Een weekendje weg met vriendinnen en kinderen? We gingen ervoor!

Door

Onze vriendinnengroep kent een aardige geschiedenis. Die begon ver voordat er kinderen waren. We waren zelfs nog tieners. Sindsdien hebben we er een berg aan leuke weekendjes weg met vriendinnen op zitten. Twee jaar geleden gingen we ook al eens met alle gezinnen naar een huis in Drenthe. Maar dit jaar deden we het anders: we gingen een weekendje weg met vriendinnen én kinderen. De mannen bleven thuis. Lekker dichtbij in ons mooie Twente: we brachten een weekend door bij ‘t Keampke in De Lutte.

Groepsaccommodaties bij ‘t Keampke in De Lutte

Eind vorig jaar was ik eens op bezoek bij Margret van ‘t Keampke. Gewoon om kennis te maken en te kijken naar leuke samenwerkingsmogelijkheden. Wat een leuke vrouw is dit. Ze heeft een achtergrond in de zorg, dat heeft er vast aan bijgedragen dat de groepsaccommodatie heel erg ingesteld zijn op mensen met een functie-beperking. Samen met haar man Henri runnen ze ‘t Keampke. Dat doen ze nu al meer dan 25 jaar. Toen ze zelf 3 kleine kinderen hadden, begonnen ze aan dit avontuur. Ondertussen is er van alles veranderd, er zijn accommodaties bijgekomen, accommodaties aangepast en inrichtingen veranderd. Eigenlijk zitten Margret en Henri nooit stil.

Ik was gelijk onder de indruk van deze prachtige locatie en van de fantastische groepsaccommodaties. Op dit moment beschikken Henri en Margret over 9 verschillende accommodaties, waaronder 1 vergaderlocatie.

De accommodaties kun je voor groepen van 2 t/m 32 personen huren. Margret nodigde Vettt uit om eens een weekend naar ‘t Keampke te komen, zodat we zelf kunnen ervaren hoe het is. De uitgelezen kans voor mij om mijn 40e verjaardag met mijn vriendinnen en de kinderen te vieren. Een keer wat anders, en hoe bijzonder om zo een aantal dagen samen te kunnen zijn.

Een weekendje weg in Twente

Onze kinderen variëren van 2 t/m 12 jaar. De meeste vriendinnen wonen nog steeds in Twente. Eén vriendin moest vanuit Voorburg komen. De rest woont allemaal binnen een straal van 15 kilometer, een thuiswedstrijd dus. En dat heeft zo z’n voordelen, zo’n weekendje weg in Twente:

  • Twee vriendinnen hadden nog verplichtingen op vrijdag avond, die konden zo nakomen op de zaterdag.
  • Een van de jongens had een voetbalwedstrijd op zaterdag. Daar kon hij gewoon naartoe, vanaf De Lutte weliswaar.
  • Met 20 minuutjes rijden waren we op onze locatie. En we waren ook zo weer thuis.
  • Je ontdekt toch je eigen omgeving weer op een andere manier. Zo gingen we lekker lopend naar Pannekoekhoes De Stroper. En stonden we binnen 5 minuutjes in ‘t Lutterzand waar we gingen Schatzoeken.

Onze accommodatie dit weekend: De Eik

Wij verblijven in de groepsaccommodatie ‘De Eik’. Een vrijstaande vakantiewoning voor 20 personen. De kamers variëren in grootte. Er zijn 2 4-persoonskamers, de overige kamers zijn 2-persoonskamers. De woning en de slaapkamers beneden zijn helemaal ingericht op mensen met een functie-beperking. Die voorzieningen hebben we gelukkig niet nodig, maar zeker goed om te weten dat een aantal woningen bij ‘t Keampke daar dus helemaal op ingericht zijn.

Beneden is er verder een grote woonkamer, er staan twee grote eettafels en er is een ruime keuken met een gigantische koelkast en twee vaatwasmachines.

weekendje weg met vriendinnen en kinderen
De gezellige woonkamer, de uitvalsbasis voor hét spel van het weekend: 30 Seconds 🙂
weekendje weg met vriendinnen en kinderen
De kamers waren zowel op de begane grond als op de eerste verdieping.
weekendje weg met vriendinnen en kinderen
Een kindereettafel en één voor de volwassenen.
weekendje weg met vriendinnen en kinderen
De hoog/laagbedden trokken de aandacht wel 🙂

Rondom de groepsaccommodaties

De groepsaccommodatie ligt aan een groot speel/voetbalveld dat bij ‘t Keampke hoort. En voor het huis, centraal in het midden van de verschillende groepsaccommodaties ligt een speelweide. Met airtrampoline, schommels en een klimtoestel. Het is er heerlijk ruim en lekker in de natuur. Zo’n fijne plek! We zien vanuit ons huis zelfs een paar eekhoorntjes…

weekendje weg met vriendinnen en kinderen
Zoveel ruimte!
weekendje weg met vriendinnen en kinderen
En dit alles letterlijk voor onze deur
weekendje weg met vriendinnen en kinderen
Er waren ook nog 2 konijnen. Het kippenhok was net compleet vernieuwd, waardoor de kipjes er nog niet waren.

