Weekendtips met kinderen in en om Twente

Door

17 t/m 20 mei: De Dag van het Kasteel

Dit geheel Pinksterweekend kun je verschillende Kastelen bezoeken die meedoen aan de Dag van het Kasteel. Deze editie heet ”Aan Tafel”, waarbij de focus dus vooral gelegd zal worden op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen. Wordt meegenomen in mooie rondleiding of neem zelf een kijkje! Check de site voor deelnemende locaties.
Locatie: Verschillende locaties
Tijd: 17 t/m 20 mei
Kosten: Verschillende prijzen
Meer informatie

17 t/m 20 mei: Pinksterfeesten Bornerbroek

Dit gehele weekend zijn er Pinksterfeesten in Bornerbroek. Met een kermis, georganiseerde spelletjes, muziek, voorstellingen, springkussens en nog veel meer! Het belooft een tof feest te worden die je niet wil missen!!
Locatie: Entersestraat Bornerbroek
Tijd: 17 t/m 20 mei
Kosten: Gratis
Meer informatie

 

18 mei: Koeiendans bij Zuivelboerderij Holterhof

Aanstaande zaterdag 18 mei gaan de koeien bij Zuivelboerderij Holterhof naar buiten! Ook dit jaar zijn jullie graag uitnodigen om te komen kijken. De deuren gaan 𝐫𝐨𝐧𝐝 𝟏𝟑.𝟎𝟎 open 🤩

De boerderijwinkel is goed gevuld met loeilekkere zuivel, kaas , (h)eerlijk vlees en biologische groente. 

Locatie: Zuivelboerderij Holterhof
Tijd: 13.00 uur
Kosten: Gratis
Meer informatie

Zaterdag 18 mei: Meneer Monster – De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen (5+)

De Waanzinnige Boomhut is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Meneer Monster en het Australische CDP Theatre Producers hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.
Locatie: Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44, Hengelo
Tijd: Zaterdag 18 mei om 14:30 uur
Kosten: Vanaf 19,25
Meer informatie

19 en 20 mei: Pinksteractiviteiten bij Natuurmuseum Holterberg

Dit weekend is het Pinksteren en daarom heeft Natuur Museum Holterberg verschillende activiteiten voor jullie klaarstaan! Zo kun je zondag komen werken met leer of leren over fossielen en maandag uilenballen uitpluizen en een uilenmasker maken. Vooraf aanmelden is niet nodig!!
Locatie: Holterbergweg 12, 7451 JL Holten
Tijd: 19 en 20 mei de hele dag
Kosten: Verschilt per activiteit
Meer informatie

Zondag 19 mei: Bonanza Pinksterpret

Bonanza Pinksterpret is een outdoor springkustenspektakel voor kinderen van basisschoolleeftijd. Geniet van alle toffe speeltoestellen, springkussens en attracties! lees de site om te zien wat er allemaal aanwezig zal zijn.
Locatie: Grensweg 5, Denekamp
Tijd: Zondag 19 mei van 11:00 tot 16:00 uur
Kosten: 3 t/m 12 jaar 8,50 euro (t/m 3 jaar gratis)
Meer informatie

 

Zondag 19 mei: Scharrelkids doedag lente

Dit weekend is er weer een Scharrelkids doedag georganiseerd door de IVN Oldenzaal-Losser. Er zullen verschillende activiteiten zijn waar je aan mee kunt doen. Zo kun je waterdiertjes vangen, is de bijenstal geopend, kun je een puzzel oplossen en weven met planten! Geef je snel op via onderstaande link.
Locatie: Arboretum Poortbulten, Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte
Tijd: 19 mei van 11:00 tot 14:00 uur
Kosten: Gratis
Meer informatie

Maandag 20 mei: Lentemarkt Landgoed Kaamps

Tweede Pinksterdag zullen, op het erf van Landgoed Kaamps, 50 verschillende kraampjes te vinden zijn. Deze zullen gevuld zijn met leuke afwisselende producten. Voor de kids valt er genoeg te spelen. Zo kunnen ze geschminkt worden, zijn er proeverijen en worden er gratis rondleidingen gegeven. 
Locatie: Erf van Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, 7561 AT Deurningen
Tijd: Maandag 20 mei van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: Gratis
Meer informatie

