Sta elke dag even stil bij jezelf en ga voor meer me-time!

Door

We zijn allemaal razend druk, de één nog drukker dan de ander. Sommigen hebben een to-do list waar ik al moe van word als ik ernaar kijk. Ik vind dat ikzelf al druk ben, maar het kan nog vele malen drukker. Waar besteden we onze tijd allemaal aan en kan dit ook anders vroeg ik me af… Meer me-time? 

To-do today

De wekker gaat en allemaal wassen, aankleden, ontbijten, broodtrommels vullen. Ziet iedereen er netjes uit? Kinderen naar school en dan snel nog even naar de bakker, voordat je aan het werk gaat. Je agenda is ook al ergens tussendoor gecheckt, je hebt je partner nog snel gesproken en ook nog even met een andere ouder op het schoolplein een praatje gemaakt.

Nu snel aan het werk. Daar vliegen en rennen we ook door, administratie, mail, bellen, praatje hier, praatje daar. Tussendoor nog snel even privé berichtjes afhandelen. Op de weg naar huis ga je vliegensvlug nog eerst even naar de supermarkt, voordat je de kinderen weer uit school ophaalt. Dan begint het plannen van afspreken met vriendjes. Waar? Hier of daar? Wie haalt of brengt ze naar de sport of hobbyactiviteiten?

Ondertussen blijk je ik weet niet hoeveel berichten op je mobiel gemist te hebben. Oh ja, de leerkracht ook nog even aanspreken over je schoolactiviteiten waarvoor je ook nog even snel tijd voor maakt. Wacht! Wie laat de hond uit? Doe jij dat even, dan kan ik… Nee, oké, dan ga je snel nog even de hond uitlaten en tussendoor bel je even je moeder. Oh shit, is het alweer zo laat, je moet snel naar huis, want je moet de kinderen weer ophalen.

Iedereen thuis, huiswerk al af of moeten ze straks nog even leren? Snel nog even koken, allemaal aan tafel. Dan nog even snel door het huis alle rommel aan de kant, omkleden en je vrienden staan klaar om nog even snel samen een rondje te gaan hardlopen. Eenmaal thuis, douchen, social media, nog even een mailtje voor het werk, je wilt eigenlijk nog even bij je zus op bezoek, maar dat doen we morgen wel. En ‘s avonds uitgeblust in bed. Ik herken me niet in alles, maar ik heb wel van die dagen dan vliegt alles aan me voorbij. Herken jij dat?

Aandacht voor jezelf?

Heb jij op een gemiddelde dag weleens tijd voor jezelf? Sinds ik kennis heb gemaakt met mindfulness neem ik deze momenten zelf steeds meer. Ik weet het, mindfulness is een term waar sommige mensen jeuk van krijgen, dat is toch dat zweverige gedoe. Nee joh, het is onder andere stil staan bij iets wat je doet. Het is dus niet per se meer tijd voor jezelf, maar datgene wat je doet, doen met aandacht. Ik probeer nu elke dag iets met aandacht voor mezelf te doen in plaats van alles snel-nog-even. Ik merk dat als ik relax ben, ik ook op een relaxte manier met anderen omga.

Of omgekeerd, als je in de nog-snel-even-modus staat, dan merk je dat je ook al snel nogal geïrriteerd kunt reageren op je omgeving… Zou het daarom niet mooi zijn om elke dag iets voor onszelf met aandacht te doen?

me-time

me-time

Drie tips

Deze drie tips werken bij mij goed om iedere dag me-time in te plannen.

 1. Zoek naar ritme en regelmaat om aandacht aan jezelf te geven die past in jouw drukke leven. Als ik elke keer op hetzelfde moment iets doe, wordt het een gewoonte en blijf ik het beter volhouden. Ik ben mezelf er wel van bewust dat het geen moeten wordt, want dan is de lol er ook snel af. En als het een dag niet lukt, no problemo, morgen weer een dag.
 2. Zoek iets wat jij leuk vindt om te doen. Focus op 1 ding en doe iets waar je van geniet. Mijn persoonlijke favorieten zijn:
 • Spotify aan en heerlijk dansen op de muziek
 • Met krijt een A4 tekening maken
 • Lekker in bad
 • Een avond de telefoon uit!
 • Nagels lakken en wachten totdat deze droog zijn
 • Lekker met het gezin wandelen in het bos
 • Kinderen de speeltuin in en zelf genieten van de zon op het bankje
 • Als mijn kind aan het kleuren is, doe ik lekker mee. Heerlijk!
 1. Vraag hulp hierbij. Ga het samen met iemand doen. Vraag iemand om een uurtje op de kinderen te letten. Praat erover met anderen, wissel ervaringen uit.
samen kleuren

samen kleuren

Me-time!

Sta elke dag stil bij jezelf. Zet je nog-snel-even-stand uit. En doe, al is het maar een paar minuten, waar jij zin aan hebt. We zijn allemaal anders, dus het zou leuk zijn als je wilt delen welke tips er voor jou werken.Ik ben benieuwd!

En het kan natuurlijk ook een stuk rigoureuzer :-), zo gingen Maryke en Chantal voor een paar dagen me-time naar Ibiza.

Zet jezelf ook eens op je to-do list. Succes en have fun!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.