Studiedag? Check hier ons overzicht met leuke uitjes!

Door

Ik begrijp dat het voor veel mensen nogal een ‘geregel’ is zo’n studiedag in het onderwijs. Bij ons is het meestal een mooi excuus om iets leuks te gaan doen. En ik hoop voor jullie ook, want juist tijdens dagen dat er een studiedag gepland is zijn veel uitjes lekker rustig! 

Leuke uitjes tijdens studiedagen van leerkrachten

Meestal krijg je aan het begin van het schooljaar een overzicht van de studiedagen. Als ze op een vrijdag of maandag vallen is dat voor mij vaak een reden om een weekendje weg te plannen. We zijn ook eens naar De Efteling gegaan op een studiedag. Gelijk uit school er naartoe, overnachten in Guesthouse hotel Kaatsheuvel en de volgende dag vroeg uit de veren om in een rustige Efteling te lopen! We vroegen op Instagram tips van jullie om studiedagen in te vullen. We zijn op zoek gegaan naar leuke uitjes voor tijdens aankomende studiedagen. We hebben er een mooi overzicht van gemaakt, inclusief lezerstips.

1. Ga de grens over!

Okay, ik kom gelijk met tip nummer 1. Bekijk eerst even of het geen nationale vrije dag in Duitsland is. Of een schoolvakantie :-). Over het algemeen is het zo dat stakingsdagen of studiedagen heerlijk rustig zijn over de grens. Een aantal tips voor uitjes over de grens:

– Ga zwemmen over de grens. Bijvoorbeeld bij Aquapark Oberhausen, zwembad H20, Nettebad
– Bezoek het LEGO Discovery Center en/of Sealife in Oberhausen.
– Ga naar de dierentuin. Bijvoorbeeld de dierentuin in Rheine, de dierentuin in Osnabruck of de dierentuin in Munster.- Bezoek Belevenispark Emsflower. Een combinatie van een prachtige indoor speeltuin (echt waar, het kan!), met dieren en een gigantische vlindertuin.
– In deze blog met leuke uitjes over de grens vind je misschien ook nog wat inspiratie!
– Tieners blij maken? Ga shoppen! De Westfield Mall in Oberhausen vinden ze fanastisch, vooral door de Sephora die ze daar vinden 🙂

2. Ga een dagje skiën! 

Het kan natuurlijk zijn dat er sneeuw ligt in Sauerland, dan zou je zomaar een lang weekend die kant op kunnen gaan. In Duitsland zijn er ook verschillende indoor ski-banen. Zo kun je terecht bij Alpincenter Bottrop of de indoor skihal in Neuss. Maar wat ook te gek is natuurlijk, is een dagje of nachtje Winterberg. Hoe tof is dat als je een dag vrij bent van school!

3. Bezoek een pretpark of een dierentuin

Kettelerhof
Een paar gave parken zijn bijvoorbeeld Kettelerhof. Veel mensen associëren dat meer met de zomer, maar dat hoeft helemaal niet. Het buitengedeelte is in de winter gesloten maar er is ook een te gek indoor gedeelte. En daar kun je tijdens het winterseizoen tegen gereduceerd tarief naartoe. Vettt-blogger Femke vond ook het indoor gedeelte echt een aanrader is. Kijk voor de actuele openingstijden en prijzen op de website

Efteling
Ik noemde De Efteling al in de intro. Vaak is de Efteling perfect voor studiedagen en/of stakingsdagen. Bij een landelijke stakingsdag verwacht ik dat het evengoed vrij druk is, maar druk of niet druk…magisch is het sowieso. We gingen eens op een studiedag naar De Efteling. We reden gelijk uit school naar Kaatsheuvel en sliepen een nachtje in het Guesthouse hotel. Aanrader hoor! In deze blog lees je er alles over: Efteling + Guesthouse hotel Kaatsheuvel.

Julianatoren
In het seizoen, wanneer Julianatoren geopend is is dit een heel fijn uitje. Je vindt het pretpark in Apeldoorn en het is het allerleukst voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. We schreven al eens een blog over dit leuke pretpark met kleine kinderen: Julianatoren.

Avonturenpark Hellendoorn
Lekker dichtbij en leuk voor alle leeftijden. Er zijn best wat attracties die leuk zijn voor peuters en kleuter, maar ook voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is het gaaf! In deze blog lees je er alles over: Avonturenpark Hellendoorn.

4. Tips voor uitjes in Twente tijdens een studiedag

Bezoek Landgoed Kaamps
Zo’n leuke plek is dit: Landgoed Kaamps. Blogger Heleen was er al eens met haar dochter voor een High Tea bij Kaamps

Ga naar de bioscoop
Ik vind het zelf vooral leuk als het wat minder weer is, maar de kinderen? Die vinden de bios eigenlijk ALTIJD een goed idee! Studiedag op een dinsdag? Dan zijn alle films bij VUE slechts 7 Euro!

Ga wandelen met Sas (Mander)
Het is misschien al wel duidelijk dat ik fan ben van Sas :-). De fantastische pony met wie je een wandeling kunt maken in Mander. Meer over dit avontuur lees je in de blog van Evelin. Lijkt dit je tof? Neem dan contact op met Stal Denink in Mander om te kijken of Sas beschikbaar is!

 

 

Ponywandeling

 

 

 

5. Bezoek een museum

 

 

 

Rijksmuseum of NEMO Amsterdam
Sinds mijn dochter het op school over het Rijksmuseum heeft gehad wil ze er zo graag een keer naartoe! Een dagje Amsterdam, inclusief museum is natuurlijk supertof! Een ander gaaf en écht familiemuseum is NEMO. Marloes was er al eens en schreef er een blog over. Ga je met de trein? Kinderen tot 12 jaar zijn gratis en als je online op NS treinticket met korting googled dan komen er altijd wel fijne acties boven drijven!

 

 

 

Bezoek een museum in Twente
Musea zijn vaak doordeweeks ook geopend. Leuke Musea voor kinderen in Twente zijn bijvoorbeeld De MuseumFabriek in Enschede, Natura Docet in Denekamp of Techniekmuseum Oyfo in Hengelo. Techniekmuseum Oyfo is zelfs 7 dagen per week open! 

6. Binnenspelen

Binnenspelen
In Enschede is Avontura bij mij favoriet. Ik probeer zelf altijd een rustig plekje te vinden net buiten de zaal :-), tegenover de bar. Boekje mee en genieten maar…naast Avontura (in hetzelfde gebouw) zit Krazy Kangaroo. Er zijn ook combi-tickets te koop waarbij je zowel naar Avontura als naar Krazy Kangaroo kunt gaan. Handig! 

In Nordhorn zit Crocky, waarschijnlijk is dat net weer wat rustiger omdat het in Duitsland zit. Wat ook leuk is, is de binnenspeeltuin van de Beerze Bulten Daar kun je een compleet dagje uit van maken, dat lees je in de blog van Marloes. De Troubadour in Tubbergen is ook geopend, daar kun je binnen- en buitenspelen. Susan schreef eerder een blog over het brunchen bij De Troubadour.

Of doe gewoon zo min mogelijk op een  studiedag!

Dat is ook wel eens fijn, gewoon niks plannen en een dagje chillen. Heb je zin om te wandelen dan doe je dat, wil je knutselen dan ga je dat doen. Famke schreef deze week nog een leuke blog over het knutselen van een iglo met ijklontjes. Of ga gewoon lekker een filmpje kijken. Ook heerlijk! Zo’n stakingsdag of studiedag is ook een prima dag om juist zo min mogelijk te doen:-)

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.