Lekker eten én spelen bij pannenkoekenboerderij Erve de Hooge Esch in Buurse

Erve Hooge Esch is een pannenkoekenboerderij waar de lekkerste pannenkoeken, vernoemd naar verschillende Twentse plaatsnamen, worden gebakken. Ik kwam er als kind al, dat is ook waarom deze locatie in veel van mijn blogs terugkomt als favoriet Twents plekje. De omgeving leent zich namelijk perfect voor fiets- of wandeltochten door het Witte Veen. Op een vrije zondag trekken wij er vaak op uit. We parkeren onze auto in de middag bij Erve Hooge Esch, dan drinken we een kopje koffie terwijl de kinderen de speeltuin in duiken. Na de koffie beginnen we aan onze wandeling en na terugkomst bestellen we een Disney pannenkoek voor de kinderen en voor onszelf een echte Twentse pannenkoek. Mijn favoriet is pannenkoek Smalenbroek met kaas en gember. En terwijl wij van ons welverdiende biertje genieten persen de kinderen hun allerlaatste energie eruit op de trampoline. #slaapgarantie

Erve Hooge Esch voor kinderen

Pannenkoekenboerderij Erve Hooge Esch in Buurse heeft een ontzettend mooie en grote speeltuin die voor jong en oud leuk is. Superfijn dat je vanaf het terras goed zicht hebt op je spelende kinderen. De speeltuin heeft een trampoline, een groot luchtspringkussen, een zandbak met zandspeelgoed en heel veel andere speeltoestellen. Bij slecht weer kunnen de kinderen naar binnen, want daar is ook nog een overdekte speeltuin. Is het slecht weer, dan is het handig om bij het reserveren aan te geven dat je hier dicht bij wilt zitten. De binnenspeeltuin zit namelijk in een hoek en hier staan een paar familietafels dichtbij. Zodat je vanaf hier ook altijd zicht hebt op je spelende kinderen. Deze hoek wordt ook vaak gebruikt voor kinderfeestjes.

Speeltuin Erve Hooge Esch Buurse
Jump for joy bij Erve Hooge Esch in Buurse

Er is een speciaal kindermenu met verschillende pannenkoeken en patatjes met snacks. Mijn kinderen gaan altijd voor de Disney pannenkoek en smeren er dan ook nog eens een dikke vette laag stroop overheen. Na de pannenkoek gaat er, hoppa, zo nog een dikke kindercoupe in. Maar goed, die suiker springen ze er wel weer uit ? Grote mensen en goed etende kinderen kunnen kiezen uit pannenkoeken, vleesgerechten, salades en hele lekkere toetjes. Tip: de Pannenkoek Haaksbergen, deze is al 24 jaar nummer 1!

Pannenkoeken Erve Hooge Esch
Na de pannenkoek gaat er, hoppa, zo nog een dikke kindercoupe in!

Pannenkoeken en meer…
BBQ Blokhut

Zoek je een leuke locatie voor een familiefeest of vriendendag? Naast het terras en de speeltuin staat een hele toffe blokhut met eigen privé terras. Hier kun je o.a je private bbq houden. Deze kun je reserveren vanaf 20 personen. Yvette deed dit een tijdje geleden en ze vond het een dikke vette aanrader. Omdat de kinderen de speeltuin in duiken, kunnen de grote mensen ongestoord bijkletsen.

Bierbrouwerij

De voormalige kaasmakerij is verbouwd tot een ambachtelijke Bierbrouwerij. Rigters Bier brouwt hier op ambachtelijke wijze bier. Dit bier wordt natuurlijk verkocht in het restaurant. Maar je kunt ook rondleidingen, proeverijen en complete arrangementen boeken.

De omgeving van Erve Hooge Esch

De pannenkoekenboerderij ligt in een prachtig stukje natuur tegen de Duitse grens. Het Witte Veen is een afwisselend natuurgebied waar je kunt wandelen door het voormalige smokkelgebied. Onderweg loop je langs heide en hoogveen, grasland en moerasbos. Misschien kom je wel oog in oog te staan met de krachtige en indrukwekkende Schotse Hooglanders? En daarna stamp je verder over kleine bruggetjes en slinger je over bospaadjes en zandweggetjes. Hoe fijn is het dan om na zo’n wandeling uit te rusten op een plekje waar je iets kunt eten en drinken terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin? Precies!

Erve Hooge Esch Buurse
Deze prachtige foto maakte Vincent Croce in het Witte Veen.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.