De weekendtips: 5 t/m 7 juli

Door

YAY: dit weekend gaat het Groot Twentschmaisdoolhof weer open, lekker struinen in de natuur en met een fantastische bos vers geplukte bloemen ga je weer naar huis! En dit weekend is er de IVN Slootjesdag. En er is nog veel meer leuks, wat dacht je van Field of Joy in Oldenzaal bijvoorbeeld. Een festival waar je met het hele gezin naartoe kunt! Llees maar mee!

5, 6 en 7 juli Zomerfestival (Denekamp)

Het hele weekend is het feest in Denekamp en is er van alles te doen voor jong en oud. Met op vrijdag een vrijmibo met barbeque, op zaterdag een spectaculair optreden van Beethoven, een beachvolleybaltournooi een silent disco en nog veel meer. Ook op zondag is er ook van alles te doen. Meer informatie op de website: Zomerfestival Denekamp.

6 en 7 juli Afrika Festival (Hertme)

Het Afrika Festival Hertme is een van de meest sprankelende festivals van Nederland! In het prachtige, groene Openluchttheater Hertme vindt al bijna 30 jaar het tweedaagse muziekfestival plaats. Voor kinderen is er een speciaal kinderprogramma, waarin kinderen op een speelse manier kennismaken met het Afrikaanse continent!
De zaterdag is al helemaal uitverkocht, voor de zondag zijn er nog tickets verkrijgbaar: Afrika Festival.

Afrikafestival

Afrikafestival

Zaterdag 6 juli: Grote Buitenspeeldag in en om de MuseumFabriek (Enschede)

Op zaterdag 6 juli wordt in De Museumfabriek het begin van de zomervakantie gevierd met De Grote Buitenspeeldag. Een groots festijn met de nieuwste buitenspelen, maar ook met straatspelletjes die vroeger door (o)pa’s en (o)ma’s al gespeeld werden. Van AquaBubble en stormbanen tot bliklopen en hinkelen. En van grafisch bestuurbare bootjes in de Roombeek tot aan blikgooien. Je kunt deze dag een heel parcours afleggen en je ‘Buitenspeeldiploma’ behalen! Het museumcafé Lokaal Roombeek opent haar terras en er zijn natuurlijk lekkere snacks. Verder is er straattheater en muziek!

Deelname aan De Grote Buitenspeeldag is gratis op vertoon van geldig entreebewijs van het museum. Bij de receptie van het museum kun je je deelnamepaspoort afhalen.

Meer informatie: op de website van De MuseumFabriek

Zaterdag 6 juli: Open dag Brandweerkazerne Tubbergen

Wil jij weten hoe het er bij de brandweer achter de schermen aan toe gaat? Of lijkt het jou wat om brandweervrijwilliger te worden? Kom dan op zaterdag 6 juli van 10.00 – 16.00 uur naar de open dag in en rondom de kazerne van Brandweer Tubbergen, Reutummerweg 6.

Tijdens de open dag worden er verschillende demonstraties gegeven?, zijn er spellen te spelen en is er eten en drinken te verkrijgen tegen een kleine vergoeding. Tevens zoekt Brandweer Tubbergen vrijwilligers die in de dag situatie beschikbaar zijn. De taken van een brandweervrijwilliger zijn op deze dag te zien.

Meer informatie in het Facebook event: Brandweer Tubbergen.

Festival met kinderen

Zaterdag 6 juli: Fields of Joy Festival (Hulsbeek, Oldenzaal)

Dit weekend vindt alweer de vijfde editie plaats van Field of Joy op het Hulsbeek in Oldenzaal. Met artiesten als onder andere De Dijk, De Jeugd van Tegenwoordig, Lil’ Klein en Golden Earring is het een festival voor alle leeftijden! Voor meer informatie en tickets kijk je op de website.

Field of Joy met kinderen

Zondag 7 juli: IVN Scharrelkids DOE-DAG (De Lutte)

Zondag 7 juli is er weer een Scharrelkids-doedag in het Arboretum Poortbulten, georganiseerd door de IVN Oldenzaal-Losser e.o. Dit keer met zomer als thema. De dag is bedoeld voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar in gezelschap van (groot)ouders/verzorgers.

Tijd: starten tussen 11.00 en 12.30, het eindigt om 14.00
Locatie: Arboretum Poort Bulten,
Aanmelden: Kan per email door een mail te sturen naar: scharrelkids.ivnoldenzaallosser@gmail.com
Voor meer informatie: Scharrelkids.

Slootjesdagen van IVN
Naar deze foto kan ik blijven kijken!

Zondag 7 juli: Opening van Het Groot Twents Maisdoolhof (Fleringen)

Op zondag 7 juli wordt Het Groot Twentsch Maïsdoolhof en de Twentsche Bloemenpluktuin weer geopend. Vanaf dan kun je weer onbeperkt dwalen en plukken. Zorg dat je erbij bent!

Meer informatie: Op de website.

maisdoolhof
maisdoolhof

Zondag 7 juli: Rupsje Nooitgenoeg (Losser)

Rupsje Nooitgenoeg komt op bezoek in Openluchttheater Brilmansdennen. Het verhaal van Eric Carle over een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Kleine en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Een magische, ritmische voorstelling waarna je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat.

Tijd: 15.00-16.00 uur
Tickets: 7,50 euro te koop via deze link

Rupsje Nooitgenoeg

Zondag 7 juli: Super Zonnige Zondag bij Cosmos Sterrenwacht (Lattrop)

Van 13.00 tot 17.00 organiseert Cosmos Sterrenwacht de Super Zonnige Zondag. In en om de Sterrenwacht zal er van alle te doen zijn.

Meer informatie: Cosmos Sterrenwacht.

Zondag 7 juli: Open dag FC Twente (Enschede)

Zondag wordt de jaarlijkse Open Dag van FC Twente gehouden, een dag voor de supporters. De Open Dag begint om 12.00 uur. Dit jaar wordt de traditionele spelerspresentatie in het stadion gehouden en is er een speciale stadiontour die je over het veld leidt. Je scoort er handtekeningen en foto’s van de spelers en er is een mega Kidsplein!

Meer informatie: op de website van FC Twente

Zondag 7 juli: Open dag Heracles (Almelo)

Op zondag 7 juli start Heracles samen met alle supporters het nieuwe seizoen! Er zijn de hele dag activiteiten voor jong en oud. Scoor handtekeningen, ga op de foto met de spelers of drink gezellig een drankje op het terras.

Meer informatie: in het Facebook Event.

Lekker eten, spelen, wandelen: Hooge Esch (Buurse)

Zin om lekker vanaf het terras toe te kijken op je spelende kinderen? Dan hebben we een tip voor jou: Erve Hooge Esch in Buurse. Het ligt aan de rand van het Witte Veen, een prachtig wandelgebied. Je zou dus ook eerst een wandeling kunnen maken om daarna aan te schuiven in het pannekoekenrestaurant. Voor lunch, diner of gewoon voor een drankje! Zo’n fijne plek! Meer informatie: Hooge Esch Buurse.

hooge esch
De buitenspeeltuin bij Erve Hooge Esch

Nog meer tips?

Hebben wij voor jou! Kijk voor een overzicht van de leukste uitjes in Twente in dit overzicht! Fijn weekend allemaal!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.