Maandag 20 mei: Gratis inloop (kinder)workshop ‘Maak je eigen landschap’ bij Rijksmuseum Twenthe

Laat je betoveren door de verschillende landschappen en maak je eigen in deze inloopworkshop die worden gegeven door Vanessa Oostijen van Studio Koosje. Laat je creativiteit zijn gang gaan en maak je mooiste creatie!
Locatie: Rijksmuseum Twenthe
Tijd: Maandag 20 mei van 12:00 tot 16:00 uur
Kosten: t/m 17 jaar is entree gratis 
Meer informatie

 

Maandag 20 mei: Creatieve dag Herberg de Pot Markelo

Aanstaande maandag zal er een creatieve dag worden georganiseerd bij Herberg de Pot in Markelo. Het zal een grote fair worden met veel standhouders die hun hobby, creativiteit en koopwaar delen met bezoekers. Daarnaast kun je een oldtimershow komen bewonderen, zijn er verschillende workshops en worden demonstraties aangeboden. Hoe leuk!
Locatie: Potdijk 9, 7475 SL Markelo
Tijd: Maandag 20 mei van 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: t/m 12 jaar gratis (anders 7,50)
Meer informatie

 

Maandag 20 mei: Pinksterfestival Boekelo

Ook in Boekelo zullen verschillende kraampjes te vinden zijn op Tweede Pinksterdag! Kom lekker struinen, geniet van de livemuziek, de straatmuzikanten en snuffel tussen alle spulletjes.
Locatie: Centrum Boekelo, Enschede
Tijd: Maandag 20 mei van 11:00 tot 17:00 uur
Kosten: Gratis
Meer informatie

 

Maandag 20 mei: Kleedjesmarkt

Dit jaar belooft het nét zo leuk te worden op maandag 20 mei in het Lonnekerbleekparkje. Er zal weer een kleedjesmarkt plaatsvinden, dus je kunt lekker snuffelen tussen de spulletjes. Er staat een zweefmolen. Met een stempelkaart kun je meedoen aan allerlei leuke activiteiten, zoals zandkunst en plak tattoo’s. En natuurlijk kun je je helemaal uitleven op de springkussens!
Locatie: Lonnekerbleekparkje, Enschede
Tijd: Maandag 20 mei 
Kosten: Ligt eraan of je iets koopt natuurlijk 😉
Meer informatie

 

Maandag 20 mei: Campina Boerderijdagen

Het is weer tijd voor de Campina Boerderij dagen. Dit jaar doet de locatie van de Familie Versteeg mee! Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan een ”beter morgen” Iedereen is van harte welkom!
Locatie: Pastoor Ossestraat 50, Bornerbroek
Tijd: Maandag 20 mei van 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: Gratis
Meer informatie

 

Vanaf 20 mei: Texas Trein Arrangement

Ook dit seizoen kun je het Texas Trein Arrangement boeken bij Museum Buurtspoorweg. Combineer een stoomtreinrit met een 3-gangen menu bij Ribhouse Texas in Boekelo. Het Texas Trein Arrangement is inclusief museumbezoek, treinritten en 3-gangen menu, exclusief de drankjes tijdens het diner. Boek het nu op de site! De data zijn ook te vinden op de site.
Locatie: Stationsstraat 3, Haaksbergen
Tijd: Vanaf maandag 20 mei op verschillende data
Kosten: € 50,00 p.p. vanaf 12 jaar en € 27,50 p.p. voor kinderen tot 12 jaar.
Meer informatie

Museum Buurtspoorweg Haaksbergen 

 

t/m 31 mei: Maker Festival trekt door heel Twente

Het Maker Festival zal niet alleen in Enschede plaatsvinden, maar er worden door heel Twente dagfestivals per gemeente goerganiseerd!
Neem een kijkje bij een Dag Festival bij jou in de buurt en volg – in verschillende labs – digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden. Zo kun je bijvoorbeeld op 18 mei naar de Bibliotheek Enschede en op 31 mei naar de Bibliotheek in Holten! Check voor alle locaties en tijden het overzicht op de site van Tetem hieronder.

