Cadeautips voor meiden van 8-10 jaar

Door

Kerst 2018

In deze leeftijd beginnen de meisjes al kleine pubers te worden. Tenminste, dat is mijn ervaring met ons 9-jarige meisje. In niets is zij te vergelijken met mijzelf op deze leeftijd. Kinderen zijn tegenwoordig veel sneller wijs en lijken eerder volwassen te worden. Op deze leeftijd hoef je dus niet meer aan te komen met een pop. Maar wat is dan wel goed? Hierbij tien cadeautips voor meiden in de leeftijd tussen 8 en 10 jaar.

1. Een boek

Lezen is goed en dat stimuleer ik graag. Niet ieder kind houdt ervan, maar er zijn genoeg boeken die inspirerend zijn voor meiden in deze leeftijdsfase. Met een mooie vormgeving of verpakking zijn ze een feestje om cadeau te geven.

Tip: de (niet zo) rampzalige avonturen van Herre – Marte Jongbloed (€ 14,99 Bol.com)

2. Verzorgingsproducten

Meiden in deze leeftijd zijn al volop bezig met hun uiterlijk. Ze worden zich steeds bewuster van hun lichaam en willen er graag goed uitzien. Probeer daarom eens een goodiebag vol verzorgingsproducten. Niet van die grote, dure potten en flessen, maar een leuk mandje vol met miniproducten zoals douchegel, bodylotion, parfum-testers en een nagellakje. Gegarandeerd succes!

Tip: testers zijn vaak bij een parfumerie verkrijgbaar en HEMA heeft hele leuke producten voor een leuke prijs. Bijvoorbeeld Bodylotion Sparkling Fun 150 ml € 2,00

3. Modeontwerpboek

Veel meiden zijn graag creatief bezig. Zo werkt onze dochter graag in haar modeontwerpboek om de nieuwste kledinglijn voor hippe meiden te ontwerpen. Alleen, maar ook met vriendinnen heel leuk om te doen.

Tip: 100% mode tekenboek van Niki Smit (€ 12,50 Bol.com)

4. Bordspel

Elk kind is dol op spelletjes, toch? En hoe gezellig is het om samen met je kinderen een leuk bordspel te doen? Educatief, informatief of lekker voor de lol, in elke categorie zijn de leukste spellen te vinden.

Tip: Party & Co Junior (€ 19,99 Bol.com)

5. Buitenspeelgoed

In deze tijd worden kinderen steeds vaker geconfronteerd met schermen. Tv, telefoon, iPads enzovoorts. Ik geef toe, van tijd tot tijd zijn ze best handig. Maar bij mooi weer gaat er toch niets boven buiten spelen. Leuk speelgoed helpt hier natuurlijk wel bij.

Tip: SES Stoepkrijt Mandala ( € 7,49 Bol.com)

6. Abonnement tijdschrift

Meiden blijven graag op de hoogte van alle nieuws over hun favoriete film- en televisiehelden, de laatste modetrends en de nieuwste hits. En jawel, hij bestaat nog: de Tina!! Wekelijks een feestje op de deurmat.

Tip: Tina, los voor € 2,99 en een abonnement al vanaf € 10,95 per maand. Zie www.tina.nl.

7. Gepersonaliseerde puzzel

Hoe leuk is het om een gepersonaliseerde puzzel te krijgen. Van de jarige met haar vriendin(nen), haar familie of haar huisdier. Zo geef je een uniek cadeau en een blijvende herinnering. Bij Smartphoto kun je een gepersonaliseerde puzzel bestellen in verschillende formaten (van 24 tot aan 500! stukjes)

De prijs varieert van €11,95 tot €25,95. Meer info: Smartphoto Gepersonaliseerde Puzzel.

cadeautip voor meiden

8. Kookboek

Steeds vaker helpt mijn dochter mij met koken. Laatst heeft ze zelfs helemaal zelfstandig een omelet voor mij gemaakt. Kijk, dat moeten we stimuleren! Natuurlijk helpt het wel als ze het zelf ook leuk vinden, maar hier gaat het de goede kant uit!

Tip: Kookboek met Shane van Shane Kluivert, (€ 20,00, Bol.com)

9. Shoptegoed

Ik hoef thuis niet meer te vertellen wat dochterlief aan moet trekken. Ze ontwikkelt haar eigen stijl en dat is prachtig om te zien. Dat maakt het wel lastiger om gericht iets te kopen als cadeau, tenzij ze erbij is. Omdat geld niet altijd leuk is om te geven en meiden heel graag winkelen is deze tip zeker een aanrader.

Tip: Fashioncheque met een zelf te kiezen waarde.

10. Sierkussen

“Mam, we gaan naar boven hoor!” Vriendinnen van Roos zitten niet meer bij moeders aan de tafel, maar trekken zich terug op eigen territorium, de slaapkamer. Deze wordt steeds fanatieker versierd met posters, zelf gepimpte slingers en kussens. Heel veel kussens.

Tip: kussenhoes met motief (€ 7,99 H&M)

11. Crayon Pen van Crayola

Crayola heeft zoveel mooie producten voor kinderen die graag creatief bezig zijn. Met de Crayola Crayon Pen kunnen kinderen Crayola wasco’s in vloeibare kleuren veranderen in kunstwerken van wax. De pen wordt warm waardoor het vetkrijtje smelt, tof toch?


Ik ben ook heel benieuwd naar jouw tips voor cadeau’s voor meiden in deze leeftijdsgroep!

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.