Aan de Paasknutsel met deze hanger voor je paastak

Door

Er is niets leuker dan creatief zijn met je kinderen. Tenminste, dat vind ik. Nu is mijn geluk dat ik een dochter heb die fanatiek knutselt, dus zitten we hier regelmatig samen aan tafel te fröbelen. Elk jaargetijde heeft fantastische knutsels om te maken, dus ook het voorjaar. Met name Pasen biedt vele mogelijkheden om helemaal los te gaan. En dat hebben we deze keer gedaan met de DIY uit de lentespecial van VETTT, een eigen gemaakte paashanger voor in de paastak. Zo’n mooie gekleurde hanger die van elke Paastak een feestje maakt.

 

De voorbereiding voor deze paastak hanger

Fanatiek ben ik op pad gegaan voor alle benodigdheden. En daar ging het al fout….. Want tijdens het shoppen kreeg ik de creatieve kriebels en borrelden er de wildste ideeën over alternatieve hangers omhoog. Dus even later stond ik in onze woonkamer met een veel te grote tas vol materiaal en kreeg ik als reactie van mijn man een diepe zucht. Daar gaan we weer…

Maar goed, de voorpret was begonnen en we konden aan de slag! Dochter Roos schoof aan tafel en begon, net als ik, te stralen bij de aanblik van al die leuke decoratiespullen. Zoon Bram kwam ook nog even kijken en wilde natuurlijk meedoen. Maar met zijn tweeëneenhalf verschoof de aandacht al snel weer naar de speelgoedauto’s.

De paashanger

Gewapend met ijzerdraad en een kniptang zijn we netjes volgens de instructie begonnen. Slim als we waren gebruikten we de verpakking van de strijkkralen om een prachtig rondje te buigen, waarna gestart kon worden met het rijgen van de kraaltjes. Een secuur werkje volgens Roos, want je moet wel volgens een bepaald patroon werken natuurlijk. Terwijl Roos keurig de kraaltjes uit het voorbeeld aaneen reeg begon ik met alternatieve materialen. Ik had namelijk een leuke ketting gevonden die bestond uit houten kralen en besloot deze te gebruiken voor een grote-mensen-versie van de paashanger.
Nadat alle kraaltjes, uiteraard in de juiste volgorde, een mooie plek hadden gekregen aan de hanger volgde het dichtmaken van de cirkel. Aan beide uiteindes stak nog een stuk ijzerdraad uit en dat moest aan elkaar gedraaid worden. Ha, makkelijk zat! Maar daarna volgde even een kleine uitdaging… Want zodra je de uiteindes aan elkaar gedraaid hebt, blijft er een redelijk scherpe punt over die niet weg te buigen valt. Volgens de instructie is deze weg te werken met een mooi lint, maar hier hadden wij een klein beetje moeite mee. Knutselaars als wij zijn kwam de oplossing echter al snel. We hebben het lint met het lijmpistool vastgeplakt rondom het scherpe puntje, zodat niet alleen de scherpe punt weggewerkt was, maar het lint ook niet meer de hele hanger rond kon reizen. Probleem vakkundig opgelost!

paastak

Lang leve de zwaartekracht

Om de hanger helemaal af te maken moest er midden in de cirkel nog even een paasfiguurtje worden gelijmd. Wij kozen niet voor het kuikentje uit het voorbeeld, maar gingen voor een eitje. Ook heel Paas-achtig. Toen kwamen we erachter dat de kraaltjes niet te los om het ijzerdraad moeten zitten, want dan kunnen ze namelijk vrijuit bewegen. En dat is niet zo handig als je er een eitje rechtop op wilt lijmen, want dan zegt de zwaartekracht namelijk ‘Ho Ho!’ en draaien de kraaltjes met ei en al op z’n kop!

paastak

Mooie resultaten

Met de houten kralen ging het wel goed en daarmee was het resultaat van deze knutselsessie toch één supervrolijke, maar eigenwijze paashanger en één alternatieve, maar minstens zo vrolijke hanger. En daarmee is onze paastak dit jaar een vrolijk feestje geworden! Waarschijnlijk wordt het richting Pasen steeds feestelijker, want niet alleen is het maken van de hanger ontzettend leuk om te doen met je kinderen, maar met alle materialen die we over hebben kunnen we nog heel veel vrolijke hangers maken. Fijne Pasen iedereen!

Nog meer diy’s en knutselinspiratie?

De bloggers van VETTT schreven al eerder over leuke knutsels.

 

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.