Tips: 6 leuke uitjes in de winter

Van alle seizoenen vind ik de winter toch wel het meest knus. Op de bank met een boek, de kaarsen aan en met z’n allen een spel spelen. Gelukkig hoef je je niet de hele winter in huis te verstoppen. Er zijn ontzettend veel goede redenen om eropuit te gaan en een frisse neus te halen tijdens een van de uitjes in de winter. Persoonlijk hoop ik op een winter met zo af en toe een vettt pak sneeuw. Mocht dat nou niet lukken… onderstaande winterse uitjes en tips voor binnen en buiten helpen je de winter wel door!

#1 Uitjes in de winter: Natuurmuseum Holterberg

Niet alleen vanwege z’n prachtige ligging op de Sallandse Heuvelrug is Natuurmuseum Holterberg een bezoekje waard. In het museum leer je aan de hand van een spannende speurtocht van alles over de natuur en zijn wel 1000 dieren van heel dichtbij te bewonderen. Daarna snel naar buiten en verder spelen in het leerbos van Daantje Das. Kortom, veel zelf doen en ontdekken. Deze hoort zeker thuis tussen de leukste winterse uitjes!

Winterse uitjes

#2 Uitjes in de winter: Dagje uit in de natuur

In de winter is er zoveel te ontdekken in de natuur, dus pak je verrekijker, trek stevige schoenen aan en ga winterwandelen, uilenballen uitpluizen (spannend!), vette vogelsnacks maken, herten spotten met de boswachter of luisteren naar de midwinterhoorns. Op de site van Landschap Overijssel en Natuurmonumenten vind je meer info over de verschillende bezoekerscentra en hun activiteiten. Blogger Maryke schreef eerder deze blog met haar top 10 met plekjes om in de winter te wandelen.

 

#3 Uitjes in de winter: Onderbinden die schaatsen!

Ook als de vorst ons in de steek laat, kun je de hele winter je schaatshart ophalen en lekker baantjes trekken op IJsbaan Twente. Deze indoor schaatsbaan organiseert in de kerstvakantie allerlei winterse activiteiten, zoals een oliebollentocht en ijsdansen. Ook leuk: kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan een schaatscursus mét diploma. Wij hebben ons al ingeschreven! Heb je de schaatskoorts goed te pakken, dan kun je van 26 februari tot en met 1 maart deelnemen aan de allereerste schaats4daagse in Twente.

 

#4 Uitjes in de winter: Winter Dinoland

Krijgen je kids maar geen genoeg van dino’s? Geen paniek. Dinoland in Zwolle is ook tijdens de wintermaanden geopend. Wel alleen het overdekte gedeelte, da’s wel zo prettig met die kou… Wij zijn hier nog nooit geweest, maar de China Light Dino’s lijken ons wel wat. Dinosaurussen die van binnenuit verlicht zijn: leuk winters uitje voor in het donker!

Winterse uitjes

#5 Uitje in je huiskamer: Thuis voor de buis

En als je een dag niets wil doen, kruip je gewoon met z’n allen op de bank voor een filmpje. Geen inspiratie? Bekijk dan één van de volgende winterhits:

  • Casper en Emma op wintersport
  • Solan en Ludwig en de sneeuwmachine
  • Midden in de Winternacht
  • Frozen
  • De Familie Kerst
  • The Polar Express

#6 Uitjes in de winter: Winterse sferen op de Efteling

Dit winterse uitje mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken… Het is wel een eindje rijden, maar de magische aantrekkingskracht van de Efteling is groot, dus die lange autorit hebben we er wel voor over. De winterse variant van de Efteling is absoluut onze favoriet, want het park hangt vol met lichtjes en is ontzettend knus. Buiten lekker chocolademelk drinken, bibberen in het ijspaleis mét schaatsbaan en natuurlijk de toverachtige sneeuwprinses Jelka en vuurprins Kendrik. Tip: op Groupon stond laatst een goed deal voor Efteling Tickets + overnachting!

Winterse uitjes

Bovenstaande winterse uitjes vind je ook terug in de Vettt Winterspecial, hierin staat ook de tip het Nederlands ijsbeeldenfestival te bezoeken. Helaas is dit evenement geannuleerd, omdat de tent van de ijssculpturen is ingestort.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.