Zoek je een leuke plek met water en zand? De Leemputten heeft het!

Wie kent Natuurpark De Leemputten bij Groenlo? Ikzelf kende het nog van lang, lang geleden, toen ik er wel eens met mijn oom en tante kwam om te waterfietsen en een ijsje te eten. Het was een beetje oubollig, maar wel leuk. Onlangs heeft het park een restyling ondergaan: het oubollige is er af en het is het niet meer ‘wel leuk’, maar ‘super leuk’. 

De Leemputten in Groenlo

De Leemputten is een natuurpark in de gemeente Groenlo, in de Achterhoek. Op de plek waar vroeger leem voor de steenfabriek werd afgegraven, bevindt zich nu een prachtige plas vol vennetjes, eilanden en broedplaatsen voor vogels. De plas wordt omringd door bomen met soms laaghangende takken, voor het echte jungle-gevoel. Waterfietsen kon je er in de jaren ’90 al, zoals ik me nog herinner, en nu nog steeds zijn de waterfietsen hier de grote trekpleister. Maar sinds kort is er meer. Aan de oever, vlak bij de opstapplaats van de waterfietsen, bevindt zich nu een idyllisch strandje. Met daarachter een te gekke kinderspeeltuin en een terras. En precies die combinatie van natuur, waterfietsen en spelen maakt De Leemputten tot een ware attractie. 

De Leemputten
Voorop de waterfiets, de beste plek 🙂

Waterfietsen bij De Leemputten

Ik bezocht de Leemputten vorige week met mijn ouders, zoontje (5) en dochter (bijna 1). De waterfietsen hadden we van tevoren gereserveerd (tip!). De waterfiets biedt plek aan vier personen en kleine Lola kon in de Maxi-Cosi tussen ons in voorop. Een tochtje duurt een uur. Klinkt best lang, maar is zo om, want het natuurpark is groot. En als je dan ook nog, net zoals wij, een Rebus-speurtocht doet tijdens het waterfietsen, heb je die tijd echt wel nodig. Onderweg zie je van alles: kleine eendjes, zwanen, futen. En dat allemaal te midden van een met kroost bedekt meer, omringd door natuur. Magisch! 

Perfect strandje met speeltuin

Na het fietstochtje, lonkte een koel drankje op het terras. Ik wilde het liefst op het strandje zitten. Voor jullie beeldvorming: zandstrand, palletbanken met loungekussens tegen een achtergrond van wilde bloemen, rieten parasolletjes met strandstoelen en een mega relaxte hangmat. Ik zag mezelf hier al helemaal liggen. Maar helaas, ik was met kinderen en die wilden uiteraard niet wat ik wilde. Logisch, want een paar meter verderop was een speeltuin. En dus ploften we met z’n allen neer op een van de stoelen rondom de speelplaats. Ook niet verkeerd hoor, zeker niet. Maar dat strandje…. : )

Water & zand speeltuin

Gelukkig was ik het strandje al snel weer vergeten toen bleek dat de speeltuin het ideale vermaak voor mijn zoontje was. Complimenten voor hoe de eigenaren van De Leemputten dit hebben gemaakt, want het is simpel, maar geniaal. Men neme een bult zand met een waterpomp aan de ene en een glijbaan aan de andere kant. Dan een heleboel emmertjes, schepjes en tractors. Nog wat trampolines, hangstoelen en autobanden en klaar is je speeltuin. En je kind? Daar heb je geen kind aan! Dikke aanrader dus! Ben jij hier al eens geweest? 

de leemputten
Water en zand: meer hebben ze niet nodig!
De Leemputten
De super leuke speeltuin met waterplaats en terras. De tenten zorgen voor schaduw

Meer over De Leemputten in Groenlo

Klinkt gaaf he? Wil je ook eens naar de Leemputten? Check hun website voor informatie over openingstijden of om een waterfiets te reserveren. Nog meer leuke uitjes in de Achterhoek ontdekken? Lees dan even onze blog over onze favoriete uitjes in de Achterhoek.

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.