De weekendtips: 21 t/m 23 juni

Door

We hebben de leukste tips en uitjes voor jouw weekend in Twente weer op een rijtje gezet. Lees je mee?

21 juni: Start van de Vijverdagen (Roombeek, Enschede)

De laatste 2 vrijdagen van juni en de eerste 2 vrijdagen van juli vier je de zomer op de vlonders bij het Roombeek. Van 20.00 tot 22.00 is er een programma, dat steeds verschilt. Gratis toegankelijk en met verschillende optredens. Meer informatie vind je hier: Vijverdagen Roombeek.

21 en 22 juni: Midzomerfestival bij de Performance Factory (Enschede)

Op vrijdag en zaterdag viert de Performance Factory het mid-zomerevenement. Op vrijdag vanaf 16.00 uur en op zaterdag vanaf 14.00 met verschillende leuke activiteiten voor jong en oud.

De buitenbioscoop
De Twentsche Foodhal heeft de handen ineen geslagen met Concordia en zet op 21 juni een buitenbioscoop op ons ruime terras met! Food&Film: ?? ?? ???? dat na zonsondergang te zien is!

Naast deze prachtige film kan je ook genieten van live-muziek door POPsCOOL Twente, de leukste vinyl platen van Minka d’Grt en verhuizen 2 van onze keukens naar buiten! De Melkbus zet hun foodtruck buiten op het terras, ook kan je bij binnen bij de andere 8 keukens terecht want zij hebben de (h)eerlijkste (mid)zomergerechten voor jullie klaar staan!

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is er op vrijdag en zaterdag genoeg te doen met allerlei leuke activiteiten vanuit de Twentsche Foodhal, Performance Factory en Wijkraad de Bothoven. De entree is gratis, dus kom gezellig langs en geniet van al het leuks en moois!

Meer informatie vind je op het Facebook evenement.

22 juni: 95 jaar de Waarbeek!

Kom je uit Twente? Dan ben je er zelf waarschijnlijk als kind ook geweest? En als je er terug komt met kinderen dan is het alsof je in een tijdmachine stapt. Oude herinneringen herleven, en dat is zo leuk! Dit jaar bestaat De Waarbeek al 95 jaar en dat wordt gevierd! Tickets koop je tegen gereduceerd tarief voor dag (8,95) Meer informatie vind je op de website: Waarbeek Jubileum Actie.

22 en 23 juni: Dolfje Weerwolfje bij Stadstheater de Bond (Oldenzaal)

Jolien’s theaterhuis voert dit weekend met haar leerlingen de musical Dolfje Weerwolfje op. Meer informatie vind je hier: Dolfje Weerwolfje.

22 en 23 juni: Balkon Festival (Enschede)

Het Balkon Festival in Enschede is een tweejaarlijks festival waar op balkons in de stad korte concerten worden gegeven door professionele en amateurmuzikanten en zangers. Het publiek loopt een route langs de serenades (in de avond) en aubades (in de ochtend). Op de website vind je meer informatie over het Balkon Festival.

23 juni: De VETTT Afvalmonsterstoet (Enschede)

Dit weekend is het dan eindelijk zover. In oktober won Yvette (van Vettt) een pitch met een idee voor een evenement om kinderen en binnenstad bezoekers bewust te maken van zwerfafval en dit weekend gaan we het evenement uitvoeren. Helaas zit het helemaal vol, maar wil je er toch meer over weten kijk dan even hier: afvalmonsterstoet.

23 juni: Kunsten op Straat (Hengevelde)

Groot feest in Hengevelde: op zondag 23 juni strijkt Kunsten op Straat neer in Hengevelde. Met straattheater uit binnen- en buitenland. Binnenkort zie je hier het tijdschema en de plattegrond. Zowel op het feestterrein als rondom de weide zullen de volgende artiesten van Kunsten op Straat zullen hun kunsten laten zien.Meer informatie vind je hier: Kunsten op Straat.

23 juni: Rijdag MuseumBuurtSpoorweg (Boekelo/ Haaksbergen)

Dit weekend kun je weer terug in de tijd en op avontuur in de stoomtrein. Zo leuk om te doen, vanaf Haaksbergen rij je naar Boekelo of andersom. Een heel relaxed uitje en indrukwekkend voor de kinderen én (groot)ouders! Meer informatie over rijtijden vind je op de website.

Stoomtrein Boekelo
Stoomtrein Boekelo

T/m 24 juni: De kermis in Oberhausen

Misschien wel de meest spectaculaire kermis van de omgeving: de kermis in Oberhausen. Dit jaar vindt hij weer plaatst t/m 24 juni in het centrum van Oberhausen. In de blog van Michelle lees je alles over deze kermis in Oberhausen die meer op een festival lijkt!

Reuzenrad Kermis
Het mega reuzenrad was geweldig

23 juni: Workshop ‘Meneer Boeddha’
Glanerbrug

Kom op zondag naar deze mooie workshop van de schrijver van het toffe boek ‘Meneer Boeddha’. De thema’s zijn: YOGA, DANCE & ARTS. Alle kinderen van 4 t/m 10 jaar zijn welkom.

Kosten:
€ 10,- Workshop
€ 20,- Workshop + Meneer Boeddha boekje

Wil je er ook bij zijn, stuur dan een berichtje via de Facebook van Meneer Boeddha en laat dan meteen even weten of je graag het boekje wilt ontvangen.

Wanneer: zondag 23 juni van 11.00 uur tot 13 uur
Waar: BODYPERFECTION in Glanerbrug

Onze bonustips!

Ieder weekend delen we nog een paar bonustips met je. Heerlijk zomers weer dit weekend, dus speciaal voor jullie onze favorieten voor de lezers die verkoeling zoeken:

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.