Zomerse weekendtips: 20 t/m 22 april

Door

Wat een top-weekend staat er voor de deur met zulk lekker weer. In deze zomerse weekendtips hebben we naast de evenementen die dit weekend plaatsvinden ook inspiratie meegenomen voor leuke activiteiten die je dit weekend kunt doen. Die ook nog eens supergeschikt zijn voor zonnige dagen! Het Rutbeek, Hulsbeek en dat soort plekken kennen jullie denk ik wel. Maar wist je dat er net over de grens ook een paar hele fijne zandstrandjes liggen?

20 april: Koningsspelen Dreumescafé

Vrijdagochtend kun je met je dreumes naar het dreumescafé in de Bibliotheek in Enschede. Er worden dan allerlei leuke gratis activiteiten georganiseerd. Het begint om 10.00 uur ein eindigt om 12.00 en is gericht op kinderen van 1 tot 4 jaar. Voor meer info kijk je hier.

20 april: Reeen spotten in het Buurserzand (Haaksbergen)

Vrijdag kun je samen met een boswachter van Natuurmonumenten reeen gaan spotten in het Buurserzand. In groepjes ga je tijdens de schemering op pad. Dat is al genieten: stilte, de silhouetten van jeneverbesstruiken en hier en daar een konijn. Dan gaat de hand van de boswachter omhoog… sssst! Zie je het? Een ree!

21 en 22 april: Lentefair Twente (Vliegveld Twente)

Dit weekend vind je de Vliegbasis Twente, De Lentefair Twente. Deze nieuwe lente fair Twente zal geheel in het teken staan van het complete leven. Van binnen- en buitenleven, mobiliteit, bouw en verbouw, veranda’s, tuininrichting tot lifestyle, decoratie, dieren, hobby’s, fashion en food. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Zo is er een quadbaan, een springkussen, kan er geschminckt worden, kun je een bloempot beschilderen, zijn er oud Hollandse spelen en is er een rondleiding naar de bunkers. Voor meer informatie kijk je hier.

21 april: Kinderfestival (Almelo)

Dit weekend is er in Almelo een kinderfestival, hoe leuk is dat! Er is van alles te doen. Zo zijn er verschillende voorstellingen, kun je je laten schmincken, er zijn springkussens, er is een ballonclown en nog veel meer. Voor meer informatie kijk je hier.

22 april: De SKE KidsRun (Enschede)

Tijdens de Enschede Marathon kunnen kinderen ook meedoen, ze rennen 1 km over het parcours. Mijn dochter deed tijdens de Singelloop mee en ze vond het heel tof. Voor meer info kijk je hier. Door voorinschrijving is al gesloten (18 april), op de dag zelf kun je je ook nog inschrijven.

22 april: Aerial yoga met Jorienosaurus (Enschede)

Zondag kan je kind, of kun je samen met je kind meedoen met de Aerial yoga bij Jorienosaurus. Het is voor alle leeftijden! Mijn dochter zit op yoga bij Jorienosaurus en ze vind de hangmatten fantastisch (en de yoga ook :-)! Meer informatie vind je op Facebook. Wel even aanmelden als je erbij wilt zijn!

zomerse weekendtips

Dragos am See

Jullie willen massaal naar het water! De blog van Evelin over Dragos am See werd mega-goed gelezen, heb je hem gemist? Je leest hem hier. Dragos is volgens Vettt-blogger Evelin the place to be op zomerse dagen! En zo leuk, ik zag na het posten van de blog diezelfde dag op instagram nog een Vettt-lezer die gelijk Evelin’s tip heeft opgevolgd. Daar doen we het voor: inspireren!

Dragos am see

Kettelerhof

Oh, deze staat écht op mijn wish-list. Marye was er vorig jaar met haar zoontjes, het is een supergave plek over de grens met heel veel buitenspelen, maar ook is er heel veel water. Een extra setje kleren kan handig zijn. De blog van Maryke lees je hier.

Buursermeertje

Een superfijne plek om lekker te picknicken en een beetje met de voeten in het water te hangen. Het is hier vaak erg rustig, het is ook echt een lekker plekje om na schooltijd even naartoe te gaan. Stephanie schreef eerder een blog over de helende werking die het Buursermeertje op haar kleuter had :-).

 

Ga kamperen!

Ja, dat is wat wij dit weekend gaan doen! Superveel zin in. Wist je dat er in de buurt heel veel toffe campings zijn. Zo schreef Femke al eerder over de eerste keer kamperen met haar kinderen in een safari-tent in Lattrop. En Jasmijn schreef een blog met 5 campings in Twente.

eerste keer kamperen

Buitenbaden

Het is wat eerder zomers dan gebruikelijk, veel buitenbaden zitten nog dicht maar ik heb er een gevonden die al open is. Heb je zelf nog tips van buitenbaden die al open zijn? Ik hoor het graag!

  • Het Ravijn, Nijverdal

Hier kun je al lekker zwemmen, op de site vond ik nog niet dat ze open zijn maar op de Facebook page weer wel :-). Inclusief bewijs in foto’s!

Zwembad Ahaus Aquahaus

Zwembad Ahaus Aquahaus, ook een aanrader. Maar voor zover ik kon vinden nog niet open 🙂

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.