Winterse traktaties

Vooral als het buiten koud en guur is, dan is het heerlijk om binnen te zijn. Bij de open haard een potje kwartet spelen, een hut maken in de woonkamer, een mooi prentenboek voorlezen of enthousiast aan de slag met deze leuke wintertraktaties. Ik ben geen keukenprinses en de meeste baksels van mijn hand floppen: mislukte chocolademousse, in brand staande pepernoten, vloeibare koekjes en zelfs taarten die van het aanrecht afdruipen. Maar hier vind je een aantal makkelijke (en lekkere!) winterse traktaties op een rij.

Winterse traktaties: IJsberen

Een ijsbeer past prima in de winterperiode. Je pakt een glazen potje met witte deksel. Je doet er wat zoete of zoute popcorn in. Met een watervaste zwarte stift teken je een berenkop op het glas en klaar is deze coole ijsbeer.

Winterse traktaties

Een smakelijke combinatie: chocolade en banaan, dat lust bijna iedereen. In de vorm van een pinguïn ziet ’t er echt gaaf uit. Je snijdt een banaan doormidden. Met een lepel vol gesmolten chocolade breng je het ‘pinguïnjasje’ aan. Ook de poten maak je bruin. Voordat de chocolade is gestold druk je er drie oranje Smarties in; een halve voor de snavel en twee voor de poten. De ogen kun je maken met een  decoratiestift, die is in de meeste supermarkten te koop. Wel snel opsmikkelen, want anders worden de bananen bruin. Geniet ervan! Tip: koop ‘rechte’ bananen, kromme bananen vallen om.

Winterse traktaties

Winterse traktaties: Sneeuwballen

Deze sneeuwballen heb je zo in elkaar geflanst. Verkruimel een halve (kleine) cake. Doe daar een lepel poedersuiker bij en 100 gram mascarpone. Roer of mix dit goed door elkaar. Rol dan kleine balletjes. Die kan je even in de koelkast laten opstijven. Dan maak je van 1 eetlepel en 4 eetlepels poedersuiker een glazuurmengsel. Daar rol je de balletjes doorheen om ze vervolgens door de kokos te laten rollen. Het resultaat bewaar je in de koelkast. Eet smakelijk, mmmm.

Winterse traktaties

Winterse traktaties: Sneeuwpop

De sneeuwpop mag hier natuurlijk niet ontbreken. Op een stokje prik je drie marshmallows. In de marshmallows steek je een paar zoute sticks. Je vouwt een rode zure mat als een das om de nek. Een half Oreo koekje met een Rolo er bovenop vormt de hoed van de sneeuwman. Het gezicht maak je met een decoratiestift. Voor de neus gebruikten wij een halve oranje Skittle. Nu alleen de knopen nog maken van smarties of zilveren decoratieballetjes. Een vettte traktatie, haast zonde om op te eten!

Winterse traktaties

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.