Picknicken omgeving Hengelo: de leukste plekken op een rij!

‘Zullen we gaan picknicken in het park?’, roept mijn man vrolijk vanachter de computer terwijl hij een banaan in zijn mond propt. ‘Picknicken?’ Het is zaterdagochtend. Het hele weekend hebben we geen plannen. Dat komt niet vaak voor. De kinderen hebben na het ontbijt de tablet gevonden en zitten in trance op de bank. Ik doe snel een paar kleine huishoudelijke must-do’s, maar ben toch zo een uur verder. Ay, het schuldgevoel borrelt gelijk bij mij op. Zo’n lange tijd op de tablet was niet mijn bedoeling. Vooral omdat buiten de zon volop schijnt. Het is tijd om naar buiten te gaan, het is tijd voor een parkpicknick! In .deze blog mijn tips voor een picknick en onze favoriete plekken om te picknicken in omgeving Hengelo


De voorpret van het picknicken

Picknicken, dat betekent toch veel gesleep met spullen en veel voorbereiding. Wat moet er allemaal mee, een kleed, stoelen, lekkere hapjes? Nee, allemaal niet nodig, er zijn genoeg bankjes in het park en voor de kinderen is een krentenbol al traktatie genoeg. Terwijl ik nadenk, met mijn wenkbrauw in mijn beste James Bond frons gekronkeld, begint mijn man in de kast te graaien om samen met onze oudste de boterhammen te smeren. Het is onderdeel van de voorpret, want hoe leuk is het voor een kind als je zelf mag bepalen wat er op je boterham komt en hoeveel boterhammen je mee mag nemen. De kinderen mogen van ons één stuk speelgoed uitzoeken en alleen als het nog in de fietstas past, mag het mee. Binnen een half uur nadat manlief het idee van de picknick heeft geopperd, zijn we klaar voor onze picknick in het park.


Wat neem je mee voor een  relaxte picknick in het park?

Voor een relaxte picknick in elk seizoen moet je de volgende dingen wel meenemen:

  • Sokken
  • Schone broek en onderbroek per kind
  • Plastic zakje voor de rommel, maar ook eventueel voor jezelf om op te zitten, mochten de bankjes vochtig of vies zijn.
  • Boterhammen
  • Fruit (maak het jezelf makkelijk, snij geen fruit van tevoren, scheelt bakjes, het is een relax picknick. Willen je kinderen toch gesneden fruit, stop dan een schilmesje in je tas)
  • Melk of water in een fles of pakjes drinken (water is ook handig om vieze snoeten mee schoon te maken)
  • Zakdoeken
  • Emmer plus schepje
  • Zonnebrand, mutsen of petjes (afhankelijk van het seizoen)

Picknicken omgeving Hengelo

Picknicken omgeving Hengelo: fijne parken voor een picknick!

Wij wonen in Hengelo en pakken voor een picknick het liefst de fiets. Onze favoriete plekken voor een picknick rondom Hengelo vind je hieronder:


Beleefbos in het Weusthagpark Hengelo

Beleefbos in het Weusthagpark in Hengelo. Met een prachtig strandje om te graven, heuvels om vanaf te rollen, tunnels om doorheen te klimmen en voldoende stokken en stenen. Het staat garant voor uren speelplezier. Trek je kinderen oude kleren en laarzen aan, want ze komen zeker modderig of nat terug. Het bijbehorende bos is klein en daardoor overzichtelijk. Er is hier geen toilet, dus de zindelijke kindjes moet je helpen met plassen achter een boom of ze moeten het ophouden (dit laatste is onze kids nog nooit gelukt). Neem voor extra speelplezier een schepnet mee en vang waterdiertjes om te bestuderen. Als de naastgelegen heemtuin open is, gaan we daar nog een rondje lopen met de kinderen. Er wordt veel verteld over lokale planten en insecten.

Picknicken omgeving Hengelo

Beleefbos in het Weusthagpark Hengelo


Prins Bernhardplantsoen in Hengelo

Prins Bernhardplantsoen in Hengelo, ideaal gelegen naast het centrum van Hengelo met speeltoestellen en bankjes. Het station is dichtbij, dus vanuit het park kunnen de kinderen de binnenkomende treinen en bussen bekijken. Constant amusement. Er is een leuke eetgelegenheid in het park, die Het Paviljoen heet. Vergeet je het eten voor je parkpicknick dan kun je hier terecht voor veel lekkers (ze hebben zelfs een boterham met hagelslag). Op woensdag en zaterdag kun je in het centrum van Hengelo de markt vinden. Wij vinden het relaxed om op de markt loempia’s, een visje of een vers broodje te halen en dit vervolgens (in plaats van een eigengemaakte picknick) op te peuzelen in het park in de zon. Vaak zijn er leuke activiteiten in het park en kan het hierdoor druk zijn. Wil je dit vermijden (of juist niet), check de website van Hengelo Promotie.

Picknicken omgeving Hengelo

Prins Bernhardplantsoen Hengelo

Ledeboerpark Enschede

Ledeboerpark in Enschede, vanuit het centrum van Hengelo is dit te doen met de fiets. Er zijn niet veel banken, dus als we eraan denken en het past dan nemen we toch onze lichtgewicht campingstoelen mee voor de parkpicknick. Het park is prachtig aangelegd met weinig speeltoestellen, maar er zijn genoeg spannende paadjes door het bos. En de waterspeeltoestellen bieden weer voldoende mogelijkheid tot waterpret.

Picknicken omgeving Hengelo

Ledeboerpark Enschede

Watertoren Hengelo

Het Watertorenpark in Hengelo, met de watertoren op de achtergrond is echt een relaxte plek om te genieten van je picknick en om prachtige foto’s te schieten. In dit speelparadijs zit muziek, want de houten speeltoestellen zijn niet alleen prachtig om te zien, ze kunnen door de kinderen ook bespeeld worden. Het park is open en overzichtelijk, maar wordt wel doorsneden door de fietssnelweg. Hou in de gaten dat je kinderen in hun enthousiasme niet onverwachts oversteken en voor een razendsnelle (elektrische) fiets terechtkomen. 

Bij alle genoemde picknickplekken is er water aanwezig in de vorm van een meertje of een kabbelend beekje. Leuk, maar wel extra opletten met kleine kinderen. Relax, leg je telefoon aan de kant en geniet van de ontdekkingstochten van je kinderen en negeer de half opgegeten boterham pindakaas die in de zandbak verdwijnt. 

Picknicken omgeving Hengelo

Uitzicht op de watertoren, Watertorenpark Hengelo

Hebben jullie tips voor leuke plekken om te picknicken?

In dit overzicht vind je mijn favoriete plekken om te picknicken in omgeving Hengelo. Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete plekken om te picknicken. Deel ze met mij door hieronder een berichtje te plaatsen, vind ik leuk!

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.