De lokale bakker brengt het brood

In de mail die we voor aankomst van ‘t Keampke ontvangen lezen we dat we brood bij de lokale bakker kunnen bestellen. Dat doen we voor de zaterdagochtend. Het brood staat ‘s ochtends netjes voor ons huisje. Blijkbaar sliep iedereen bij ons nog toen de bakker het kwam brengen. Later in de ochtend rijden we langs de bakker om af te rekenen en de krat voor het brood terug te brengen. Heerlijk toch; dat dat zo kan in De Lutte!

Spelletjes en een vuurkorf

Bij de receptie liggen ontzettend veel spelletjes die je mag lenen. Het was zelfs mogelijk om een vuurkorf te reserveren. Die werd zaterdag netjes in een kruiwagen gevuld met hout, aanmaakblokjes en aanmaakhout bij ons huisje afgeleverd. Wat een luxe! Dit vonden de jongens, die met 2 stuks nogal in de minderheid waren ook erg fijn. Lekker een vuurtje stoken hoort er toch wel een beetje bij.

We vulden onze avonden vooral met marshmallows roosteren, wijntjes drinken, chillen in de zithoek, tussendoor de jongste kinderen naar bed brengen en 30 Seconds spelen.

keampke de lutte
De vuurkorf die gebracht wordt.

Leuke dingen om te doen als je met kinderen in De Lutte verblijft

Wij hadden voor dit weekend geen strakke planning. Van tevoren hadden we 2 ‘activiteiten’ gepland. Dat was een etentjes bij Pannenkoekhoes De Stroper op zaterdagavond. Eigenlijk hadden we voorafgaand aan het etentje de OERRR Wandelroute willen lopen vanaf De Stroper. Evelin schreef daar al eens eerder over.

Op zondag wilden we gaan Schatzoeken in ‘t Lutterzand. Doordat er voor de hele zondag regen voorspeld werd, hebben we het ‘programma’ iets omgegooid. Het Schatzoeken werd verplaatst naar de zaterdag. Dat bleek een goede keuze want zaterdag hebben we weinig regen gehad. En wat was dat schatzoeken leuk zeg!

Dat schatzoeken in Het Lutterzand is sowieso leuk om eens te doen. Tof met een vriendengroep of als familie-uitjes. Maar ook zeker leuk met een kinderfeestje. Onze groep werd op advies van de medewerker bij Paviljoen Lutterzand (daar haal je de spullen voor Het Schatzoeken op) in 2 groepen verdeeld. Een groepje met instructies voor kinderen jonger dan 9 jaar en een groepje voor de kinderen van 9 en ouder.

Het schatzoeken was echt voor alle leeftijden heel leuk. Iedereen van 2 t/m 12 jaar was aan het genieten. Gewapend met 2 tablets en 2 metaaldetectors loop je door het prachtige Lutterzand. Je gaat op zoek naar QR codes. Bij iedere code moet je vragen beantwoorden op de tablet. Je eindigt bij de grote zandvlakte waar de Dinkeldaalders verstopt liggen. Maryke schreef hier voor Vettt al eens een blog over toen ze met een kinderfeestje ging schatzoeken. Erg leuk om te doen, je kunt het reserveren op de website van Paviljoen Lutterzand.

schatzoeken
Met een tablet en metaaldetector op avontuur in Het Lutterzand.
schatzoeken Lutterzand
Klaar voor het schatzoeken
schatzoeken lutterzand
De eerste QR-code gevonden!
schatzoeken
Yes: een Dinkeldaalder!

Op zoek naar leuke vakantiewoning voor groepen? Wij zijn fan van ‘t Keampke!

Ben je op zoek naar een mooie vakantiewoningen, die perfect is met kinderen? Zoek niet verder! Wat was het hier relaxed. We hebben ontzettend genoten. Ondanks dat we wat pech hadden met het weer (lees: heel veel regen!) hebben zowel wij als de kinderen echt een top tijd gehad. Het is een veilige omgeving voor de kinderen. Bij de groepsaccommodaties rondom de speelweide heb je overzicht op de speelweide. Er was zelfs nog een heerlijk terras en een tafeltennis tafel buiten bij ons huisje, maarja daar was het weer niet echt naar. Wij verbleven in groepsaccommodatie ‘De Eik’ en deze was al van alle gemakken voorzien. Goed om te weten: er zijn zelfs vakantiewoningen bij ‘t Keampke met een sauna en speelzolder!

Bij ‘t Keampke merk je dat je niet in een grote keten zet. Het is kleinschalig een persoonlijk en dat merk je aan alles! Benieuwd naar de verschillende accommodaties, beschikbaarheid en de prijzen? Neem een kijkje op de website van ‘t Keampke!

weekendje weg met vriendinnen en kinderen
Regen? Maakte de kinderen niets uit 🙂

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.