Philley, een verdraaid makkelijke melkbus

Door

Stel je voor: je hebt al twee maanden geen nacht normaal door geslapen. Je bent zo moe dat je niet meer weet hoe je je eigen veters moet strikken. Je ligt nét een paar uur in bed en staat op het punt om in je diepe slaap te komen wanneer je een baby hoort huilen. En even later nog een. En dan steeds harder en harder en harder en je beseft dat je dit niet droomt maar dat er twee mini mensjes liggen te schreeuwen van de honger en dat jij er nu, nú voor moet zorgen dat ze te eten krijgen! Heb je hem?

Melkpoeder drama

DSC_0325En, goede ouder die je bent, ga je natuurlijk uit bed om eten voor de baby’s te regelen en dus sta je even later met je slaaphoofd op de slaapkamer van de twee hongerige schreeuwers met de beste bedoelingen om een goede fles voor ze te maken. Met de concentratie van een badkamertegeltje, lucifer-pinnetjes tussen je oogleden om je ogen op te houden moet je nu schepjes voeding uit een pak scheppen, deze keurig afvegen en, heel belangrijk, zonder te morsen in de smalle hals van de fles scheppen. En daarbij moet je ook nog tellen. Ga er maar aan staan! Negen van de tien keer gaat dit dus mis, ligt de hele commode onder de vieze plakkerige melkpoeder. Of ik schep net een schepje te veel in een fles. Of de fles, inclusief melk, valt om omdat je het laatste schepje net iets te gehaast in de fles wilde doen. Of… nou ja, drama die nachtvoeding!

En mocht je gewoon wakker zijn en genoeg energie hebben om er, met baby (of baby’s in mijn geval) op uit te gaan, dan heb je je hele luiertas vol met voedingstorentjes!

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op flesvoeding. Ik vind het een heel goed alternatief voor borstvoeding en echt een uitkomst voor ouders die om de een of andere reden geen borstvoeding aan hun baby kunnen geven. Maar die melkpoeder, die schepjes, die flessen, de lelijke verpakkingen. Het is niet echt handig! Dat moet anders kunnen. En dat kan dus ook!

Philley biedt uitkomst

Voor Vettt mocht ik de Philley testen. Een makkelijke poederbus ontworpen door Ruud, vader van twee prachtige zoons en mede flesvul-prutser. Ook bij hem ging er regelmatig een schepje voeding naast de fles in plaats van erin. Hij zette zijn frustratie echter om in het oplossen van dit probleem. Zo ontstond Philley.

De Philley is een “verdraaid handige melkbus”.  Een mooi ontworpen bus waarin ruim een half pak melkpoeder in past en waar geen maatschepje aan te pas hoeft te komen. Draaien en tellen is het enige dat je nog hoeft te doen. Dat kun je bijna met je ogen dicht! De Philley ziet er prachtig uit en is zeker geen straf om op het aanrecht te zetten. Zo veel mooier dan die lelijke lompe verpakkingen waar de flesvoeding normaal in zit! Maar na zorgvuldig getest, ook in het diepst van de nacht, weet ik ondertussen dat de Philley niet alleen erg mooi, maar ook nog eens verdraaid handig is!

DSC_0381

In een Philley past de melkpoeder voor ongeveer 15 voedingen. Dat is, zelfs met een tweeling, meer dan genoeg om er gerust een dagje op uit te gaan zonder dat je hele tas vol zit met torentjes voeding! Vooral voor onderweg vind ik deze melkbus dus echt een mega uitkomst! Je kunt de Philley’s bestellen bij Bol.com via onderstaande link.

Jij kunt een Philley winnen, winactie is verlopen.

 

Helaas deze winactie is afgelopen, de winnaar is inmiddels op de hoogte gebracht.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Dinah
  april 21, 2018

  Erg herkenbaar 😉

 • Joni
  mei 2, 2018

  And the winner is…. Haha, niet ongeduldig hoor!?

  • Vettt.nl
   mei 3, 2018

   Het uitzoeken of iedereen ook daadwerkelijk de page liked en de NB krijgt is wat meer werk dan ingecalculeerd :-). Al 2 ‘valse bingo’s’ gehad. Ronde 3 wordt morgen gecheckt!