Relaxed de ochtend in?

De ochtend, dat kan nog wel een dingetje zijn. Kinderen op tijd in de kleren en naar school dat lukt vaak nog wel, maar zonder zelf al keihard te hebben gewerkt? Dat lukte mij niet altijd. De wekker gaat en die had ik altijd nog precies zo ingesteld als voordat de kinderen naar school gingen, half uurtje voor het douchen, aankleden, brood smeren en ontbijten nou dat kon ik wel in tien minuten. Maar ja als de kinderen éénmaal naar school gaan loopt dat vaak toch net even anders en doe je dit met een (te) strakke planning dan heb je daar zelf behoorlijk last van.

Haasten in de ochtend

Bij mij was het altijd behoorlijk haasten in de ochtend en ook al was ik op tijd dan nog voelde het soms of er al een halve dag opzat, dan heb ik het er nog niet over dat kinderen precies aanvoelen hoe jij in je vel zit, ben jij gestrest of heb je haast dan hebben zij vaak net iets meer tijd.

Aanpassen van mijn ochtendritueel

Dat moet toch ook anders kunnen, dacht ik. Hoe kan ik mezelf in de ochtend goed voelen, rust ervaren van binnen en niet met tien dingen tegelijk bezig zijn. Ik ben het anders gaan doen, ik ben gaan kijken wat is goed voor mij om de dag mee te beginnen, wat geeft mij het gevoel van dat ik de hele wereld aankan, maar ook rust in mijn hoofd, en dat niet gelijk al mijn “to do” lijstjes in mijn hoofd omhoog komen.

Hoe heb ik dat gedaan?

Het volgende heb ik gedaan, ik ben iets eerder opgestaan, en nee dat ging niet vanzelf en was en is niet altijd makkelijk, maar toch heb ik het gedaan en doe ik nog steeds, met telkens mijn doel in mijn achterhoofd. Verder heb ik een prachtige Milly Pie agenda aangeschaft dat alleen is al een cadeautje qua vormgeving, en inhoud. Daarin schrijf ik de dag van tevoren of later op de ochtend al mijn “to-do” dingen in. De agenda helpt ook om niet teveel te plannen in je beschikbare tijd. Daarnaast ben ik gaan mediteren, niets engs, niets zweverigs, gewoon 5 minuten tijd voor mijzelf, even zitten of soms liggen.Voelen hoe het mij mij gaat, met mijn lichaam en focussen op mijn ademhaling. Voor mij werk dit heel erg goed en helpt het om mijn ochtendritueel relaxter te laten verlopen.

Doordat dit mij zoveel rust en meer heeft gebracht, zou ik het geweldig vinden als meer vrouwen dit gaan doen of gaan proberen. Zodat je zelf kunt ervaren of het jou ook wat kan brengen. Daarom organiseer ik een gratis challenge, 5 dagen lang ontvang je van mij korte (gesproken) oefeningen/meditaties. We beginnen heel rustig en ik neem je helemaal mee in de opbouw, je kan niets fout doen. We starten maandag 17 april (morgen!) al, en het lijkt mij echt geweldig en een fantastische missie als er meer mensen extra tijd voor zichzelf gaan nemen, in jezelf investeren en werkelijk gaan voelen dat jij dit ook kan en dat het jou iets gaat opleveren.

Doe jij ook mee? Door je e-mail adres door te geven (mailtje naar info@soulsearching.eu) dan ontvang je van mij een mail met alle informatie. Ik kijk ernaar uit om jou dit te mogen geven. Wil je meer weten kijken dan op mijn Facebook pagina SoulSearching.

 

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.