Locatie: Verschillende locaties
Tijd: t/m 31 mei
Kosten: Gratis
Meer informatie

 

Gehele weekend Hulsbeach met 20 mei Pinksterbeach met Stormbaan!

Hulsbeach is eindelijk uit zijn winterslaap gekomen. Sinds Eerste Paasdag 🐰 kun je weer gezellig wat komen drinken. Laat je kinderen lekker spelen en relax zelf ondertussen met een drankje😉. Dit weekend is het ook tijd voor Pinksterbeach! Van 11:00 tot 19:00 uur zal er een stormbaan staan!!
Meer informatie
Locatie: Strand 1 (P1), Het Hulsbeek, Oldenzaal
Tijd: Vanaf zondag 31 maart
Kosten: Ligt eraan wat je besteld natuurlijk 🙂

Eet een ijsje bij Sprakel Lonneker, of geniet van een heerlijk ontbijt/diner!

Eettip en ijstip! Sprakel heeft lekkere ontbijtjes, lunches en diners. Wat je maar wilt. Heb je net lekker gewandeld bij bijvoorbeeld Hof Espelo kun je gezellig uiteten gaan bij Sprakel of heb je zin om buiten de deur te ontbijten, dan is Sprakel the place to be. Wist je dat de ijssalon ook het hele jaar door geopend is? 
Meer informatie.
Locatie: Sprakel, Dorpsstraat 137, Enschede

Oyfo techniekmuseum

Vind jij techniek interessant? Dan is Oyfo het perfect uitje voor jou! Speel de interactieve spellen, ga van de hele lange glijbaan en ontdek hoe jouw toekomst eruit komt te zien in de machinehal. Speel de Oyfo bingo en ontdek wat er allemaal te zien en doen is in het museum!
Meer informatie

Locatie: Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo
Tijd: Dagelijks geopend (1e paasdag gesloten): 10.00 – 17.00 uur 
Kosten: Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis. Vanaf 18 jaar 13,50. Gezinsdagticket 42,00

Techniekmuseum winkel Hengelo

Museumfabriek

Ook het Museumfabriek is geopend in het weekend! Bekijk de sterren, kom erachter hoe robots ontwikelt worden en leer over 3D printers. Ga aan de slag met natuur, cultuur wetenschap en techniek en laat je betoveren door wat er allemaal te zien en te doen is.
Meer informatie
Locatie: Het Rozendaal 11, Enschede
Tijd: Vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
Kosten: 10 euro (4 t/m 17 jaar) vanaf 18 jaar 12,50 

Voorleesuurtje Bibliotheek Enschede

Houd jij ook zo van voorlezen geworden? Kom dan naar bibliotheek Enschede Centraal of Zuid en luister naar de prachtige verhalen die vol enthousiasme worden verteld door de vrijwilligers! Neem de heel familie mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie
Locatie: Bibliotheek Enschede Centraal en Zuid
Tijd: Zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur
Kosten: Gratis

22 x terrassen met kinderen in en om Twente

Dat is toch wat je wil? Lekker zonnetje, buiten op een terrasje, waar de kinderen zich dan ook top vermaken. We hebben een overzicht voor julle gemaakt met 22 x favoriete terrassen in en om Twente!
Meer informatie
terrassen

Wandelen met kinderen in Twente

Geen zin om binnen te zitten met de kids, maar zin om lekker buiten op pad te gaan? Dan hebben wij voor jou een lijst gemaakte met de beste wandelplekken! Er is rekeningen gehouden met de lengtes van de routes, zo is er voor iedereen wat. Loop bijvoorbeeld een rondje door het Ledeboerpark of ga Hof Espelo verkennen. Klik hier voor de blog.
Locatie: Verschillende locaties in Twente

Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen kan een hele opgave zijn, maar toch is het wel heel gezellig en leuk. Daarom hebben wij voor jou een aantal restaurants waar je lekker kunt eten en de kinderen kunt laten spelen op een rij gezet!!
Meer informatie
Locatie: Verschillende locaties in Twente

Uit eten met kinderen - Klein Afrika 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.