Review kinderkookboek Om op te eten – Moekes Maaltijd

Of het me leuk leek het nieuwe kinderkookboek ‘Om op te eten’ van Moekes Maaltijd te reviewen. Dat gaat er hier altijd wel in, letterlijk en figuurlijk! Want meestal kies je toch voor de gerechten die gemakkelijk zijn, die je goed maakt, die snel te maken zijn én die je kinderen lekker vinden. Bye bye variatie. Maar juist daarom is dit kookboek een heerlijke verfrissing. Dus toen we het boek thuis kregen, mocht Lore een recept uitzoeken om die avond te gaan maken, zodat we het boek tot in de puntjes konden reviewen. 

Eerste indruk ‘Om op te eten’

Wat ik het allerleukste vind aan dit nieuwe kinderkookboek, is dat het echt de focus heeft op gezond en vers voedsel. Wat mij opvalt is het wat hogere vegetarisch gehalte. Er staan wat recepten in die helemaal vega zijn, maar ook recepten waar wel vlees in zit, maar waar dan een tip bij staat hoe je ‘m vega maakt. Omdat ik daar steeds bewuster van word en ook probeer meer vega te koken, is dit ideaal! De recepten in het boek zijn duidelijk omschreven en per leeftijd gecategoriseerd vanaf 4 maand tot 4+ jaar. Per fase staat ook achtergrond info over voedsel voor die leeftijd. Ook staan her en der bij de gerechten leuke tips voor dat gerecht.

En ik hou altijd van een mooie boekomslag en deze is echt te aandoenlijk. Groot pluspunt dat ie dus ook leuk op een kookboekstandaard staat op het aanrecht. 

Spaghetti Aglio e olio met gestoomde broccoli

Het recept dat Lore uitkoos was natuurlijk spaghetti aglio e olio met gestoomde broccoli. Elk kind houdt natuurlijk van pasta, maar ook de broccoli op het plaatje zag er heerlijk uit. En het voordeel van dit recept was dat je eigenlijk veel ervan al in huis hebt. Dat is ook bij de andere gerechten wel zo, al wordt er ook ontzettend veel gewerkt met verse groente en kruiden (wat alleen maar goed is volgens mij). En toch zit er in dit recept iets dat ik eigenlijk nooit gebruik; kappertjes. Goed dus om eens te kopen en ook voor andere recepten te gebruiken.

Om op te eten, review, kinderkookboek, kidsproof recept

Koken maar!

In het recept stond een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Maar als je een beetje gestructureerd kan werken, lukt het sneller. Vooral als je dit recept eenmaal hebt gemaakt. Super simpel om te maken en ik kan je zeggen: echt verrukkelijk! Lore vond het er ook zo mooi uitzien, dat ze als echte influencer (ahum) er natuurlijk wel een foto van moest maken met haar eigen kinderfotocamera. 

Om op te eten, review, kinderkookboek, kidsproof recept

Lore en mama vonden het om op te eten!

Groenten als broccoli stoom ik wel vaker, maar nog nooit werd het zo lekker als deze keer. Er moesten namelijk wat bosuitjes bij en de extra tip was wat geroosterde amandelen en yoghurt eroverheen op het eind. Heerlijk! Na wat aanmoediging (Lore blijft een kind van vier en alle kinderen vinden groente bij voorbaat al ‘vies’) besloot ze de stronkjes broccoli maar uit het vuistje te eten. 

Om op te eten, review, kinderkookboek, kidsproof recept

Het recept was zó lekker dat ik zelf ook iets te gulzig was. Ik at namelijk net iets te snel waardoor ik een ‘vastloper’ kreeg. Mocht je daar meer over willen weten lees dan ook even mijn blog over de operatie die ik onderging. Op dat moment een beetje jammer, maar daardoor hadden Lore en ik wel mooi wat eten over voor andere dagen. De dag erna warmde ik de broccoli op bij wat patatjes en kip van de markt. En een dag later deed ik de pasta samen met wat doperwtjes in de pan. Ook een heerlijke combi waardoor Lore weer enorm gulzig begon te schranzen. Goed teken 😉

Over Moekes Maaltijd

Na een kleine research kwam ik er achter dat al dagelijks duizenden baby’s, peuters en kleuters op de kinderopvang, BSO of school smullen van de maaltijden die Moekes Maaltijd verzorgt. In Maartje Guikers (Moekes Maaltijd) boek ‘Om op te eten’ zijn de lekkerste recepten gebundeld, zodat vanaf nu alle ouders altijd zo’n lekkere, gezonde en makkelijke kindermaaltijd op tafel kunnen zetten. ‘Om op te eten’ is te koop voor 19,50 Euro bij o.a Bol.com.

Lore vindt naast spaghetti ook risotto ontzettend lekker. En daar hebben we een heerlijk recept van, kijk hier voor een kidsproof recept voor Lenterisotto!

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.