangen, omdat hij wil proeven of wil zien wat ik aan het doen ben. Lang bezig zijn met het maken van een gerecht is er dan ook niet meer bij.

Voor alles is een oplossing

Op internet heb ik een oplossing voor dit ‘probleempje’ gevonden: een learning tower. Dit is eigenlijk niets meer dan een krukje met een balustrade. Zo kan je kleintje meekijken op het krukje, maar valt hij er niet zo snel vanaf. Kant en klaar zijn er niet veel te vinden en deze zijn vrij prijzig. Gelukkig staat Pinterest vol met Ikea hacks, die zo’n tower maken op basis van een houten Ikea Bekvam krukje. In het kader van ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’ ben ik ook vol goede moed aan de slag gegaan.

Klussen

Het krukje heb ik al staan, dus ik kan gelijk opmeten hoe lang de balkjes en latjes moeten zijn die ik nodig heb. Na het meten, brengen mijn zoontje en ik een bezoekje aan de bouwmarkt om de benodigde materialen te halen en op maat te laten maken. Hier slaat dan toch weer eens mijn zwangerschapsdementie toe. Ik heb het briefje met de maten thuis op tafel laten liggen en ondanks dat er maximaal 10 minuten zitten tussen dat moment en het moment van meten, kan ik mij niet meer herinneren hoe lang alles moet zijn. Een tweede bezoek aan de bouwmarkt zie ik niet zitten, dus ik neem het vuren balkje en de latjes mee naar huis om ze thuis op maat te maken. Die avond ga ik aan de slag en met decoupeerzaag en boormachine en sneller dan verwacht is de learning tower al klaar.

Learning tower ikea hack

De Learning tower in wording…

De learning tower is duidelijk niet het mooiste meubelstuk in ons huis. Maar zodra ik het in de keuken neerzet, klimt mijn zoontje erop om te kijken wat er op het aanrecht staat. In de avonden die volgen schilder ik hem nog in de kleur van de keuken en maak ik een riem vast om te zorgen dat er niet per ongeluk een stap tever naar achteren gezet wordt.

Learning tower ikea hack

Het eindresultaat!

Ultieme test

Vanavond is de echte test van de learning tower. Ik zet hem bij de wasbak en ik leg wat plastic bordjes en bekers in een sopje die mijn zoontje kan afwassen, terwijl ik mij bezighoud met het maken van een pastasaus.

 

Learning tower ikea hack
Als ik aan het snijden, bakken en fruiten ben, verandert het waterballet naast mij langzaam in een binnenzwembad en mijn zoontje heeft de tijd van zijn leven. Af en toe vraagt hij om een stukje tomaat of  klimt hij van de toren om iets anders te halen om in het water te deponeren en voor ik het weet is de pastasaus klaar. Wat ons betreft is het dus echt een succes en terwijl ik het overtollige water opdweil, bedenk ik wat het volgende recept zal zijn wat ik zal gaan maken.

Meer blogs over Ikea Hacks lezen?

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Loes
  november 7, 2017

  Geweldig! En het misstaat zeker niet in de keuken! Ben erg benieuwd naar je boodschappenlijstje, zou je die nog met ons willen delen? Hier gaan we ook aan de slag!

 • Annabel
  november 8, 2017

  Jazeker wil ik dat.

  Een houten ikea krukje uiteraard
  Decoupeerzaag of afkortzaag (tenzij je het hout in de bouwmarkt op maat laat maken.
  Accu schroef-/ boormachine met een houtboortje (voor het voorboren) en een bitje voor de schroeven die je gebruikt.
  Schroeven
  Vuren balkje van ongeveer 5cm bij 5cm (te verdelen in de vier hoekbalkjes)
  Vuren plankje van ongeveer 1,2cm bij 5cm (te verdelen in vier korte plankjes voor de zijkanten en twee voor de voorkant)
  Oude riem voor de achterkant
  Verf.

  Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kan. Veel succes en een deel je een foto van jouw exemplaar als hij af is?