Opening 4 november: Twentsche Foodhal, dé kidsproof foodbelevenis van de regio

Misschien heb je al kennis gemaakt met deze foodbelevenis. De Twentsche Foodhal trapte namelijk af op de Proef Eet in Enschede afgelopen september. Ze wonnen zelfs de publieksprijs! Yvette en ik (Maryke) mochten toen plaatsnemen in de publieksjury van de Proef Eet. We stonden klaar om de deelnemers te beoordelen op creativiteit, hipness, kidsproofheid en nog veel meer hotspotiness. Ik kan je vertellen dat de Twentsche Foodhal ons volledig verrast heeft met de persoonlijke verhalen van de deelnemende keukens én met onvervalst lekker eten zonder poeha. We hebben hierna wel even moeten wachten, maar 4 november komt nu echt steeds dichterbij!

Twentsche Foodhal

Op een oppervlak van 1.000 m2 hebben enthousiaste en gepassioneerde ondernemers maar liefst negen verschillende keukens ingericht. Bij de verbouwing van de Twentsche Foodhal is de industriële geschiedenis van de oude Polaroid fabriek (bekend van zonnebrillen, Polaroid camera’s en films) in z’n waarde gelaten. De foodhal krijgt hierdoor een prachtige industriële look and feel. Eerlijke gerechten op basis van lokale producten worden voor je neus bereid. En omdat het aanbod voortdurend wordt veranderd, belooft elk bezoek weer verrassend te zijn. Een voordeel voor mensen die van plan zijn hier vaker te komen, ik vind dit echt een enorm pluspunt!

Vlees, vis of vegan

Of je nu van vlees, vis of groenten houdt of vegan eet, er is voor iedereen wat lekkers te eten. Heerlijke traditionele Surinaamse gerechten bij Vaperansa’s Soulfood, 100% vegan bij Foodbar Rauw en een echt stuk vlees bij Little Ribhouse Texas. Voor de kinderen (en volwassenen ook natuurlijk) heeft Daddy Cool & The Rocking Kitchen heerlijke saté, altijd goed! En voor een zeer smakelijk toetje (of twee) kun je bij De Melkbus terecht.

Twentsche Foodhal

De lekkerste toetjes van De Melkbus. Het water loopt me nu al in de mond 😉

Waar en wanneer?

Vanaf 4 november a.s. om 16:00 uur is de Twentsche Foodhal zeven dagen in de week geopend. Op maandag t/m woensdag kun je bij de Performance Factory ontbijten en lunchen van 08:00 tot 18:00 uur. Op donderdag t/m zondag zijn alle negen keukens geopend! Donderdag en vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag en zondag al vanaf 12:00 uur.

Kidsproof

Naast eerlijk en puur eten kun je bij de Twentsche Foodhal ook terecht voor kinder-kook-cafés, dance-clinics (samen met Flow Entertainment) en voor een middagje bouwen in Milja’s bouwlab. Natuurlijk kun je ook gewoon spelen in de kook-speelhoek of in de buitenspeeltuin! Ik weet zeker dat als Ravi een uurtje heeft gesprongen bij Bounz aan de overkant, wij hier zomaar eens neer zouden kunnen strijken voor een hapje en drankje 🙂

Miljata Bouwlab

Bij de Twentsche Foodhal kun je ook een middagje bouwen bij Miljata Bouwlab

Voor grote mensen

Voor de grote mensen zijn er biercolleges, wijnproeverijen en is er elke zondag live muziek. Een echte aanrader is om je bezoek te combineren met een met een van de vele sportmoeilijkheden op de Performance Factory: Paddel, honkbal, Bounz, Room escape en nog veel meer. Een betaalbaar dagje uit voor jong en oud!

Wil je meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief, like de FB pagina en houd de agenda op de website in de gaten.

Ik ben erbij op 4 november en zal er hierna zeker vaker te vinden zijn. Met de jongens, met een vriendin, mijn collega’s en natuurlijk ook samen met Bram 😉 Ik heb er zoveel zin in!

Locatie: Hoge Bothoftstraat 45 (Performance Factory, oude Polaroid)
Parkeren: op het terrein tegen een laag tarief

Twentsche Foodhal

De bloggerjury op de Proef Eet koos unaniem voor de Twentsche Foodhal als winnaar!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.