Meet de Globbles: een eerlijke Review over deze slijmerige balletjes van Crayola

Door

Toen ik werd gevraagd om een review te schrijven dacht ik: Leuk, mijn eerste opdracht. Maar toen ik hoorde waarover, werd mijn enthousiasme beduidend minder. Waar ik vorig jaar de Slime rage zo goed en zo kwaad als het kon aan ons voorbij probeerde te laten gaan (niet gelukt overigens), stond hier opeens de nieuwste plakkerige rage voor de deur: Globbles.  Help, waar ben ik aan begonnen!

Durven we het aan die Globbles van Crayola?

Omdat Crayola zo’n bekend en vertrouwd merk is, besluit ik het toch een kans te geven. Zij leveren in mijn ogen toch altijd kwalitatief goede producten, wie weet is het hen ook nu gelukt. Ik hoop op plak-speelgoed dat niet echt plakt, bijvoorbeeld aan je handen of in die leuke nieuwe kinderenkleding, brr. Of erger nog, in het vloerkleed. Dit is voor velen vast heel herkenbaar.

Mogen we deze slijmerige balletjes al uittesten?

De verpakking ziet er leuk uit. Drie mooie balletjes, ongeveer zo groot als een golfballetje, in vrolijke kleuren. Meteen voel ik de drang om ze uit de verpakking te halen, ik ben zo benieuwd hoe ze zouden voelen. Maar natuurlijk gaat dit helemaal niet om mij, met moeite laat ik de kinderen er daarom met de eer vandoor gaan. Vol verwachting wachten zij op het startsein om ze uit te mogen pakken.

Globbles

Onze eerste indruk van de Globbles van Crayola:

De balletjes voelen heel zacht en inderdaad erg plakkerig. Maar plakkerig op een fijne manier. Er blijven geen restjes aan je handen plakken. Je kunt in de balletjes knijpen en ze uit elkaar trekken, waarna ze weer perfect in hun mooie ronde vorm terug schieten. De kinderen vinden het fantastisch. “Wat voelen ze lekker!”. Natuurlijk wordt ook de plakkerigheid meteen getest, in no time hebben beide kinderen een bal op hun voorhoofd geplakt. Een lol dat ze hebben!


Mogen de Globbles vies worden?

Als je even met de balletjes gespeeld hebt, verliezen ze hun plakkerigheid. Op de verpakking lees ik dat je ze kunt wassen en dat ze daarna weer als nieuw zijn. Om een echt goede en eerlijke review te kunnen schrijven hebben we alles uit de kast gehaald om de Globbles zo vies als mogelijk te maken. We hebben ze over de stoep gerold, ze gingen mee in de zandbak en last but not least, hebben Heidi en Boris ze tussen de planten door de modder gerold. Ik hoopte natuurlijk van harte dat ik ze weer schoon zou krijgen, anders was het speelplezier wel van heel korte duur geweest. Met alle gevolgen van dien 😉

Globbles


Werken de Globbles nog na een wasbeurt?

We hebben een sopje gemaakt met warm water en een beetje handzeep. De Globbles worden in het water geplonsd en enigszins gespannen beginnen de kinderen ze te wassen. “Als dit maar goed komt!”. Gelukkig, na het wassen voelen ze al weer iets plakkeriger, maar nog niet zoals ze waren toen ze uit de verpakking kwamen.  We hebben ze laten drogen in de zon. Binnen 2 minuten waren ze droog en weer hun heerlijke plakkerige zelf. Ongelooflijk!

Globbles

Vieze Globbles

Globbles

Ze worden hier goed gewassen!

Globbles

En hoppa; als nieuw!

 

Welke spelletjes kun je doen met Globbles?

Je kunt met de Globbles eindeloos veel spelletjes bedenken. Zo hebben Heidi en Boris ze tegen het plafond gegooid, om ze daarna weer op te vangen als ze vanzelf weer naar beneden komen. Ook werd er mee op spier witte muren gegooid, geen afdruk te zien! Het volgende spelletje was het gooien tegen een raam. Ze gooiden de Globbles zo hoog mogelijk. Onderaan het raam heb ik een stukje washi tape geplakt als zijnde een finish. De bal die als eerste over de finish naar beneden was gerold, die had verloren. Ze vonden het heel spannend. Ik verwachtte dat de Globbles bij het omlaag rollen een soort slakkenspoor op het raam achter zouden laten,  maar ook nu was er geen spoor te zien. Top!

De Globbels blijven niet alleen aan gladde oppervlakken plakken, maar bijvoorbeeld ook op een ruwe buitenmuur. Je moet dan wel iets harder gooien voor hetzelfde resultaat, maar het werkt echt prima. We hebben met stoepkrijt mikpunten op de muur getekend. Heidi en Boris probeerden de Globbles in de moeilijkste vormen te gooien om zo de meeste punten te verdienen. Een teiltje water erbij om ze af en toe te kunnen wassen en ze hebben gegarandeerd een leuke middag.

Globbles  Globbles

Wat vinden we van de Globbles? 

Wat zijn de Globbles leuk en ook zo lekker ‘oudersproof’. Heerlijk speelplezier voor binnen en buiten, zonder vervelende gebruikssporen. Op de verpakking staat “Sticky not messy” en dit klopt helemaal. Heidi en Boris zijn dol op deze “magische plakballen”. Ook leuk om te weten; Crayola heeft een milieuvriendelijk productiebeleid. Dat wil zeggen dat ze gebruik maken van Zonne-energie en gerecycled plastic. Dat voelt goed toch?

Wat ons betreft zijn de Globbles een dikke aanrader. Geschikt voor zowel jongens als meisjes. Wij gaan er zelf zeker nog een paar balletjes bijkopen en voor alle kinderverjaardagen komend jaar weten we nu het perfecte cadeautje. Het is bedoeld voor kinderen, maar ouders… probeer er maar eens van af te blijven!

De Globless zijn te koop bij onder andere Bol.com. Je kunt ze kopen in een set van 3 Globbles (6,99) of in een set van 6 Globbles (8,99 Euro)

var bol_pml={“id”:”bol_1551537994558″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000104552762&”,”site_id”:”34701″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Globes”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

Disclaimer:

Voor deze blog hebben wij producten toegestuurd gekregen om te reviewen. Wij zullen altijd onze eerlijke mening geven over het product dat getest wordt.

Deze blog bevat affiliate linkjes. Dat houdt in dat wij een kleine vergoeding ontvangen als je het product via de link uit deze blog bestelt. Het product wordt er voor jou niet duurder op maar je maakt ons er wel blij mee 🙂

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.