Overzicht lammetjesdagen in Twente 2024

Laatste update: maart 2024

Pasgeboren lammetjes zijn zo lief en schattig en wat hebben ze veel aantrekkingskracht op ons. Het is niet voor niets dat heel veel boeren, schaapskooien en landgoederen in de lente hun pasgeboren lammetjes ‘ten toon stellen’ aan het publiek. Het is namelijk geweldig om jonge lammetjes te zien spelen, hun staartjes te zien draaien als ze drinken bij hun moeder en nog leuker om ze te mogen aaien. En dat kan tijdens de zogenoemde Lammetjesdag. We hebben een overzicht gemaakt van Lammetjesdagen in Twente, en net buiten Twente :-).

Lammetjesdagen Twente

Kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” in Haaksbergen.

Zaterdag 23 maart – Traditionele Lammetjesdag (Schaapskooi de Lemelerberg in Giethmen)

Op zaterdag 23 maart 2024 is het weer Lammetjesdag bij de schaapskooi Lemelerberg. (Dalmsholterweg 3b, Giethmen) Ook hier kun moet je je om de lammetjes te aaien inschrijven in tijdvakken. Deze zijn om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Op het erf rondom de kooi zijn verschillende kraampjes. Er is live muziek en kinderen kunnen knutselen. Ook kun je genieten van een kopje koffie of thee met een warme stroopwafel.

Meer informatie vind je op de website.

Maandag 1 april (2e paasdag) – Kroamschudd’n bij Schaapkooi Haaksbergen

Op 1 april organiseert de Schaapskudde Haaksbergen weer een Lammetjesdag. Naast dat er veel dartelende lammetjes te zien zullen zijn, geven de werkzaamheden van herders en vrijwilligers jullie een beeld van de gang van zaken tijdens de stal- en lammerperiode. Misschien wordt er zelfs tijdens je bezoek zelfs wel een lammetje geboren! Het start om 10.00 en duurt tot 16.00, voor meer info kijkje op de website.

 

Woensdag 17 en 24 april – Kindermiddag ‘Lammetjes aaien’ (Hof Espelo)

Lekker knuffelen met een lammetje? Kom dan woensdag 17 en 24 april naar de kindermiddag ‘Lammetjes aaien’ op Hof Espelo. In drie groepen gaan de kinderen samen met de vrijwilligers naar de boerderij. Je kunt starten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur, graag wel vooraf aanmelden. De middag is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Hier vind je meer informatie.

Datum nog niet bekend – Lammetjesdag bij Schaapskooi Stroothuizen (Denekamp)

Er komt weer een lammetjesdag bij Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp.

24 april t/m 7 mei – Lammetjesdagen bij de Flierefluiter in Raalte

In de meivakantie zijn er ook lammetjesdagen bij de Flierefluiter in Raalte. Naast het aaien zijn er ook allerlei extra activiteiten. Meer informatie kun je vinden op de site.

Datum nog niet bekend – Lammetjesdag bij de Schaapskudde op de Borkeld (Markelo)

Informatie nog niet bekend, volgt. 

Hebben jullie nog aanvullingen? Deel ze vooral met ons door hieronder in de comments een berichtje achter te laten.Vinden we leuk!

lammetjesdag haaksbergen adopteren

Ons geadopteerde lammetje in 2017.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.