Uitje in Twente met kinderen: Speelpark Hoge Boekel

Eindelijk, we kunnen er weer volop op uit met onze kinderen. Na de lockdown waren de kinderen echt toe aan een uitje als deze. Wat waren onze kinderen verrast toen we ze meenamen naar Speelpark Hoge Boekel.

Voor veel Twentenaren is Speelpark Hoge Boekel een stukje nostalgie. Velen kwamen hier vroeger zelf als kind al. Ik ben een import-Tukker en dit was echt mijn allereerste ervaring met het Speelpark. Ik heb echt iets nieuws ontdekt, ik neem je mee in onze ervaring!

Speelpark Hoge Boekel aan de rand van Enschede

Wij parken onze auto op de ruime parkeerplaats. Het speelpark ligt aan de rand van Enschede, dat maakt het ook tot een ideaal uitje om te combineren met een fietstocht.

De entree vind je aan de zijkant van café restaurant ‘Hoge Boekel’. Eenmaal aangekomen hebben we gelijk enthousiaste kinderen. Dat snap ik, want vanaf hier vangen ze alvast een glimp op van de speeltoestellen.

Muntjes voor een aantal attracties

Bij binnenkomst kom je eerst op het terras aan. Aan de rand van het terras vind je de toegangspoort tot het Speelpark. Bij de kassa betaal je entree, je krijgt dan een stempel op je hand (vinden ze fantastisch!) en daarmee kun je in-en uit lopen. Vanaf het terras naar de speeltuin en andersom. Het is goed om te weten dat je voor een aantal attracties muntje nodig hebt. Het speelpark heeft in totaal 49 toestellen, 7 van de speeltoestellen werken op basis van muntjes. Deze muntjes zijn bij de kassa te koop.

Heb je wat jongere kinderen (ik schat in tot een jaar of 5) dan is het wel prettig om zelf ook mee het speelpark in te gaan. Bij verschillende attracties kan wat begeleiding handig zijn. Zoek je een uitje waarbij je zelf op het terras kunt zitten en kinderen hun gang gaan? Ik schat in dat dat prima kan bij kinderen vanaf ongeveer 5 jaar, afhankelijk van jouw kind natuurlijk.

Wat is er allemaal te beleven in dit speelpark?

Gelijk bij binnenkomst vind je een overdekt deel met springkussens, een ballenbak, klim en klauter toestellen en trampolines. Voor de allerkleinsten vanaf 2-3 jaar is dit het meest geschikt. Deze overdekte plek is ook fijn tijdens wat wisselvallige dagen! De overige speelplekken bij Speelpark Hoge Boekel zijn met name geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4. Rondom het overdekte gedeelte vind je safari jeeps waarin ze kunnen rijden, bootjes waarin ze kunnen varen, botsauto’s, draaimolens en verschillende gedeeltes met glijbanen, schommels en natuurlijk de populaire boot die je naar beneden in het water laat schieten. Bij de grotere attracties als deze kun je je kind laten meten bij de meetlat om te checken of ze daadwerkelijk in de attractie mogen.

speelpark hoge boekel

Superfijn: een speeltuin met horeca voorzieningen!

Van al dat spelen krijgen kinderen trek! Tijd voor een time out met wat lekkers. We strijken neer op het terras en genieten van een welverdiende lunch. De muiters kiezen voor friet :-). Na de lunch gaan ze vol energie door voor de volgende ronde.

Midgetgolfbaan Hoge Boekel

Wist je dat het Speelpark ook een midgetgolfbaan heeft? Daarvoor geldt een aparte entree, maar dit is te gek als je met kinderen komt die erg verschillen in leeftijd. De midgetgolfbaan maakt Speelpark Hoge Boekel ook een ideale stop tijdens een zomers fietstochtje!

speelpark hoge boekel

Speelpark hoge boekel

De prijzen van Speelpark Hoge Boekel (2021)

Lijkt dit jou wel wat? Snap ik helemaal! Via de website kun je gemakkelijk reserveren. Ik zet voor jullie de prijzen nog even op een rijtje: Vanaf 2 jaar betaal je € 8,00 per persoon, en ouders/begeleiders betalen € 4,00 per persoon. Kinderen onder de twee jaar zijn gratis. Het is ook handig om meteen bij de kassa wat muntjes te kopen voor aantal attracties. Mocht je nu heel veel zin hebben in dit uitje reserveer dan snel je plekje voor jou en je kinderen! Ook op de website van Speelpark Hoge Boekel is natuurlijk alle info te vinden over dit gezellig familie uitje. Veel plezier!

Nog meer leuke gezinsuitjes in Twente?

Wij van Vettt zijn altijd op zoek naar de leukste gezinsuitjes in Twente en omgeving. Op deze pagina vind je nog meer leuke tips voor leuke buitenuitjes met kinderen in Twente.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Speelpark Hoge Boekel.

Over Rianna

Meer blogs van Rianna lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.