Zoete aardappelsoep: een favoriet kidsproof recept hier in huis!

Door

Soms is het lastig om met 3 peuters een gezond en lekker recept te bereiden dat alle 3 de kinderen lusten. Helemaal in de vakanties, waarbij het gezonde eten er nog wel eens bij inschiet. Deze Zoete aardappelsoep is hier in huis favoriet. Af en toe wil je gewoon zo’n kidsproof gerecht, die voor jezelf als ouder ook lekker is. Een vitaminebommetje, dat ook nog eens makkelijk in te vriezen is. Ik deel in deze blog onze favoriet; kidsproof Zoete aardappelsoep!

Smullen van soep

Ik denk dat de meeste ouders wel ervaren dat kinderen groente vaak laten staan. De ene keer gaat het wonderbaarlijk goed en willen ze alleen maar boontjes en laten ze de aardappels en vlees staan. En de andere keer willen ze alleen vlees en aardappelen. Niet dat we dit altijd eten, want de kinderen zijn bij ons gek op pasta. En hier maak ik ook vaak gebruik van. Ik maak vaak pasta met spinazie, tomatensaus of een sausje met courgette. Later volgt nog een heerlijk recept met pasta en spinazie wat er in gaat als koek.

Er zijn toch een aantal receptjes die vaak werken. Deze keer laat ik jullie genieten van de zoete aardappelsoep. Vroeger aten we bijna elke dag soep na het eten. Ja na het eten, wij kennen niet anders van vroeger uit, dat we na de aardappels, groente en vlees nog een soepje eten. En daarna nog een lekker toetje. Mijn kids houden erg van soepjes, dus we variëren hier ook veel in. Dus deze keer een lekkere zoete tuffelsoep ;-).

Zoete Aardappelsoep

Ingrediënten voor de zoette aardappelsoep:

 • 600 gram zoe­te aard­ap­pelen
 • 2 winterpenen
 • 2 rode uien
 • 1 rode paprika
 • 3 tenen knoflook
 • 2 groentebouillonblokjes
 • peterselie
 • 750 ml water
 • cayennepeper
 • crème fraî­che
Zoete Aardappelsoep

Bereiden:

 1. Snijd de ui­en en de knof­look fijn. Snijd de zoe­te aard­ap­pelen, win­ter­pe­nen en pa­pri­ka in stuk­jes.
 2. Ver­hit de boter in de soep­pan en fruit hier­in de uien en de knof­look op la­ge tem­pe­ra­tuur.
 3. Voeg de zoe­te aard­ap­pelen, win­ter­penen en pa­pri­ka toe en bak 5 minuten op mid­del­ho­ge tem­pe­ra­tuur. Schep het meng­sel af en toe om.
 4. Voeg het wa­ter en de groen­te­bouil­lon­ toe, breng het aan de kook en laat de soep af­ge­dekt 20 mi­nu­ten zacht­jes ko­ken. (Je kunt het ook stomen in een stoommandje, ik doe dit vaak omdat het meer smaak geeft).
 5. Hak de pe­ter­se­lie. Pu­reer de soep met een staaf­mixer, breng op smaak met cay­en­ne­pe­per.
 6. Schenk de soep in kommen. Gar­neer de soep met de fijn­ge­hak­te pe­ter­se­lie en voeg een le­pel crè­me fraî­che toe.
 7. Stokbroodje erbij en klaar.

Ik hou wel van een beetje pittig, dus ik voeg vaak nog wat rode pepertjes toe.

kidspoor recepten
De knoflook en uien fruiten
Zoete Aardappelsoep
Alles in de pan
Zoete Aardappelsoep
Pureren maar…
kidsproof: Zoete aardappelsoep
Smullen maar….

Eet smakelijk!

Ik hoop dat jullie kids de zoete aardappelsoep net zo lekker vinden als die van ons. Het is eigenlijk zo gemaakt en je kunt het altijd invriezen en als je weinig tijd hebt even opwarmen.

Nog meer Kidsproofrecepten

Op VETTT vind je regelmatig kidsproof recepten. Zo schreef Yvette eerder een blog over deze zelfgemaakte pastasaus voor kinderen en Karen deelde haar favoriete recept van haar 4-jarige dochter: een heerlijke Lente risotto!

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.